Food&Events Tapahtumaravintoloille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Food&Events Tapahtumaravintolat on sitoutunut toiminnassaan rakentamaan kestäviä tapahtumia ja luomaan vastuullisia tarinoita, joista asiakkaat, kumppanit ja sidosryhmät pääsevät nauttimaan. Ekokompassi-ympäristösertifikaatin saaminen on osoitus tämän työn tuloksellisuudesta, sekä siitä, että työtä tullaan jatkamaan johdonmukaisesti.
”Ympäristöohjelman myötä Food&Events Tapahtumaravintolat pystyy yhä paremmin tukemaan ympäristötavoitteiden toteutumista”, kertoo ketjujohtaja Kristian Helanne, ja jatkaa: “Sertifikaatti osoittaa, että meillä on selkeät toimintamallit ja kriteeristö, mistä on apua niin asiakkaille kuin tapahtumanjärjestäjille.”
Sertifikaatin mukaista työtä tehdään jatkuvasti
Food&Events Tapahtumaravintolat on tehnyt huomattavan määrän selvitystyötä oman toimintansa lähtötason luotettavuuden arvioimiseksi, tavoitteiden asettamiseksi ja mittareiden määrittämiseksi. Tämä on selkeyttänyt sitä, mistä on lähdetty liikkeelle ja minne toimintaa viedään.
”Ympäristöohjelman rakentaminen on auttanut meitä syvemmin ymmärtämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja sitä, miten voimme niihin vaikuttaa”, sanoo Suomen Kansallisooppera ja -baletin ravintolatoimenpäällikkö Noora Luojus, joka oli mukana rakentamassa ohjelmaa.
Tunnistettuja kehittämiskohteita olivat jätteet, materiaalinkäyttö, viestintä ja vaikuttaminen. Tavoitteiden asettamiseksi ja muutosten seuraamiseksi ympäristöjärjestelmän mukaiseen työhön on sisältynyt hävikin seurannan kehittämistä ja kierrätysasteen parantamiseksi tehtyä eri jätelajien seurantaa. Lisäksi on kartoitettu sisäisiä ja ulkoisia vaikutusmahdollisuuksia; eli arvioitu, mihin on mahdollista vaikuttaa suoraan ja mihin välillisesti. Tähän on sisältynyt myös suunnitelman laatiminen vaikuttamisviestinnän kehittämiseksi.
Ympäristöasioiden huomioiminen on yhteinen tavoite
Ympäristöasiat on otettu osaksi ravintolaliiketoiminnan arkea. Tämä tarkoittaa asioiden säännönmukaista käsittelyä kokouksissa ja palavereissa sekä niiden tuomista mukaan kiinteäksi osaksi erilaisten tapahtumien suunnittelua ja töiden toteuttamisessa edellytettyä viestintää. Käyttämillämme raaka-aineilla on suurin ympäristövaikutus toiminnassamme. Tästä syystä hävikin minimointi ja toiminnan ennustaminen yhteistyössä kumppaneidemme kanssa on ensi arvoisen tärkeää. Lisäksi haluamme tarjota aina ympäristöystävällisempiä kasvisvaihtoehtoja asiakkaillemme.
”Näemme, miten ympäristöohjelma auttaa Food&Events Tapahtumaravintoloita kehittämään yhdessä ympäristötyötä samaan suuntaan, vaikka tapahtumien luonne halleilla ja areenoilla on erilaista kuin esimerkiksi kulttuuritaloissa. Tästä on hyötyä meille kaikille”, toteaa Helsingin jäähallin ravintolatoimenpäällikkö Anne-Maria Parkkinen.
Ekokompassi-sertifikaatti
Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama, toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka rakennetaan asiantuntijan avulla organisaation omiin tarpeisiin. Ekokompassi on työkalu, joka on luotu osaksi organisaatioiden ympäristöjärjestelmää, ja se auttaa tunnistamaan, seuraamaan ja pienentämään organisaation toiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Seuranta ja kehitystyö ovat jatkuvia ja ympäristöjärjestelmän tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan vuosittain.
Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä noudatetaan kymmentä erilaista kriteeriä ja se pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Se on kolmannen osapuolen auditoima, ja myönnetty sertifikaatti on voimassa kolme vuotta, minkä jälkeen ympäristöjärjestelmä rakennetaan jälleen seuraavalle kolmen vuoden kaudelle ja auditoidaan uudelleen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Noora Luojus
Ravintolatoimenpäällikkö
Food&Events Tapahtumaravintolat
Suomen Kansallisooppera ja -baletti
Puh. 041 511 5254
Anne-Maria Parkkinen
Ravintolatoimenpäällikkö
Food&Events Tapahtumaravintolat
Helsingin Jäähalli
Puh. 050 436 1202
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta.
Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmissa tapahtumataloissa kuten Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa, Tanssin talossa, Helsingin Jäähallissa, Espoon Metro Areenassa, Turun Messukeskuksessa, Lahden Sibeliustalossa, Lahden Messukeskuksessa, Lahden Konserttitalossa ja 1.8.2022 alkaen myös Messu- ja Tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Huili-taukopaikka avataan Neste Varkaus Warkaudenportin -liikenneasemalla 25.9.18.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Huili laajenee Varkauteen, kun uusi taukopaikka avaa ovensa Neste Varkaus Warkaudenportin -liikenneasemalla torstaina 25.9 klo 11. Uusi taukopaikka tarjoaa rennon ja maukkaan pysähdyksen niin yksityisautoilijoille, ammattikuljettajille kuin lähialueen asukkaille. Huili-taukopaikat tunnetaan laadukkaista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, ystävällisestä palvelusta ja aikaa kestävästä tunnelmasta. ”Olemme todella iloisia saadessamme tuoda Huilin nyt myös Varkauteen. Haluamme tarjota asiakkaillemme paikan, jossa pysähdys on enemmän kuin tauko. Paikallisuus näkyy vahvasti valikoimassa, sillä tuomme ruokiin alueen makuja ja tuotteita”, kertoo Restel Taukopaikat Oy:n liiketoimintajohtaja Tarja Kuittinen. Huili Warkaudenportti palvelee tien päällä liikkuvia ja paikallisia maanantaista perjantaihin klo 6–21 sekä viikonloppuisin klo 7–21. Valikoimaan kuuluvat aamiais- ja lounasbuffet, herkulliset à la carte -annokset sekä monipuoliset vitriinituotteet. Tilasta löytyy myös raskaan liikenteen
Kiekko-Espoon ja Restelin yhteistyö tuo uusia makuja ja lisää tukea seuralle12.9.2025 13:00:15 EEST | Tiedote
Kiekko-Espoo ja Restel tiivistävät yhteistyötään kaudelle 2025. Yhteistyön myötä jokainen hallilla kulutettu euro tukee jatkossa myös suoraan Kiekko-Espoon toimintaa.
Uuden ajan taukopaikka Huili laajenee Imatralle 18.9.11.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Imatra saa uuden ajan taukopaikan, kun täysin uusi Huili avautuu Neste Imatra Korvenkangas -liikenneasemalla torstaina 18. syyskuuta klo 11. Huili tarjoaa tien päällä liikkujille ja lähialueen asukkaille rennon, maukkaan ja turvallisen taukohetken, jossa pysähdys muuttuu kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Huili-taukopaikat tunnetaan laadukkaista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, ystävällisestä palvelusta ja aikaa kestävästä tunnelmasta. ”Olemme todella iloisia saadessamme tuoda Huilin nyt myös Imatralle. Haluamme tarjota asiakkaillemme paikan, jossa pysähdys on enemmän kuin tauko. Paikallisuus näkyy vahvasti valikoimassa, sillä tuomme ruokiin alueen makuja ja tuotteita”, kertoo Restel Taukopaikat Oy:n liiketoimintajohtaja Tarja Kuittinen. ”Uusi houkutteleva Huili-taukopaikka lisää Neste-verkostomme vetovoimaa entisestään ja Huili Tammiston menestyksekkään avauksen jälkeen avaamme nyt Neste Imatra Korvenkankaan -liikenneasemalla. Yhdistämällä Restelin kanssa vahvan osaamisen ja laaduk
Uuden ajan taukopaikka Huili laajenee Tampereelle4.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Tampere saa pian uuden taukopaikan, kun upouusi Huili avautuu Neste Tampere Hatanpää -liikenneasemalle torstaina 11. syyskuuta 2025 klo 11. Huili tarjoaa tien päällä liikkujille ja lähialueen asukkaille rennon, maukkaan ja turvallisen taukohetken. Paikan, jossa pysähdys muuttuu kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Huili-taukopaikat tarjoavat laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, ystävällistä palvelua ja aikaa kestävää tunnelmaa. Huilin konsepti huomioi paikallisuutta ja tuo taukohetkeen iloa arjen keskellä. ”On mahtavaa päästä avaamaan ensimmäinen Huili Tampereelle. Huili Hatanpää tarjoaa tamperelaisille ja tiellä liikkujille paikan, jossa tauosta tulee elämys. Meille on tärkeää, että paikallisuus näkyy vahvasti myös ruokatuotteissa. Haluamme tuoda esiin Tampereen seudun makuja ja tarjota asiakkaille kokemuksen, joka tuntuu omalta ja ainutlaatuiselta”, kertoo Restel Taukopaikat Oy:n liiketoimintajohtaja Tarja Kuittinen. Huili Hatanpään valikoimasta löytyy runsas lounasbuffet, he
Veikkaus Arenan ravintolamaailma uudistuu täysin26.8.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Veikkaus Arena avaa ovensa jälleen 26.8. loppuun varatulla testitapahtumalla, jossa rajattu yleisö pääsee ensimmäistä kertaa kokemaan areenan täysin uudistuneet ravintolat ja ruokakonseptit.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme