Fira

Fira modernisoi luksushotellin Kruununhakaan – The Hotel Maria avaa ovensa vuonna 2023

Jaa
Rakentamisen palveluyhtiö Fira modernisoi Helsingin Kruununhaassa neljä historiallista arvokiinteistöä hotellikokonaisuudeksi. Hankkeen tilaajana toimii rahastoyhtiö Samla Capital Oy ja kohde valmistuu vaiheittain vuosien 2023 ja 2024 aikana.
Kuva: Jaakko Puro Oy
Kuva: Jaakko Puro Oy

Rahastoyhtiö Samla Capital Oy:n hallinnoima SC Hotels I Ky rakennuttaa Helsingin Kruununhakaan korkealaatuisen hotellikokonaisuuden, joka koostuu neljästä aikavälillä 1885–1930 valmistuneesta arvokiinteistöstä. Fira modernisoi rakennukset täydellisesti ja vastaa myös hotellin sisätilojen rakentamisesta ja viimeistelystä. Liisankadun ja Mariankadun risteyksessä sijaitsevien rakennusten kokonaispinta-ala on 14 200 neliömetriä. Urakkamuotona on projektinjohtourakka tavoite- ja kattohinnalla.

− The Hotel Marian visiona on paras hotellikokemus Pohjoismaissa. Sen saavuttaminen vaatii huippuonnistumista suunnittelussa, rakentamisessa ja palvelukokemuksen luomisessa. Siksi olemme myös pyrkineet löytämään parhaat kumppanit eri osa-alueille. Olemme hankkeen aikana saaneet kohdata myös monia haasteita, kuten koronasta ja Ukrainan sodasta johtuvan rakennuskustannusten ja korkotason nousun. Olen iloinen siitä, että olemme yhdessä Firan kanssa löytäneet haasteisiin tarvittavat ratkaisut ja The Hotel Maria tulee avaamaan ovensa 15.12.2023, kertoo Samla Capitalin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Samppa Lajunen

− On hienoa olla mukana tällaisessa erityisessä hankkeessa, jossa rima on asetettu aidosti korkealle. Firasta löytyy tietotaitoa sekä erityisosaamista, joka kiteytyy erinomaisesti tässä projektissa. Täytyy myös muistaa, ettei tällaista hanketta kukaan pysty tekemään yksin, vaan yhteistyöllä on iso merkitys, toteaa Firan toimitusjohtaja Jari Koivu.

Rakennusten modernisointi on käynnissä kaikkien neljän rakennuksen osalta. Kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokkaiden talojen modernisointi vaatii erityistä osaamista monella eri rakentamisen ja suunnittelun osa-alueella.

− Kyseessä on rakennusteknisesti erittäin vaativa ja kunnianhimoinen hanke. Rakennuksissa on laajasti eri aikakausille tyypillisiä rakenneratkaisuja, minkä vuoksi jopa saman talon eri kerroksissa sovelletaan erilaisia ratkaisuja. Myös sisätilojen viimeistelyn laatutaso vaatii erityistä osaamista, kertoo Firan työpäällikkö Jouni Juntunen.

Monella tapaa poikkeuksellinen hotelli

The Hotel Mariasta rakentuu kansainvälisen tason luksushotelli. Se erottautuu Helsingin hotellitarjonnasta suurilla huoneilla, sviittien määrällä (40 kappaletta) ja kylpyhuoneisiin sijoitetuilla saunoilla, höyryhuoneilla ja kylpyammeilla. Isossa osassa huoneista on jopa neljän metrin huonekorkeus. Lisäksi hotellin tiloihin rakentuu muun muassa Spa & Wellness -osastot, kaksi ravintolaa, kaksi baaria, peilisali, kokoustilat, kauppa ja kappeli.

Arkkitehti Evert E. Lagerspetz suunnittelemissa rakennuksissa on historian aikana sijainnut muun muassa upseerien asuinrakennuksia sekä ministeriön toimisto. Kaikki neljä rakennusta ovat Museoviraston suojelemia. Firalla on kokemusta vaativien kohteiden modernisoinnista, kuten Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen peruskorjauksesta vuonna 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Koivu, toimitusjohtaja, jari.koivu@fira.fi, puh. +358 40 502 4268
Mika Lindvall, johtaja, modernisointi, mika.lindvall@fira.fi, +35840 532 8210

Kuvat

Kuva: Jaakko Puro Oy
Kuva: Jaakko Puro Oy
Lataa
Kuva: Jaakko Puro Oy
Kuva: Jaakko Puro Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 225 milj. euroa vuonna 2021. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntoperuskorjaukset. #buildingmovement

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Yhteisöllisyydestään tunnettu Postipuisto tuo myös rakentajat yhteen – Postipuiston Kotipäivä esittelee aluetta laajasti toukokuun viimeisenä viikonloppuna17.5.2023 14:59:50 EEST | Tiedote

Helsingin Pohjois-Pasilaan, Keskuspuiston kupeeseen rakentuva Postipuiston asuinalue alkaa valmistua. Yhteisöllisyydestään tunnettu alue on saanut myös rakennusliikkeet ja rakennuttajat ideoimaan asuinalueen kehittämistä yhdessä. Sunnuntaina 28.5.2023 järjestetään Postipuiston Kotipäivä -tapahtuma, joka esittelee asuntojen lisäksi myös uutta asuinaluetta ja sen erityispiirteitä.

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme