Fira

Fira rakentaa pysäköintilaitoksen Järvenpäähän

Jaa
Rakennusalan palveluyhtiö Fira ja Järvenpään kaupunki ovat sopineet 401-paikkaisen pysäköintilaitoksen rakentamisesta Järvenpään Ainolan juna-aseman lähettyville. Rakentaminen käynnistyy helmikuussa ja pysäköintilaitos valmistuu vuodenvaihteessa 2023–2024. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.
Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit
Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit

Viulukonsertonkujalle sijoittuvan pysäköintilaitoksen tulevat käyttäjät ovat alueelle lähivuosina rakennettavan uuden asuinalueen asukkaita. Lisäksi pysäköintilaitokseen tulee liityntäpysäköintipaikkoja sujuvoittamaan työmatkaliikennettä. Pysäköintirakennuksen kulmaan tulee valotaideteos, josta vastaavat kuvataiteilija Jaakko Niemelä ja kuvanveistäjä Helena Hietanen.

− Hienoa saada Fira toteuttamaan Ainolan pysäköintilaitosta. Fira toteutti Järvenpään kaupungille viime vuonna valmistuneen Harjulan kampuksen ja siinä hankkeessa yhteistyö toimi erittäin hyvin. Sen pohjalta on hyvät edellytykset lähteä toteuttamaan tätä hanketta, toteaa Teemu Jaakkola rakennuttamistehtävistä vastaavasta Mestaritoiminta Oy:stä.

− Olemme todella iloisia päästessämme kumppaniksi tähän hankkeeseen. Firalla on vahva kokemus ja osaaminen pysäköintilaitosten rakentamisesta ja pystymme hyödyntämään hyväksi havaittuja vakioituja ratkaisujamme myös tässä projektissa, kertoo Head of Project Development Tuomas Lankinen Firan toimitilarakentamisen linjasta.

Sopimus on luonnollista jatkumoa Firalle, joka on vastannut kaikkiaan 17 pysäköintitalon rakentamisesta kymmenen viime vuoden aikana. Lisäksi rakenteilla on parhaillaan neljä pysäköintilaitosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fira:


Jyrki Latvala, työpäällikkö, puh. 0400 792 474 jyrki.latvala@fira.fi

Kuvat

Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit
Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit
Lataa
Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit
Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 225 milj. euroa vuonna 2021. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntoperuskorjaukset. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Yhteisöllisyydestään tunnettu Postipuisto tuo myös rakentajat yhteen – Postipuiston Kotipäivä esittelee aluetta laajasti toukokuun viimeisenä viikonloppuna17.5.2023 14:59:50 EEST | Tiedote

Helsingin Pohjois-Pasilaan, Keskuspuiston kupeeseen rakentuva Postipuiston asuinalue alkaa valmistua. Yhteisöllisyydestään tunnettu alue on saanut myös rakennusliikkeet ja rakennuttajat ideoimaan asuinalueen kehittämistä yhdessä. Sunnuntaina 28.5.2023 järjestetään Postipuiston Kotipäivä -tapahtuma, joka esittelee asuntojen lisäksi myös uutta asuinaluetta ja sen erityispiirteitä.

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Fira ja Caverion toteuttavat Rykmentinpuiston kampuksen Tuusulaan elinkaarihankkeena30.1.2023 08:16:40 EET | Tiedote

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut rakennusalan palveluyhtiö Firan ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin muodostaman ryhmittymän Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi. Yli 12 000 bruttoneliömetrin kampus toteutetaan elinkaarihankkeena ja valmistuttuaan se tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme