Assemblin Oy

Fira rakentaa Harjulan kampuksen Järvenpäähän – LVISA-urakat Assemblinille

Jaa

Fira Oy ja Järvenpään kaupunki C/O Mestaritoiminta Oy ovat sopineet Harjulan koulun ja päiväkodin toteuttamisesta Järvenpäähän. Talotekniikka-alan täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani Assemblin Oy toteuttaa kohteen LVISA-urakat.

Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän.Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch
Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän.Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch

Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän. Kohteen rakennustyöt on aloitettu syksyllä 2020 ja kampus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön syksyllä 2022. Kampuksen tilat on suunniteltu noin 450 opiskelijalle ja 150 esikoulu- ja päiväkoti-ikäiselle lapselle, jonka oppimisympäristöt on suunniteltu nykyaikaisiksi, helposti muunneltaviksi ja yhteisöllisiksi. Rakennuksen laajuus on noin 6 000 brm2, johon sisältyy noin 1 000 brm2 laajuinen suojeltu, 30-luvulta peräisin oleva vanha osa, joka korjataan perusteellisesti.

- Vanhojen 60- ja 80-luvulla rakennettujen koulurakennusten osoittauduttua koulutoiminnalle soveltumattomiksi ja terveydelle haitallisiksi, ryhdyimme ideoimaan ja valmistelemaan hanketta kaikkia Harjulan asukkaita palvelevaksi Kampukseksi. Monien eri suunnitteluvaiheiden ja käyttäjien huomioiden jälkeen saimme Firan mukaan kehittämään suunnittelua, jotta vaaditut tilat pystytään toteuttamaan hankkeelle esitetyssä budjetissa. Firan kokemus koulurakentamisesta on hyvällä tasolla ja uskomme hyvin alkaneen yhteistyön johtavan laadukkaaseen rakentamiseen, toteaa Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Niko Rinne.

Fira Oy toimii Harjulan kampuksen pääurakoitsijana ja hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektijohtourakkana. Assemblin toteuttaa kohteen LVISA-urakat Firalle.

- Firalle on kertynyt kokemusta koulujen ja päiväkotien rakentamisesta ja voin ilolla todeta, että rakennustyöt käynnistyvät erittäin osaavan, kokeneen ja innostuneen tiimin voimin, kertoo Firan liike- ja toimitilarakentamisen tuotantojohtaja Jyrki Sivén.

Suunnitteluvaiheesta alkaen on kiinnitetty erityistä huomiota kampuksen turvallisuuteen, terveellisyyteen ja energiaratkaisuihin. Harjulan kampuksen lämmitysmuotona käytetään maalämpöä, joka on edullinen, energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu.

- Assemblin on viime vuosina saanut kokemusta koulurakentamisesta eri kunnissa ja tässä kohteessa pääsemme tuomaan asiantuntemuksemme osaksi talotekniikan suunnittelu- ja toteutusratkaisuja. Firan kanssa olemme rakentaneet sujuvaa yhteistyötä jo vuosia, mikä varmasti näkyy positiivisesti myös tämän hankkeen toteutuksessa, toteaa Assemblin Oy:n talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen.

Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Assemblin Oy
Jukka Jäppinen
Liiketoimintajohtaja
jukka.jappinen@assemblin.fi
p. 050 390 1436

Fira Oy
Joni Juutinen
Työpäällikkö
joni.juutinen@fira.fi
p. 040 643 4436

Kuvat

Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän.Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch
Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle Järvenpäähän.Kuva: Luonnoskuva kohteesta Innovarch
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Assemblin toteuttaa Finnish Design Shopin Turkuun rakentuvan logistiikkahallin LVI-urakat15.4.2021 07:41:56 EEST | Tiedote

Turun lentokentän läheisyyteen nousee uusi iso logistiikkakeskus pohjoismaista designia myyvän Finnish Design Shopin käyttöön. Reilun 12 000 neliön kokoiseen logistiikkakeskukseen tulee varastojen lisäksi yhtiön toimisto, noutopiste sekä showroom. Rakennuksen rakentamisesta vastaa NREP Logicenters, kohteen päätoteuttajana toimii YIT. Assemblin Oy toteuttaa kohteeseen ilmavaihto- ja putkityöt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme