Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Fisuhaaste 2022 haastaa Tapiolan koulun oppilaat maistelemaan uusia kalaruokia

Jaa

Uusia, maistuvia kala-aterioita etsitään koulujen ruokalistoille yhdessä oppilaiden kanssa 12.10.2022 Tapiolan koulussa Fisuhaaste 2022 -teemapäivänä

Kalaruoalla on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia. Kalassa on paljon muun muassa terveellisiä pehmeitä rasvoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Kalan sisältämä D-vitamiini mm. lujittaa kasvuikäisen luustoa ja kalan rasvahapot, kuten omega-3, auttavat suojaamaan sydän- ja verisuonitaudeilta. Kala jos mikä on varsinaista terveysruokaa!

Kotimainen keksintömme, kouluruokailu, on tärkeä osa koulupäivää, ja maailman onnellisemmaksi valitun kansan ylpeyden aihe. Ilmainen kouluruoka tuli vuonna 1948 lain säätelemänä kaikkiin Suomen kouluihin. Siitä lähtien kouluruokailu on ollut tärkeä osa koulupäivää niin sosiaalisena tapahtumana kuin osana opetussuunnitelman mukaista ruokakasvatusta. Hyvä ruoka auttaa oppimaan.

FISUHAASTE 2022 yhdistää nämä kaksi mahtavaa asiaa omaksi teemapäiväkseen Tapiolan koulussa ja lukiossa 12.10.2022.

Espoo Catering ja Valio kattavat pöytään uusia, maistuvia kalaruokavaihtoehtoja oppilaiden arvioitavaksi ja haastamme kaikki oppilaat mukaan kehittämään maistuvampaa kalaruokaa koulujen ruokapöytiin! Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä koulun, oppilaiden ja keittiön ammattilaisten kanssa.

Uusia maisteltavia ruokalajeja ovat Välimeren uunikala ja Lime-inkivääri kala sekä BBQ kasvispaistos raikkaan tsatsikin kera. Mustikkavanukas-jälkiruokaa unohtamatta, jossa suomalainen superfood loistaa pääosassa.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee, että kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. ”Kala on suositeltavaa ravintoa, ja sen käyttöä tulisi lisätä. Uusilla resepteillä haluamme lisätä kalaruokien suosiota ja saada lapsia ja nuoria kiinnostavaa vaihtelevuutta ruokalistalle”, toteavat Espoo Cateringin tuotekehittäjä Ville Kivinen sekä Valion ruokapalveluasiantuntija Petri Nuutinen. ”Tämä ei silti tarkoita, että perinteinen kouluruokien herkkuklassikko eli kalapuikot olisivat katoamassa listalta”, nauraa Tapiolan keittiön vastaava kokki Tuija Forstén, ”lisää uusia klassikkoherkkuja mahtuu kalaruokien listalle”.

Tapahtuman tärkeintä antia ovat lasten ja nuorten omat mielipiteet ruoasta. Maistelijat äänestävät muun muassa ruoan mausta lounaan aikana. Lisäksi lasten ja nuorten oma ruokaraati antaa annoksiin kommentteja ja kehitysehdotuksia.

Lisätietoja tapahtumasta:
Mari Blomqvist
Asiakaspäällikkö
mari.blomqvist@espoocatering.fi
Espoo Catering Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Blomqvist
Asiakaspäällikkö
mari.blomqvist@espoocatering.fi
Espoo Catering Oy

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoo Catering tarjoaa laadukkaita ja maukkaita ateriapalveluita Espoon kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa, sekä seniori- ja hoivapalveluissa. Valmistamme päivittäin n. 80 000 ateriaa ympäri Espoota. Edustuspalvelumme vastaa Espoon kaupungin kokous- ja vierastarjoiluista.

Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo. Tehtävämme on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Teemme maistuvia tuotteita maidosta ja useista muista raaka-aineista; tarjoamme siis makunautintoja, vaihtelua ja iloa ruokapöytään. Samalla huolehdimme siitä, että eläimet voivat hyvin, suomalaiset ovat terveempiä ja meillä on lähellä tuotettua ruokaa myös tulevaisuudessa. Olemme missiomme mukaisesti paremman elämän palveluksessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 8.12.20228.12.2022 19:19:19 EET | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa kuultiin moniammatillisesta yhteistyöstä vaikeiden ja pitkittyneiden kiusaamistilanteiden ratkaisemiseksi kouluympäristössä. Lisäksi esiteltiin nuorisopalveluiden toiminnan kärjet vuodelle 2023 sekä muutosehdotukset nuorisopalveluiden kesätoiminnan linjauksiin. Lisäksi kokouksessa kuultiin Gräsan taitojen talon toiminnan ja maksuttoman harrastetoiminnan jatkumisesta nuorisopalveluiden toteuttamana myös vuonna 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme