Fisuhaaste 2022 haastaa Tapiolan koulun oppilaat maistelemaan uusia kalaruokia
Kalaruoalla on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia. Kalassa on paljon muun muassa terveellisiä pehmeitä rasvoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Kalan sisältämä D-vitamiini mm. lujittaa kasvuikäisen luustoa ja kalan rasvahapot, kuten omega-3, auttavat suojaamaan sydän- ja verisuonitaudeilta. Kala jos mikä on varsinaista terveysruokaa!
Kotimainen keksintömme, kouluruokailu, on tärkeä osa koulupäivää, ja maailman onnellisemmaksi valitun kansan ylpeyden aihe. Ilmainen kouluruoka tuli vuonna 1948 lain säätelemänä kaikkiin Suomen kouluihin. Siitä lähtien kouluruokailu on ollut tärkeä osa koulupäivää niin sosiaalisena tapahtumana kuin osana opetussuunnitelman mukaista ruokakasvatusta. Hyvä ruoka auttaa oppimaan.
FISUHAASTE 2022 yhdistää nämä kaksi mahtavaa asiaa omaksi teemapäiväkseen Tapiolan koulussa ja lukiossa 12.10.2022.
Espoo Catering ja Valio kattavat pöytään uusia, maistuvia kalaruokavaihtoehtoja oppilaiden arvioitavaksi ja haastamme kaikki oppilaat mukaan kehittämään maistuvampaa kalaruokaa koulujen ruokapöytiin! Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä koulun, oppilaiden ja keittiön ammattilaisten kanssa.
Uusia maisteltavia ruokalajeja ovat Välimeren uunikala ja Lime-inkivääri kala sekä BBQ kasvispaistos raikkaan tsatsikin kera. Mustikkavanukas-jälkiruokaa unohtamatta, jossa suomalainen superfood loistaa pääosassa.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee, että kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. ”Kala on suositeltavaa ravintoa, ja sen käyttöä tulisi lisätä. Uusilla resepteillä haluamme lisätä kalaruokien suosiota ja saada lapsia ja nuoria kiinnostavaa vaihtelevuutta ruokalistalle”, toteavat Espoo Cateringin tuotekehittäjä Ville Kivinen sekä Valion ruokapalveluasiantuntija Petri Nuutinen. ”Tämä ei silti tarkoita, että perinteinen kouluruokien herkkuklassikko eli kalapuikot olisivat katoamassa listalta”, nauraa Tapiolan keittiön vastaava kokki Tuija Forstén, ”lisää uusia klassikkoherkkuja mahtuu kalaruokien listalle”.
Tapahtuman tärkeintä antia ovat lasten ja nuorten omat mielipiteet ruoasta. Maistelijat äänestävät muun muassa ruoan mausta lounaan aikana. Lisäksi lasten ja nuorten oma ruokaraati antaa annoksiin kommentteja ja kehitysehdotuksia.
Lisätietoja tapahtumasta:
Mari Blomqvist
Asiakaspäällikkö
mari.blomqvist@espoocatering.fi
Espoo Catering Oy
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mari Blomqvist
Asiakaspäällikkö
mari.blomqvist@espoocatering.fi
Espoo Catering Oy
Liitteet
Tietoja julkaisijasta

PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD
+358 9 816 21http://www.espoo.fi
Espoo Catering tarjoaa laadukkaita ja maukkaita ateriapalveluita Espoon kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa, sekä seniori- ja hoivapalveluissa. Valmistamme päivittäin n. 80 000 ateriaa ympäri Espoota. Edustuspalvelumme vastaa Espoon kaupungin kokous- ja vierastarjoiluista.
Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo. Tehtävämme on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Teemme maistuvia tuotteita maidosta ja useista muista raaka-aineista; tarjoamme siis makunautintoja, vaihtelua ja iloa ruokapöytään. Samalla huolehdimme siitä, että eläimet voivat hyvin, suomalaiset ovat terveempiä ja meillä on lähellä tuotettua ruokaa myös tulevaisuudessa. Olemme missiomme mukaisesti paremman elämän palveluksessa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kulttuuri- ja nuorisolautakunta avasi valtuustokauden talous- ja avustusasioilla16.9.2025 20:35:50 EEST | Tiedote
Uudella kokoonpanolla aloittanut kulttuuri- ja nuorisolautakunta kävi keskustelevan ensimmäisen kokouksen, jossa se käsitteli talousarvioita- ja suunnitelmia sekä myönsi kulttuurin tapahtuma- ja projektiavustuksien päätöserän.
Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksiä 15.9.202515.9.2025 17:07:33 EEST | Tiedote
Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti asuintonttien kauppahinnan tarkistamisesta Matinkylässä ja Westendin aseman alueen varaamisesta kehittämisselvitystä varten. Lisäksi jaosto antoi evästyksensä Espoo-tarinaan eli kaupungin strategiaan.
Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote syyskuu 202515.9.2025 15:20:15 EEST | Tiedote
Espoon väestörakenne ja väestönmuutokset 2024 -julkaisu on valmistunut. Espoon väkiluku oli heinäkuun 2025 lopussa ennakkotietojen mukaan 324 320. Työttömyyden kasvu jatkui, avointen työpaikkojen määrä supistui edelleen.
Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 10.9.202510.9.2025 19:58:31 EEST | Tiedote
Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön sekä kasvun ja oppimisen toimialan esikunnan viranhaltijoiden ratkaisuvallan delegointipäätöksen muutoksen. Päivitetyssä delegointipäätöksessä varhaiskasvatuksen aluepäällikölle on annettu toimivalta päättää oppimisen ja esiopetukseen osallistumisen tukeen liittyvän korvauksen maksamisesta yksityiselle palveluntuottajalle. Muutokset tulevat voimaan 11.9.2025 alkaen. Lisäksi kasvun ja oppimisen lautakunta valitsi Espoon suomenkielisten peruskoulujen johtokuntien jäsenet ja varajäsenet sekä nimitti puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat toimikaudeksi 2025–2027. Johtokuntien jäsenet valittiin oppilaitosten huoltajien ja henkilökunnan ehdotusten perusteella. Lautakunta sai myös selostuksen kesällä asukaspuistoissa järjestetystä puistoruokailupilotista sekä peruskoulujen koulukohtaisesta budjetoinnista.
Työllisyys- ja kotoutumisjaosto käynnisti kautensa8.9.2025 13:58:24 EEST | Tiedote
Kaupunginhalituksen työllisyys- ja kotoutumisjaosto kokoontui 8.9.2025 ensimmäistä kertaa uuden valtuustokauden mukaisella kokoonpanolla. Jaoston puheenjohtajana toimii Markku Sistonen (SDP).
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme