Vasa Elektriska Ab

Finlands första vindkraftspark nedmonteras

Dela

Nästa vecka påbörjas nedmonteringen av Finlands äldsta vindkraftspark. De fyra kraftverken i Korsnäs har nått slutet av sin 26-åriga livscykel såväl tekniskt som ekonomiskt.

Möllorna byggdes år 1991 och de har genererat en effekt på 200 kilowatt var. Sammanlagt har de under sin livstid producerat nästan 25 gigawattimmar energi.

Arbetet med att nedmontera kraftverken påbörjas nästa vecka och beräknas pågå i två veckor. Demonteringen kommer tidvis att orsaka större trafik, när kraftverksdelarna transporteras från området. Delarna ska återvinnas till den del det är möjligt. Till slut ska området också återställas.  

Vindkraftparken i Korsnäs ägs av Vasa Elektriska Ab:s dotterbolag VS Vindkraft Ab. Huvudentreprenör för nedmonteringen är Delete Finland Oy.

Nyckelord

Kontakter

projektchef Jyrki Rajala, Vasa Elektriska Ab
tfn 06 324 5163, jyrki.rajala@vasaelektriska.fi

Bilder

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom försäljning och överföring av el, fjärrvärme och elnätsentreprenörskap. Vår verksamhet är entydig, transparent och nära kunden.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Nuläget på elmarknaden kräver nya typer av avtal10.5.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

I januari–mars uppgick koncernen Vasa Elektriskas omsättning till 62,3 miljoner euro (51,0 M€). Den höga omsättningen ledde ändå inte till någon vinst. Rörelsevinsten blev negativ och landade på -3,3 miljoner euro (6,5 M€). Soliditetsgraden sjönk till 45,3 procent (53,0 %). Orsaken till det svaga resultatet ligger framför allt i höga anskaffningskostnader för el, något som påskyndar framtagning av nya verksamhetssätt i energibranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum