Oy Flinkenberg Ab

FLINKENBERG 100 vuotta: Maailma muuttuu – kurssi pysyy

Jaa

Tänä vuonna, tarkalleen ottaen 30.3.2021, tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun vaasalaisen merikapteenin poika ja olympiatason purjehtija John R. Flinkenberg perusti tuontiliikkeen Helsinkiin. Nykyisin Oy Flinkenberg Ab:n juuret näkyvät arvoissa ja toimintatavoissa. Flinkenberg on aito perheyritys ja harvinaisuus siinä mielessä, että perheen ulkopuolista toimitusjohtajaa ei ole käynyt edes kääntymässä.

Flinkenbergin lyhyt historia

Alkuaikojen liiketoiminta pohjautui Flinkenbergin henkilökohtaisiin pitkäaikaisiin ulkomaisiin suhteisiin. Yhtiö harjoitti tuonti- ja vientikauppaa mm. maatalouden käyttämillä tuotteilla, tekstiileillä, elintarvikkeilla, kemikaaleilla ja teräksillä.

Myöhemmin ryhdyttiin pitämään omaa varastoa ja myymään tuotteita jakelijana suomalaiselle teollisuudelle. Tuontiliikkeestä kehittyi teknistä tukkukauppaa. Sähkötarvikkeet muuttuivat vähitellen elektroniikaksi. Terästen osalta jatkojalostus kohdistui ensin betoniteräksiin ja myöhemmin teräslevyihin teräspalvelukeskuksineen.

Viime vuosina Flinkenberg on investoinut mm. aurinkoenergiaratkaisuihin. Yhtiön liikevaihto oli lähes 50 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Arvot ohjaavat toimintaa

”Perheyrityksen pitkän historian salaisuus on luotettava, kannattava ja vastuullinen liiketoiminta. Kaiken keskiössä on asiakas erilaisine tarpeineen. Tarjoamme kilpailukykyisiä ratkaisuja jo suunnitteluvaiheessa ja pyrimme kohti syvempää kumppanuutta. Panostamme jatkuvaan kehitykseen ja kannattaviin investointeihin varmistaaksemme sekä oman että asiakkaidemme kilpailukyvyn”, kertoo neljännen sukupolven toimitusjohtaja, Christoffer Ehrnrooth.

Arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä. Yhtiön raudoitetehtaalla investointiohjelma on loppusuoralla. Uutta tuotantotilaa on otettu käyttöön ja toimisto- ja sosiaalitilat valmistuvat kesän aikana. Teräspalvelukeskuksessa parannetaan jatkuvasti tuotantopalvelutarjontaa; viimeisimpänä 2500 tonnin särmäyspuristimen käyttöönotto yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppanin kanssa. Kemikaaliosastolla kosmetiikkateollisuuden raaka-aineiden toimitukset ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi ja markkina-alue on laajentunut Baltiaan ja Pohjoismaihin. Flinkenberg Energyn juhlavuoden tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi aurinkoenergiatuotteiden maahantuojaksi.

Teollinen kumppani myös seuraavat 100 vuotta

Tärkeä 100 vuoden merkkipaalu osuu keskelle maailmanlaajuista Covid19-pandemiaa. Asiakkaille, henkilökunnalle ja muille sidosryhmille tarjotaan tärkeää vakautta tällaisinakin aikoina toimimalla pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Flinkenberg suuntaa katseensa luottavaisin mielin kohti uutta vuosisataa muuttuvassa maailmassa, mutta pysyvällä kurssilla.

Yhteyshenkilöt

Christoffer Ehrnrooth, toimitusjohtaja
0400 573 599
christoffer.ehrnrooth@flinkenberg.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Flinkenberg Ab
Oy Flinkenberg Ab

ESPOO

https://www.flinkenberg.fi/

Oy Flinkenberg Ab on palvellut Suomen teollisuuden, kaupan ja julkishallinnon asiakasryhmiä menestyksellisesti jo vuodesta 1921. Perheyritys työllistää kolmella paikkakunnalla noin 100 henkilöä. Vuonna 2020 liikevaihtoa oli lähes 50 milj. euroa. Flinkenbergin teräspalvelukeskus Valkeakoskella on erikoistunut teräslevyjen myyntiin, esikäsittelyyn ja jatkojalostukseen. Betoniterästuotteiden varastointi sekä katkaisu-, taivutus- ja hitsauspalvelut toimivat Keravan raudoitetehtaalla. Yhtiö tuo maahan myös energiatuotteita, kemikaaleja ja teollisuuden komponentteja. Pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.