MessukeskusMessukeskus

FinnBuild-messut 4.–6.10. kokoaa rakennusalan ammattilaiset neljän vuoden tauon jälkeen

Jaa

Digitalisaatio, kiertotalous, rakentamisen tulevaisuus ja johtaminen kärkiaiheita rakennus- ja talotekniikka-alan ammattitapahtumassa, jonka ohjelma on julkistettu. Ajankohtaisissa puheenvuoroissa keskustellaan laajasti niin rakennusalan kustannuspaineista kuin vihreästä siirtymästä sekä nollatyömaista.

Naiset kohtaavat FinnBuildissä
Naiset kohtaavat FinnBuildissä

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän FinnBuildin ohjelma käsittelee rakennus- ja talotekniikanalan digitaalisia ja kiertotalouteen liittyviä ratkaisuja puurakentamista unohtamatta. Kolmipäiväinen tapahtuma esittelee runsaan asiantuntijaohjelman lisäksi alan uusimpia tuotteita, palveluja, työmenetelmiä ja ratkaisuja.

FinnBuild 2022 -teemoja ovat rakentamisen tulevaisuus, digitalisaation merkitys rakentamisessa, kiertotalous ja vastuullisuus sekä tulevaisuuden työnantaja, joka tarjoaa alan opiskelijoille suunnattua ohjelmaa. Puurakentaminen, vihreä siirtymä sekä nollapäästöiset työmaat ovat tapahtuman ajankohtaisimpia puheenaiheita.

”FinnBuildin ohjelmaryhmä valikoi teemat painottaen niiden ajankohtaisuutta. Digitalisaatiosta on muodostunut vakioteema ja nyt nousevat vahvasti alan kiertotalous ja päästöt. Nyt ei puheenaiheista todellakaan ole pulaa, sillä edellisestä FinnBuildistä on vierähtänyt neljä vuotta ja alalla tapahtumaa odotetaan innokkaasti”, sanoo FinnBuildin liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari.

Rakentamisen tulevaisuus ja Ukrainan sodan vaikutukset nousevat ohjelmissa

Keskeiset vaikuttajat pohtivat Suomen Asuntotietokeskuksen toimitusjohtaja Juha Salmen vetämässä paneelissa, miten yhteiskunnan akuutit kriisit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset megatrendit vaikuttavat rakennusmarkkinoihin. Tarvitaanko radikaaleja muutoksia toimintatapoihin? Ovatko alan rakenteet pinta- vai täysremontin tarpeessa sekä minkälaista osaamista tulevaisuudessa erityisesti tarvitaan?

Ukrainan sodan vaikutuksista rakennusalalla avaa Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo. Sitran yliasiamies Jyrki Katainen kertoo tapahtuman avausaamuna 5.10. miten EU:ssa nähdään kiertotalouden tulevaisuus ja sen bisnesmahdollisuudet. Vähähiilisen rakentamisen tavoitteista kaupunkien strategioissa kertoo Anu Turunen, projektipäällikkö, Puuinfo Oy.

Niin ikään vähähiilisemmästä tulevaisuudesta ja hybridielementeistä puhuu Jussi Björman, Liiketoiminnan kehitysjohtaja, rakentaminen, Metsä Group, joka on suunnitellut kumppaniensa kanssa betonielementtivalmistajille soveltuvan hybridiseinäelementin, jossa yhdistetään betonia ja Kerto® LVL:ää. Kontiorakenteen uudesta hirsikerrostalojen rakentamisen konseptista kertoo, Hanna Haipus, B2B liiketoimintajohtaja, Kontiorakenne Oy.

Tilannepäivityksiä ja avauksia ajankohtaisista projekteista

FinnBuildin ohjelmassa on useampia puheenvuoroja ajankohtaisimmista ja erityisimmistä rakennusprojekteista:

  • Keilaniemen Portista tulee yksi maailman korkeimmista puurakenteisista toimistorakennuksista. Rakennuksen harjakorkeudeksi tulee huimat 60 metriä ja se valmistuu 2024–2025. Rakennuspaikka on haastava, koska siinä on huomioitava tuulisuusolosuhteet, tontin pieni koko ja metrorajoitteet sekä tietysti paloturvallisuus. Projektista kertoo Emil Jansson, DI, puurakenteiden erityisasiantuntija, Ramboll Finland Oy. 
  • Raide-Jokeri-projekti on valmistumassa ja raitiotielinjan käyttöönotto lähestyy. Projekti on kohdannut matkan varrella lukuisia haasteita ja merkittäviä onnistumisia. Kokonaiskokemuksesta kertoo Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, Raide-Jokeri. 
  • Kruunusillat-raitiotieyhteyden rakentaminen Helsingin keskustan Laajasaloon on käynnistynyt. Vaativa infrarakentamishanke sisältää raitiotien rakentamisen lisäksi kolme uutta siltaa, joista yksi on valmistuttuaan Suomen pisin silta. Raitiotiehankkeen yhteydessä Hakaniemen silta ja alueen katuverkkoa uusitaan ja nykyiselle merialueelle tehdään uutta tonttimaata. Hankejohtaja Ville Alajoki kertoo, miten siltoja pitkin rakentuu pikaraitiotie sekä kävely- ja pyörätie Laajasaloon.
  • Itä- ja Länsi-Pasilan täydentäjäksi on rakentumassa Keski-Pasila, joka samalla yhdistää raiteiden erottamat alueet uudella ilmeellä. Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki maanomistajina ovat yhteistyössä kehittämässä erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien äärelle tiivistä ja kantakaupunkimaista aluetta, jossa limittyvät toimitilat ja asuminen. Keski-Pasilasta kertoo Pasilan alueen projektinjohtaja, Päivi Ahlroos, Helsingin kaupunki/kaupunginkanslia.
  • SRV avaa haastavan suojelukohteen rakennusremontin esimerkkinä Kansallisteatterin, jonka uudislaajennus vaihtui peruskorjaukseksi. Vuonna 1930 rakennettu väliosa oli tarkoitus purkaa, mutta suunnitelman muutoksen myötä hankkeen vaikeusaste kasvoi huomattavasti.

FinnBuildiin on tulossa edellä mainittujen esimerkkien lisäksi muita isoja projekteja Suomessa, ohjelmaa päivitetään verkossa www.finnbuild.fi/ohjelma.

Rakentamisen ja talotekniikan suurtapahtuma, FinnBuild, järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili 25 300 kävijää.

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, etunimi.sukunimi@messukeskus.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Naiset kohtaavat FinnBuildissä
Naiset kohtaavat FinnBuildissä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme