Folkhälsan

Folkhälsan Swimrun – en utmaning som passar både elit och nybörjare!

Dela

Folkhälsan Swimrun går av stapeln nu för sjunde året i rad, lördagen den 19 september 2020 i Noux nationalpark i Esbo. Det finns fyra olika rutter, varav två passar dem som varit med tidigare och två rutter för nya deltagare som vill prova på sporten för första gången, eller för den som bara vill njuta av tävlingens atmosfär och den fantastiska naturen.

Säkerhetsarrangemangen är omfattande i Swimrun och i år har arrangören även tagit i beaktande situationen med covid-19 när tävlingen planerats. Att deltagarna ska värna om naturen påtalas i reglerna och i år har Merit Race- och Endurance-loppens banor justerats en aning för att beakta förändringar som gjorts i Noux naturskyddsområden.

Evenemanget ordnas i vacker men utmanande finsk nationalparksmiljö. Tävlingen genomförs i tvåpersonerslag. Paren springer tillsammans från sjö till sjö och simmar över sjöarna. Varje sträcka har tre serier att välja mellan: män, kvinnor och mixed. I Super Sprint-tävlingen anmäler man sig som enskild deltagare, men det går bra att göra sträckan tillsammans med en kompis. Nyhet i år är att man får delta även som enskild deltagare i Endurance-loppet – Endurance Solo.

Super Sprint-tävlingen (löpning 7 km, simning 1 km) är en utmärkt första kontakt med Swimrun för alla som är intresserade eller bara nyfikna. Super Sprint är dessutom perfekt för den som bara vill njuta av tävlingens atmosfär och den fantastiska naturen i Noux nationalpark. Inget lag behövs i Super Sprint – alla anmäler sig som enskilda deltagare. Det är ändå fritt fram att komma överens med en kompis om att följas åt genom tävlingen. Vi har tidtagning för alla deltagare, men i Super Sprint finns det inga tävlingsklasser. Vi har erbjudit kostnadsfria träningspass under våren och sensommaren för den som har velat bekanta sig med tävlingsrutten.

Sprint by Keradur-distansen (löpning 12 km, simning 2,4 km; stigning 675 m) passar den som vill prova på Swimrun, njuta av tävlingsupplevelsen och den vackra naturen i Noux nationalpark. Distansen kräver inte hård träning men vi rekommenderar uthållighetsträning och simträning inför tävlingen. Under sommaren och i början av hösten har det arrangerats träningstillfällen.

Endurance-loppets (löpning 21 km, simning 3,4 km; stigning 500 m) längd är mittemellan ÖtillÖ och Sprint by Keradur. Löpetapperna är relativt snabba och under loppet finns många utmaningar, som till exempel stigningen uppför Swinghill-skidbacken.

Endurance Solo: samma som ovan men man deltar ensam, inte i par. Nyhet för i år!

ÖtillÖ Merit Race (löpning 33 km, simning 5,8 km) är tekniskt krävande löpning längs med stigar och skogsvägar, snabba grusvägsavsnitt och nästan lodräta stigningar! Folkhälsan Swimrun 2020 är en av få ÖtillÖ Merit Race-tävlingar som genomförs säsongen 2020.

Läs mera: www.folkhalsan.fi/swimrun

Bifogat pressbilder.

Kontakter

För fler bilder och tilläggsmaterial samt intervjuer med deltagare inför loppet, kontakta
Race Manager Mats Almqvist
tfn 044 757 8885
e-post: mats.almqvist@folkhalsan.fi

Bilder

Om

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Följ Folkhälsan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkhälsan

Folkhälsan Swimrun – haaste, joka sopii niin eliittiurheilijoille kuin aloittelijoillekin!10.9.2020 13:53:35 EESTTiedote

Folkhälsan Swimrun järjestetään nyt seitsemättä vuotta peräkkäin, lauantaina 19. syyskuuta 2020 Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. Kilpailijoiden valittavana on neljä eri matkaa, joista kaksi sopii niille, joilla on aiempaa kokemusta lajista, ja kaksi uusille osallistujille, jotka haluavat kokeilla lajia ensimmäistä kertaa – sekä heille, jotka vain haluavat nauttia kisan tunnelmasta ja upeasta luonnosta.

Aiesopimus: Folkhälsan ottaa vastuun ruotsinkielisistä päiväkodeista Kouvolassa18.6.2020 10:29:17 EESTTiedote

Garantiföreningen för Svenska Lekskolan -yhdistys ja Folkhälsan ovat solmineet aiesopimuksen siitä, että Folkhälsan syksyllä ottaa vastuun Kouvolassa sijaitsevista Svenska Lekskolan Lekis- sekä Svenska Lekskolan Villekulla -päiväkodeista. Päiväkodit tunnetaan vastaisuudessa nimillä Folkhälsan Lekis ja Folkhälsan Villekulla. Varhaiskasvatustoiminnassa hyödynnetään koko Folkhälsan-konsernin vahva osaaminen, kehitystyö ja laajat lapsiperheiden palvelut. Svenska Lekskolan -yhdistys jatkaa edelleen Kouvolassa omaa toimintaansa tukien aatteellisesti ja taloudellisesti varhaiskasvatustoimintaa sekä edistäen ruotsin kielen asemaa alueella.

Intentionsavtal: Svenska daghem i Kouvola övergår i Folkhälsans regi18.6.2020 10:29:17 EESTTiedote

Garantiföreningen för Svenska Lekskolan och Folkhälsan har slutit ett intentionsavtal om att verksamheten vid Svenska Lekskolan Lekis samt Svenska Lekskolan Villekulla i Kouvola från och med hösten övergår i Folkhälsans regi. Daghemmen kommer i fortsättningen att heta Folkhälsan Lekis och Folkhälsan Villekulla. Hela Folkhälsan-koncernens starka kunnande, utvecklingsarbete och omfattande tjänster för barnfamiljer kommer att utnyttjas i småbarnspedagogiken. Föreningen Svenska Lekskolan fortsätter sin egen verksamhet i Kouvola med att ideologiskt och ekonomiskt stöda småbarnspedagogiken och det svenska språkets ställning på området.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum