Finna.fi auttaa korona-arjessa – kulttuurin, tieteen ja oppimisen aarteet ovat kaikkien saatavilla

Finna.fi on Kansalliskirjaston ylläpitämä verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista. Mukana on yli 400 arkistoa, kirjastoa ja museota.
Kokosimme Finnan sisällöistä viisi vinkkiä, jotka ilahduttavat korona-arjessa:
1. Virkisty taiteen äärellä
Löydät Finnasta monipuolisesti suomalaisten museoiden taideaarteita. Viimeisimpinä kokoelmia ovat julkaisseet Villa Gyllenberg, Tampereen taidemuseo ja K.H. Renlundin museo.
2. Lähde nostalgiakierrokselle
Finna Street -kuvahaku antaa mahdollisuuden hakea historiallisia kuvia puhelimen sijaintitiedon perusteella. Lähde ulkosalle tutkimaan historian kerroksia ympärilläsi. Haku toimii parhaiten suuremmissa kaupungeissa.
3. Löydä materiaalia opiskeluun
Finnasta löydät 300 000 opinnäytettä, jotka ovat avuksi vaikkapa omaa lopputyötä ideoidessa. Opinnoissa auttavat myös vapaasti käytettävät artikkelit ja oppimateriaalit.
4. Elävöitä etäopetusta
Finna on turvallinen paikka oppimiseen. Tutustu Finna Luokkahuoneeseen, jonne museot ja arkistot ovat yhdessä opettajien kanssa luoneet valmiita opetussisältöjä. Avoimista oppimateriaaleista löydät valmiita tehtäviä ja uusia ideoita kaikille koulutusasteille.
5. Tutki alkuperäislähteitä kotisohvalta
Finna on ehtymätön lähde tutkijalle. Löydät luotettavasti arkistojen ja museoiden alkuperäislähteitä, kuten arkistoja, vanhoja valokuvia ja karttoja.
Haluaisitko kokeilla tiedonhakua itse? Siirry etusivumme hakukenttään, josta voit helposti lähteä hakemaan tietoa mistä ikinä haluat.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Erkki Tolonen, Kansalliskirjasto, puh. 050 576 2869, erkki.tolonen(at)helsinki.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät kulttuurin ja tieteen aarteet yhdellä haulla. Kaikille avoimet sisällöt tarjoavat arjen löytöretkiä, oppimisen mahdollisuuksia ja lähteitä tutkimukseen. Palvelua kehitetään Kansalliskirjastossa ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota.
Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Maahanmuuttajataustaisilla pojilla suurempi riski masennus- ja ahdistusoireiluun – koululla on tärkeä rooli heidän tukemisessaan26.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret raportoivat useammin masennus- ja ahdistusoireita. Oireilta suojaavissa tekijöissä korostuu koulun ja läheisten ihmissuhteiden rooli nuoren elämässä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme