Fitbit

Fitbitin ensihoitoon tarkoitettu edullinen hengityslaite Fitbit Flow avuksi COVID-19 kriisiin

Jaa
Fitbit Flow -hengityslaitteelle Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupa käyttöön ensihoidossa
Fitbit Flow perustuu tavallisiin elvytyslaukkuihin, joita mm. ensihoitajat käyttävät. Se on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Fitbit Flow -hengityslaitteelle on myönnetty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupa käyttöön ensihoidossa COVID-19 kriisin aikana.
Fitbit Flow perustuu tavallisiin elvytyslaukkuihin, joita mm. ensihoitajat käyttävät. Se on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Fitbit Flow -hengityslaitteelle on myönnetty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupa käyttöön ensihoidossa COVID-19 kriisin aikana.

SAN FRANCISCO, 3. kesäkuuta, 2020 –Fitbit (NYSE: FIT) kertoi tänään kehittäneensä korkealuokkaisen, edullisen ja helppokäyttöisen Fitbit Flow -hengityslaitteen. Fitbit Flow on saanut Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n (Food & Drug Administration) ensihoitoon tarkoitetun luvan sen käyttöön julkisessa terveydenhuollossa COVID-19 -kriisin aikana.

Maailmanlaajuinen hengityslaitteiden tarve sai Fitbitin soveltamaan vahvaa asiantuntemustaan edistyksellisten sensoreiden kehittämisessä ja laitteiden suunnittelussa. Tuloksena syntyi automaattinen ensihoitoon tarkoitettu laite Fitbit Flow, jonka suunnittelussa on käytetty apuna Massachusettsin teknillisen korkeakoulun MITin kehittämää työkalua  ja joka perustuu Iso-Britannian hallituksen ohjeistuksiin koronakriisin aikana sairaaloissa käytettävistä hengityslaitteista. Fitbit konsultoi kehittämisen ja testaamisen aikana Oregon Health & Science University -yliopiston ensihoitolääketieteeseen erikoistuneita lääkäreitä, jotka hoitivat COVID-19-potilaita. Fitbit työskenteli myös COVID-innovaatiokeskus MassGeneralBrighamin työryhmän kanssa laitteen suunnittelussa vastaamaan lääkäreiden tarpeita.

"COVID-19 on haastanut meidät hyödyntämään kaikkea käytettävissämme olevaa voidaksemme kehittää nopeasti tuotteita tukemaan potilaita ja terveydenhuoltoa", toteaa James Park, Fitbitin toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. "Näimme tilaisuuden koota asiantuntemuksemme edistyksellisestä sensorien kehittämisestä, valmistuksesta ja globaalista toimitusketjustamme vastaamaan kriittiseen hengityslaitetarpeeseen ja auttamaan viruksen torjunnassa."

Fitbit Flow perustuu tavallisiin elvytyslaukkuihin, joita mm. ensihoitajat käyttävät. Se on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Laite on suunniteltu helppokäyttöiseksi keventämään sen käyttöön erikoistuneen henkilöstön rasitusta. Muiden vastaavien ensihoitoon tarkoitettujen hengityslaitteiden tarjoamat ominaisuudet vaihtelevat, mutta Fitbitin mukaan  muut eivät tarjoa kaikkia Fitbit Flow’n sisältämiä ominaisuuksia samassa edullisessa hintaluokassa.

Lääketieteellisen New England Journal of Medicine -julkaisun mukaan Yhdysvaltain sairaalat ovat kertoneet kriittisesti sairaiden potilaiden hoitoon tarvittavien tärkeimpien laitteiden, kuten hengityslaitteiden ja lääkintähenkilöstön hengityssuojainten (PPE), puutteesta. Nykyiset arviot hengityslaitteiden määristä Yhdysvalloissa vaihtelevat 60 000 - 160 000 kappaleeseen. Julkaisun mukaan arviosta riippumatta hengityslaitteet eivät tulevina kuukausina tule riittämään kaikille COVID-19-potilaille.

”Fitbit Flow on loistava esimerkki innovaatiosta, joka syntyy, kun yliopistot ja teollisuus vastaavat ongelmaan kehitetyllä innovaatiolla nopeasti elintärkeään tarpeeseen. COVID-19 on uusi tauti ja meillä on vielä paljon opittavaa sen etenemisestä, hoidosta ja mahdollisesta uusiutumisesta. On ensiarvoisen tärkeää, että kehitämme ratkaisuja varmistamaan terveydenhuollollemme tarvittavat laitteet nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo lasten ensihoitolääketieteen apulaisprofessori David Sheridan, joka toimii myös johtajana Oregonin terveys- ja tiedeyliopistossa ensihoitolääketieteen osastolla. 

Fitbit pyrkii hyödyntämään miljoonia Fitbit-laitteita vuodessa tuottavaa laajaa infrastruktuuriaan ja valmistuskapasiteettiaan tuottamaan nopeasti myös suuria määriä näitä ensihoitoon tarkoitettuja hengityslaitteita. Tavoitteena on toimittaa niitä maailmanlaajuisesti terveydenhuoltoon sinne, missä perinteisiä kaupallisia hengityslaitteita ei ole riittävästi. Fitbit Flow on suunniteltu käytettäväksi vain silloin, kun perinteistä hengityslaitetta ei markkinoilta ole saatavilla. [1]

Fitbit neuvottelee parhaillaan osavaltioiden ja liittovaltion viranomaisten kanssa kartoittaakseen nykyisiä hengityslaitetarpeita kotimaassaan USA:ssa ja aikoo työskennellä myös Yhdysvaltojen ja globaalien avustusjärjestöjen kanssa sekä tämän hetken että tulevista tarpeista.  

[1] Fitbit Flow has been authorized by FDA under an EUA for use during the COVID-19 public health emergency. It is not FDA cleared or approved.

Alkuperäinen tiedote englanniksi

Fitbit ja Fitbit-logo ovat Fitbit Inc:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä USA:ssa sekä muissa maissa. Lisätietoa Fitbitin tavaramerkeistä osoitteessawww.fitbit.com/legal/trademark-list. Yhteistyökumppaneiden tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.

Seuraa Fitbitiä Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä ja kerro kokemuksistasi.

Kaikki Fitbitin englanninkieliset tiedotteet ja kuvamateriaali ovat käytettävissä osoitteessa www.fitbit.com/press. Suomenkieliset Fitbit-tiedotteet ja niihin liittyvät kuvat löytyvät STT-infosta hakusanalla Fitbit.

Forward Looking Statement

This press release contains forward-looking statements, within the meaning of the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995, that involve risks and uncertainties including, among other things, statements about the attributes and pricing of Fitbit Flow. These forward-looking statements are only predictions and may differ materially from actual results due to a variety of factors, including the effects of the highly competitive market in which we operate, including competition from much larger technology companies; any inability to successfully develop and introduce new products, features, and services or enhance existing products and services; product liability issues, security breaches or other defects; the impact of the recent outbreak of the COVID-19 virus; and other factors discussed under the heading “Risk Factors” in our most recent report on Form 10-Q filed with the Securities and Exchange Commission. All forward-looking statements contained herein are based on information available to us as of the date hereof and we do not assume any obligation to update these statements as a result of new information or future events.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tea Lindroos
p. 050 509 7071
tea@medita.fi

Kuvat

Fitbit Flow perustuu tavallisiin elvytyslaukkuihin, joita mm. ensihoitajat käyttävät. Se on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Fitbit Flow -hengityslaitteelle on myönnetty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupa käyttöön ensihoidossa COVID-19 kriisin aikana.
Fitbit Flow perustuu tavallisiin elvytyslaukkuihin, joita mm. ensihoitajat käyttävät. Se on varustettu korkealuokkaisilla instrumenteilla, sensoreilla ja painehälytystoiminnoilla. Fitbit Flow -hengityslaitteelle on myönnetty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n lupa käyttöön ensihoidossa COVID-19 kriisin aikana.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

About Fitbit, Inc. (NYSE: FIT)

Fitbit auttaa ihmisiä aktiivisemman elämän ja hyvinvoinnin tavoittelussa tuottamalla seurantatietoa, inspiraatiota ja ohjausta tavoitteiden saavuttamiseen. Fitbit suunnittelee käyttäjäkokemuksia ja tuotteita, joilla seurataan jokapäiväistä hyvinvointia ja kuntoa. Fitbitin monipuolisiin, suosittuihin tuotteisiin kuuluvat aktiivisuutta mittaavat Fitbit Charge 4™Fitbit Charge 3™, Fitbit Inspire HR™, Fitbit Inspire™ ja Fitbit Ace 2™ aktiivisuusrannekkeet, älykello Fitbit Ionic™ ja  Fitbit Versa™ -älykelloperhe sekä langattomat Fitbit Flyer™ -kuulokkeet ja Fitbit Aria™ -älyvaakojen tuoteperhe.  Fitbitin tuotteita myydään maailmanlaajuisesti yli 39 000 myyntipisteessä ja yli 100 maassa. Fitbit-sovellusalusta perustuu yhteen maailman suurimmista sosiaalisista kuntoiluyhteisöistä sekä aktiivisuus-, liikunta- ja unitiedoista  koostuvaan terveys- ja kuntoilutietokantaan. Se tarjoaa yksilöllisiä kokemuksia, vinkkejä ja ohjausta, jotka perustuvat maailman laajimpaan kuntoiluaiheiseen sosiaaliseen verkostoon, terveys- ja kuntoilutietokantaan sekä vuorovaikutteisiin välineisiin, kuten Fitbit- ja Fitbit Coach -sovelluksiin ja älykellojen Fitbit OS -käyttöjärjestelmään. Fitbitin tilauspohjainen ja maksullinen Fitbit Premium hyödyntää yksilöllistä dataa antaakseen Fitbitin sovelluksessa henkilökohtaisia toimintaohjeita ja valmennusta, jotka auttavat käyttäjää saavuttamaan terveyttä tukevat hyvinvoinnin ja kuntoilun tavoitteensa.  Fitbit Health Solutions kehittää terveys- ja hyvinvointisovelluksia, jotka lisäävät suotuisia terveysvaikutuksia ja sitoutumista henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseen sekä tuottavat etua työnantajille, terveysohjelmille ja -järjestelmille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fitbit

Fitbit Sense: Fitbitin edistynein, terveyden seurantaan tarkoitettu älykello, jossa on ensimmäisenä maailmassa EDA-sensori stressinhallintaan, EKG-sovellus, veren suhteellista happipitoisuutta arvioiva SpO2-sensori ja ihon lämpötilaa mittaava sensori25.8.2020 16:51:07 EEST | Tiedote

Fitbit julkistaa myös älykello Versa 3:n sisäänrakennetulla GPS:llä ja Inspire 2 -aktiivisuusrannekkeen aktiivisuusalueminuutteja mittaavalla Active Zone Minutes -toiminnolla. Uusi Health Metrics -näkymä Fitbit Premium-käyttäjille antaa mahdollisuuden seurata sykevälivaihtelua, hengitystahtia ja ihon lämpötilan vaihtelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme