Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Finlands ambassadör har återvänt till Ukraina

Dela

Finlands ambassadör och alla finska medborgare som tjänstgjort vid ambassaden i Kiev lämnade av säkerhetsskäl landet i februari när Ryssland inledde sitt militära angrepp. Säkerhetsläget i Kiev är nu bättre och Finlands ambassadör i Ukraina Päivi Laine har nu återvänt till sin stationeringsort i Kiev.

Arbetet vid ambassaden fortsätter med specialarrangemang. Kundtjänsten och mottagningen av ansökningar om visum och uppehållstillstånd är tills vidare stängda. De finländare som befinner dig i Ukraina, kan i nödfall kontakta utrikesministeriets konsulära jour, tfn +358 9 1605 5555, e-post: paivystys.um@formin.fi.

I utrikesministeriets resemeddelande uppmanas fortfarande att resenärer ska undvika alla resor till Ukraina och lämna landet omedelbart.

Finland stöder kraftfullt Ukrainas självständighet och territoriella integritet. Finland fördömer Rysslands anfallskrig och kräver att landet upphör med krigshandlingarna omedelbart. I början av året beviljade Finland Ukraina 14 miljoner euro i form av utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. Just nu bereds det ett ytterligare finansiellt stöd. Finland har även gett materialhjälp och försvarsmateriel.

Finland har också reserverat 700 miljoner euro för att hjälpa personer som flyr från Ukraina. Finland bereder sig också på att delta i återuppbyggnaden av Ukraina

Kontakt:

Utrikesministeriets mediejour, tfn 040 551 6571

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum