MessukeskusMessukeskus

FinnSec 2022 aloittaa vuoden turvallisesti

Jaa

Pohjoismaiden merkittävin turvallisuusteknologian ja -palveluiden FinnSec järjestetään 12.–13.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä samanaikaisesti Kiinteistö 2022 -messujen kanssa. FinnSec kokoaa turvallisuusalan ammattilaiset ja yritysjohdon tutustumaan alan uusiin trendeihin ja ratkaisuihin. Tapahtuma koostuu näyttelystä ja laadukkaasta ohjelmasta, jossa on esillä turvallisuuspalvelut ja -innovaatiot, turvallisuusalan tulevaisuus, koulutus, kriisit ja riskienhallinta sekä koronan vaikutukset turvallisuuteen.

FinnSec 2019
FinnSec 2019

FinnSec-messut tarjoaa ammattilaisille tilaisuuden verkostoitua ja päivittää tietonsa pitkän tapahtumatauon jälkeen. Messukeskuksen tapahtumiin on turvallista osallistua. Messukeskuksen ammattimaiset ja kansainvälisten standardien mukaiset turvallisuuskäytännöt, laajat tilat ja erinomainen ilmanvaihto mahdollistavat isojen tapahtumien järjestämisen turvallisesti. Turvallisuuskäytännöt on COVID-19-sertifioitu ja olleet jo moneen kertaan käytössä syksyn isoissa messutapahtumissa. FinnSec-messuilla on käytössä  koronapassi. Kehotamme lisäksi kaikkia kävijöitä tulemaan tapahtumiin terveinä ja oireettomina sekä suosittelemme kasvomaskin käyttöä.


”FinnSec-messujen teema on Ennakoinnilla turvallisempaan tulevaisuuteen. Ohjelmassa tuodaankin esille riskienhallintaa, uusia innovaatioita ja tulevaisuuden näkymiä”, kertoo Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja Joona Vuorenpää. ”Olemme iloisia, että pääsemme taas kohtaamaan ja turvallisuusalan yrityksille tarjoutuu mahdollisuus esitellä uusia tuotteitaan. Suosittelen vahvasti turvallisuusalan ammattilaisia ja yritysten johtoa suuntaamaan messuille.”

FinnSec 2022 -messut avaa sisäisen turvallisuuden ohjelman strategiapäällikkö Ari Evwaraye sisäministeriöstä yhdessä Finnsecurity ry:n hallituksen puheenjohtajan Juha Uskalin kanssa. Avajaispäivänä julkaistaan Finnsecurityn toimialaraportti 2021, jossa valaistaan turvallisuusalan tulevaisuuden näkymiä.

Uusia innovaatioita ja kehittyvää tekniikkaa

Reilussa kahdessa vuodessa on tapahtunut paljon kehitystä alalla ja uutuuksiin voi tutustua näyttelyn lisäksi myös ohjelmaa seuraamalla. Turvallisuusalan yritykset pitävät esityksiä ja esittelevät turvatekniikan kehitystä. Certegon puheenvuoro, Tulevaisuuden turvallisuuttaa vaativiin kohteisiin, tuo esille uusia tapoja turvata kriittisen infrastruktuurin kohteita. Zenitel esittelee integroituvia verkkopohjaisia tuotealustoja. Siemens kertoo älykkäistä tulevaisuuden kiinteistöistä. Ne ovat energiatehokkaita, muuntojoustavia, käyttäjäystävällisiä ja niiden ylläpitokustannuksia voi hallita. Hedengren Security panostaa innovointiin ja tuotekehitykseen ja kertoo uniikista palo- ja turvavaloratkaisusta ja adaptiivisesta evakuoinnista. Lukitus- ja turvallisuusala on muuttunut nopealla tahdilla digitalisoitumisen myötä. Turvaurakoitsijat esittelevät messuilla kokonaisvaltaista turvaurakointia ja kertovat, mihin se on menossa lähitulevaisuudessa.

Digimurroksen asettamat vaatimukset kiinteistöympäristölle -paneelikeskustelussa 13.1. selviää, millaiset ovat turvallisuusalan valmiudet digitalisaation aiheuttamassa muutoksessa ja mitä digimurros edellyttää eri  toimijoilta. 

Kybertietoutta, riskienhallintaa ja kriiseistä oppimista yritysjohdolle

Avajaispäivänä 12.1. FinnSec-messujen ohjelmalavalla pitkän linjan turvallisuuden asiantuntija, Inclus Oy:n toimitusjohtaja Mikaeli Langinvainio  pureutuu maailman epävakauteen ja siihen mistä se johtuu. Puheenvuorossa Turvallisuus sisäänrakennetusti epävakaassa maailmassa selvittää, miten tehdään osallistavaa riskienhallintaa tehokkaasti ja mitä rauhanvälityksestä voidaan oppia yritysmaailmaan.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK järjestää FinnSec-messujen yhteydessä 13.1. Johdon aamiaisseminaarin kyberturvallisuudesta. Seminaarissa Fortumin yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja Arto Räty kertoo, mitä johdon pitää tietää kyberturvallisuudesta. Yksikönpäällikkö Miikka Salonen Kyberturvallisuuskeskuksesta selvittää yrityksen hallituksen vastuuta kyberturvallisuusasioissa ja johtava asiantuntija Markku Rajamäki EK:sta antaa katsauksen kyberturvallisuuden regulaatiohorisonttiin. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua etukäteen.

Kriiseistä oppimisesta puhuu 13.1. FinnSec-messujen ohjelmalavalla Suomen Palopäällystöliiton koulutuspäällikkö Mikko Poutala.

Koronan vaikutukset tapahtumiin ja työelämään

Torstaina 13.1.  on painavaa asiaa koronan vaikutuksista työturvallisuuteen ja työsuojeluun. Tapahtumateollisuuden hulluja vuosia 2020–2021 avaa turvallisuuden näkökulmasta Securitas Eventsin liiketoimintajohtaja Teemu Balk. Tapahtumateollisuus ry:n Maria Sahlstedt pohtii, mitä hyvää koronaepidemia toi tapahtumateollisuudelle. THL:n  professori Mika Salminen arvioi, millaiseen maailmaan olemme siirtymässä poikkeusaikojen jälkeen, miten pandemiat muuttavat pysyvästi jatkossa elämäämme, mikä on rajoitusten rooli ja kuinka työelämässä tilanteeseen kannattaa sopeutua turvallisuuden ylläpidon näkökulmasta.

Palo- ja pelastustoimi mukana FinnSec-messuilla

Suomen Palopäällystöliitto, SPEK ja Pelastustieto-lehti  ovat mukana FinnSec-messuilla omalla osastollaan ja järjestävät messuille myös ohjelmaa. Messuilla kuullaan muun muassa Onnettomuustutkintakeskuksen johtavan tutkijan Kai Valosen esitys Onnettomuuksista oppiminen riskienhallinnasta. Esityksessä tarkastellaan Onnettomuustukintakeskuksen ja sen työn pohjalta, miten sattuneista onnettomuuksista ammennettavien oppien perusteella voidaan kehittää turvallisuutta.

Turvallisuusala tarvitsee osaajia.

Avajaispäivänä 12.1. FinnSecissä on paljon koulutukseen liittyvää asiaa. Sieltä saa tietoa Laurea-ammattikorkeakoulun lisä- ja täydennyskoulutuksesta, Certegon ja Taitotalon oppisopimuskoulutuksesta sekä uranvaihtoon liittyvistä asioista. Messuilla esitellään myös Turvallisuusalan paras opinnäytetyö 2021. Tapahtuman toisena päivänä tuodaan esille virtuaaliympäristöjä tulevaisuuden koulutuksessa.

FinnSec 2022 -messut järjestetään keskiviikosta torstaihin 12.–13.1.2022 samanaikaisesti Kiinteistö 2022 -messujen kanssa. Messut on avoinna molempina päivinä klo 9-16. Avajaispäivänä 12.1. lisäksi jatkoaika after workin merkeissä klo 16-19, esiintyjänä Phil Harmonic Band. Messukeskus järjestää FinnSec-messut Finnsecurity ry:n toimeksiannosta yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton kanssa.
Tutustu tapahtumaan ja ohjelmaan ja rekisteröidy kävijäksi veloituksetta: www.finnsec.fi  

#finnsec2022

Lisätietoja 
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Finnsecurity ry, toiminnanjohtaja Joona vuorenpaa, puh.050 598 7063, joona.vuorenpaa@finnsecurity.fi  

Kuvat

FinnSec 2019
FinnSec 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Messualan tilanne sietämätön - Tukikatto nostettava viipymättä 10 miljoonaan26.1.2022 13:32:56 EET | Tiedote

Messualan tilanne on käymässä sietämättömäksi. Toiminta katkeilee viranomaismääräysten vuoksi jo kolmatta vuotta. Isoimmilla toimijoilla tukikatot ovat täyttyneet vuosi sitten ja nyt ne ovat täyttymässä pienemmilläkin. Ammattimaisia messujärjestäjiä edustava Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry arvioi, että valtion nuiva tukipolitiikka on hyvää vauhtia tappamassa Suomesta koko messualan.

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä21.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus siirtyy toukokuulle 202218.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja graafisen alanSign, Print & Promotion on päätetty siirtää. Tapahtumat järjestetään18.–19.5.2022, ja kolmipäiväinen Gastro Helsinki 18.–20.5.2022. Tapahtumat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield18.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Uutta MP 22 -messuilla: Hall of Fame ja vuoden 2021 MP-teko14.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

MP Moottoripyörämessut tekee töitä moottoripyöräilyn ja alan hyväksi. Nyt nostetaan ensimmäiset moottoripyöräilyn merkkihenkilöt Hall of Fame -tunnustuksella, ei nyt Messukeskuksen kattoon, mutta julkisuuteen kuitenkin. Hall of Fame -tunnustuksen saa neljä henkilöä, jotka ovat toimineet moottoripyöräilyn hyväksi merkittävällä tavalla pitkään. Yleisö valitsee Vuoden MP-teon. Tunnustuksen saaja on vuonna 2021 tehnyt merkittävää työtä moottoripyöräilyn eteen Suomessa. Kaikki tunnustuksen saajat julkaistaan MP-messujen avajaispäivänä perjantaina 25.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme