Suomen Punainen Risti SPR

Företagssamarbetets betydelse ökar i Hungerdagsinsamlingen – Tokmannis och Röda Korsets samarbete fortsätter

Dela

Hungerdagen är Finlands Röda Kors största insamling, som i höst ordnas redan för 41:a gången. Under Hungerdagen samlas medel till Finlands Röda Kors katastroffond, med vilken vi hjälper dem som mest behöver det i Finland och ute i världen. Hungerdagen är mest känd för de frivilliga insamlarna i sina röda västar. I år kan man utöver bössinsamlingen delta i Hungerdagen också genom att köpa kampanjprodukter.

Foto: Finlands Röda Kors
Foto: Finlands Röda Kors

Redan i augusti förhandsstartar Hungerdagsinsamlingen genom att Tokmanni under augusti – oktober donerar 5 cent till insamlingen för varje köpt Priima-livsmedels- och Kotikulta-säsongsbelysningsprodukt.

– Vi på Tokmanni vill stöda Finlands Röda Kors betydelsefulla arbete på synliga, konkreta och naturliga sätt, liksom nu genom produktförsäljning. Vi tror starkt på att också våra kunder förhåller sig synnerligen positivt till kampanjen, berättar Tokmannis verkställande direktör Mika Rautiainen.

– Det är viktigt att finländarna har möjlighet att delta i Hungerdagsinsamlingen på det sätt som bäst passar dem. Bössinsamlingen och de tusentals frivilliga runt om i Finland som deltar i insamlingen bildar fortsättningsvis kärnan i Hungerdagen, men det är fint att det erbjuds allt flera sätt att delta, säger Finlands Röda Kors medelsanskaffningsdirektör Sirpa Solehmainen.

Kampanjen som Finlands Röda Kors och Tokmanni ordnar bottnar i samarbetet mellan parterna som inleddes år 2019.Tokmanni har förbundit sig att stöda Finlands Röda Kors verksamhet åtminstone till slutet av år 2023.

Företagssamarbetets betydelse i Hungerdagsinsamlingen ökar också på andra sätt i höst. Bakgrunden till det ökande samarbetet mellan Röda Korset och företag är att företagen allt mera satsar på ansvarsarbete samt att finländarnas betalnings- och donationssätt förändras. Tack vare företagssamarbetet erbjuds finländarna flera sätt än tidigare att hjälpa och att delta i insamlingen.

Ytterligare upplysningar:

Direktör för medelsanskaffning Sirpa Solehmainen, Finlands Röda Kors, tfn050 567 6629
sirpa.solehmainen(at)rodakorset.fi

Chef för placerarrelationer och kommunikation Maarit Mikkonen, Tokmanni, tfn040 562 2282
maarit.mikkonen(at)tokmanni.fi

Nyckelord

Bilder

Foto: Finlands Röda Kors
Foto: Finlands Röda Kors
Ladda ned bild

Om

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Följ Suomen Punainen Risti SPR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Punainen Risti SPR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum