Folkhälsan

Folkhälsan leder barnläger i Kina

Jaa

I slutet av januari kommer Niclas Wiitala från Folkhälsan att leda ett läger för barn i Kina. Lägret är för barn i åldern 8-12 år och hålls i Changbai Mountain, Yanbian City. Lägret pågår i två veckor med start den 26 januari 2019.

- Lägret är ett vinterläger för kinesiska barn och temat är finländskt, med allt från skidåkning till finsk vinterolympiad, berättar Niclas Wiitala som arbetar på Norrvalla i Vörå som hälsocoach.

Wiitala kommer att vara ansvarig ledare för lägret i Kina och som hjälp på lägret har han kinesiska barnledare.

- Jag kommer samtidigt att utbilda de kinesiska barnledarna i enlighet med vårt lägerkoncept, säger Wiitala.

Bakgrunden är att Visit Vaasa besökte Norrvalla sommaren 2018 tillsammans med en representant från företaget Beijing Nanbo Culture Communication Co.,Ltd. Victor Ohlis som arbetar som verksamhetsutvecklare träffade den kinesiske representanten Zhang Amingozhang.

- Tillsammans med henne diskuterade vi ett eventuellt samarbete och diskussionerna fortsatte under hösten. Nu är vi så här långt, berättar Victor Ohlis.

Tanken är att de kinesiska barnen ska komma till Norrvalla för att delta i ett sommarläger 2019.

- Kina är en mycket intressant marknad och vi är väldigt glada över det här samarbetet. Finländsk utbildning har ett gott rykte i Kina. Tanken är att vi ska få till stånd ett samarbete på längre sikt med kineserna, säger Ohlis.

Yhteyshenkilöt

Mera information:

Victor Ohlis
tfn 050 345 8974
e-post: victor.ohlis@folkhalsan.fi

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme