Vaasan kaupunki - Vasa stad

För stadsstyrelsen föreslås att samarbetsförhandlingar inleds

Dela

På stadsstyrelsens sammanträde måndag 17.2 föreslår staden att samarbetsförhandlingar inleds. Det slutliga sparbehovet preciseras i mars.

De dispositionsplaner som nämnderna har lämnat in i slutet av januari behandlas i stadsstyrelsen måndag 17.2.

- Enligt dispositionsplanerna visar vårt resultat ett överskott på cirka 10 miljoner euro. Vi saknar dock fortfarande cirka 11 miljoner euro för att vi ska uppfylla skyldigheten enligt kommunallagen att täcka underskottet, berättar stadsdirektör Tomas Häyry.

Därför inleds samarbetsförhandlingar som gäller hela personalen. Vidare remitteras social- och hälsovårdsnämndens samt nämndens för fostran och utbildning dispositionsplaner till nämnderna, som ska bereda dem på nytt så att de motsvarar budgeten.

- Stadsstyrelsen tar ställning till helheten på sitt sammanträde 16.3. Då vet vi om vi når budgeten och vilket besparingsbehov vi ska eftersträva vid samarbetsförhandlingarna, konstaterar Häyry.

I hela landet är situationen för kommunernas ekonomi utmanande.

- Även om ekonomin har balanserats redan länge, är basservicen hos oss fortfarande på en god nivå. Vi bär alla ansvar för att få ordning på ekonomin och det gemensamma målet är naturligtvis att servicen för invånarna ska förbli högklassig och hållas på en så bra nivå som möjligt, säger Häyry.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum