Finn Spring Oy

Finn Springille elintarviketurvallisuuden BRC-sertifiointi

Jaa

Kolmekymmentä vuotta sitten muuan punaisen hallin uumenissa keskipohjalaisella maaseudulla pyöri hieman kitkahdellen pieni tuotantolinja. Huhu Härkänevan kylällä kertoi, että paikalliset lypsytilalliset olivat saaneet päähänsä ruveta pullottamaan lähdevettä. Väki kylällä oli työteliästä ja osasi puhaltaa yhteiseen hiileen - niinpä linjalla seisoi Ali-Haapalan perheen mummu näppylähanskoissaan ja kiristeli pullojen korkkeja.


Paljon on vettä virrannut Multilan lähteestä kolmenkymmenen vuoden aikana, ja yritys nimeltä Finn Spring on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut noin 100 henkilöä työllistäväksi, vuosittain yli sata miljoonaa juomapakkausta valmistavaksi juomakonserniksi. Myös juomien pakkausprosessi on matkan varrella himpun verran kehittynyt. Näppylähanskoista on luovuttu, ja korkitkin kiristyvät paikoilleen aivan automaattisesti konevoimin. Kaikki tuotantoprosessit ovat nykyisin automatisoituja ja tarkkaan valvottuja.


Yhtenä osoituksena tästä kehityksestä Finn Springin Toholammin ja Lestijärven tuotantolaitoksille on huhtikuussa 2021 myönnetty BRC-sertifiointi, joka on kansainvälisesti arvostettu elintarvikkeiden laatu- ja turvallisuusstandardi. Koska meillä päin ruukataan tehdä timanttista laatua, saimme sertifioinnista korkeimman AA-luokituksen. Laatuasiat ovat muutenkin jo pitkään olleet meillä priimakunnossa, ennen BRC-sertifiointia kuuluimme FSSC 22 000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmään.


Ajat muuttuvat ja prosessit kehittyvät, mutta se ei ole vuosien saatossa muuttunut, että me Finn Springillä teemme yhdessä suurena perheenä ja koko sydämellämme töitä asiakkaidemme janon sammuttamiseksi. Yrityksemme kasvutarina ei olisi kuitenkaan ollut mahdollinen ilman upeita asiakkaitamme, jotka tukevat, haastavat ja kannustavat meitä kehittymään joka vuosi entistä paremmiksi. Laadun ja vastuullisuuden jatkuva yhteinen kehittäminen on meille tärkeätä myös tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finn Spring Oy
Lylyntie 29
69410 Sykäräinen

http://www.finnspring.fi

Finn Spring on Suomen suurin lähdevesipohjaisten juomien valmistaja, jonka tuotemerkkejä ovat Villi, SPRING, SPRING AQUA Premium ja Ukko-Pekka. Olemme keskipohjalainen perheyritys, joka työllistää noin 100 henkilöä Toholammilla ja Lestijärvellä. Valmistamme vuosittain noin 90 miljoonaa litraa juomia, ja liikevaihtomme oli 28,1 miljoonaa euroa vuonna 2019. Haluamme edistää kestävämpää juomateollisuutta: käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa ja hyvitämme omien tuotemerkkiemme hiilijalanjäljen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finn Spring Oy

Finn Springillä nautittiin viime talvena edellisen kesän lämmöstä26.6.2020 13:30:35 EEST | Tiedote

Kokkolalainen teknologiayritys Heliostorage toimitti juomavalmistaja Finn Springin Toholammin-tehtaalle lämmön kausivarastointijärjestelmän, joka käynnistettiin huhtikuussa 2019. Jo kuluneena talvena tehtaan toimistotiloja lämmitettiin järjestelmän varastoimalla edellisen kesän lämmöllä. Maahan porattu lämpöakku tuottaa talvella 40-asteista vettä toimistotilojen lämmittämiseen ilman lämpöpumppua. Järjestelmän käyttämä sähkö tuotetaan Finn Springin aurinkopaneeleilla, minkä ansiosta lämmitysjärjestelmä on täysin energiaomavarainen ja päästötön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme