Fira

Fira rakentaa Spondalle kiinteistökokonaisuuden Vantaan Jokiniemeen – kyseessä Firan historian suurin hanke

Jaa
Rakennusalan palveluyhtiö Fira Oy ja kiinteistösijoitusyhtiö Sponda ovat sopineet korkealaatuisen kiinteistökokonaisuuden rakentamisesta Vantaan Jokiniemeen Lauri Korpisen kadulle. Hanke koostuu 21 000 bruttoneliömetrin toimistokiinteistöstä, noin 650 autopaikan pysäköintilaitoksesta sekä sen kivijalkaan sijoittuvasta, yli 2 000 bruttoneliömetrin liiketilasta.

Hankkeen urakkamuoto on projektinjohtourakka ja kyseessä on Firan historian kaikkien aikojen suurin hanke. Kohde sijaitsee Vantaan Jokiniemessä, aivan Tikkurilan juna-aseman tuntumassa. Rakentaminen käynnistyy kesällä 2022 ja kokonaisuus valmistuu vuosien 2024–2025 vaihteessa.Toimistotilojen päävuokralaiseksi tulee Valmet.

− Hanke suunnitellaan asiakkaiden tarpeiden pohjalta tukemaan heidän liiketoimintaansa parhaalla tavalla. Rakennuksissa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Olemme iloisia, että voimme yhdessä vastuullisen ja yhteistyökykyisen urakoitsijakumppanin kanssa suunnitella ja toteuttaa energiatehokkaan kokonaisuuden, kiinteistöhankkeesta vastaava Spondan projektipäällikkö Jani-Matti Kilpeläinen toteaa.

− Hankekokonaisuus on Firalle merkittävä. Kyseessä on iso, korkeatasoinen ja haastava kohde ja samalla Firan historian suurin hanke. Olemme pystyneet hyödyntämään hankkeessa vahvuuksiamme, kuten ratkaisukehitystä ja kokemustamme sekä toimistotilojen että pysäköintilaitosten rakentamisesta. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Spondan kanssa, toteaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

− Ratkaisuehdotuksemme laadittiin viitesuunnitelmia kunnioittaen, mutta tuotannon reunaehdot ja kustannustehokkuus huomioiden. Nämä ovat avaimia toimivaan ja tilaajan tavoitteiden mukaiseen lopputulokseen, jatkaa Firan toimitilarakentamisen työpäällikkö Joni Juutinen.

Fira on aiemmin toteuttanut useita toimistotilahankkeita. Pitkä kokemus pysäköintilaitosten rakentamisesta on puolestaan kerryttänyt Firalle vakioituja, konseptipohjaisia ratkaisuja, joita on hyödynnetty myös Lauri Korpisen kadulle rakentuvan pysäköintilaitoksen suunnittelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fira Oy

Henri Mämmi, linjajohtaja / toimitilarakentaminen, puh. 050 346 9076, henri.mammi@fira.fi
Joni Juutinen, työpäällikkö / toimitilarakentaminen, puh. 040 643 4436, joni.juutinen@fira.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira Oy on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Fira ja Caverion toteuttavat Rykmentinpuiston kampuksen Tuusulaan elinkaarihankkeena30.1.2023 08:16:40 EET | Tiedote

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut rakennusalan palveluyhtiö Firan ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin muodostaman ryhmittymän Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi. Yli 12 000 bruttoneliömetrin kampus toteutetaan elinkaarihankkeena ja valmistuttuaan se tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme