Vaasan kaupunki - Vasa stad

Förbjudet att vistas i den halvfärdiga skateparken

Dela

Det är strängt förbjudet att använda skateparken, som byggs i Metviksparken, innan den står färdig. Det innebär en säkerhetsrisk att vistas på byggarbetsplatsen utan lov.

Bild: Mona-Maria Sandström / Vasa stad
Bild: Mona-Maria Sandström / Vasa stad

En cirka 1 000 kvadratmeter stor skatepark av betong byggs just nu i Metvikens aktivitetspark på Vöråstans sida. Under veckoslutet har någon tagit sig in i den halvfärdiga skateparken genom att ha sönder staketet.

- Staketet runt byggarbetsplatsen har med våld vridits och skruvats upp och så har förövarna trängt in på området. I parken finns tydliga skyltar om att det är fråga om en byggarbetsplats och att det är absolut förbjudet att vistas där, säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Utomhusskateparken blir klar i slutet av september

Betonggjutningarna i skateparken är klar, men kittet i idrottsfogarna har ännu inte torkat och det görs fortfarande t.ex. elarbeten på området. Enligt Lehtonen har man varit i kontakt med polisen på grund av det inträffade, och åtgärder kommer att vidtas om det i fortsättningen upptäcks att området används utan lov.

Den efterlängtade utomhusskateparken blir klar i slutet av september

- Det kommer nog att informeras synligt när den är klar. Nu måste man ha tålamod att invänta det officiella öppnandet, så att det inte inträffar skador på personer eller material i området, påminner Lehtonen.

Kontakter

Bilder

Bild: Mona-Maria Sandström / Vasa stad
Bild: Mona-Maria Sandström / Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum