Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Förkortade öppettider på Stapelstadens bibliotek i december

Dela

Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider i december. Mellan den 2 och 31 december 2019 är biblioteket öppet mån.- tors. kl. 9–18, fre. kl. 9–16 och kl. lör. 9–16. Stapelstadens bibliotek är centralt beläget i nordöstra Helsingfors och ligger i omedelbar närhet av Parkstads tågstation. Bibliotekets utrymmen finns på andra våningen av en affärslokal vars bottenvåning har tömts på kommersiella aktörer. Ingången till biblioteket sker via bottenvåningens obevakade lobby och det har varit oroligt där på kvällarna. Också biblioteket har berörts av oroligheterna.

Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider under december. Foto: Helsingfors stad.
Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider under december. Foto: Helsingfors stad.

För både kundernas och personalens säkerhet och välbefinnande kommer bibliotekets öppettider att förkortas under en begränsad tid. Målet är att omgående finna en lösning på situationen så att biblioteksbesöken är glada och uppfriskande upplevelser för alla. Som ett offentligt utrymme, som är öppet för alla är Stapelstadens bibliotek en viktig aktör inom sitt område och dess läge invid Parkstads tågstation är bra. Biblioteket skapar psykiskt välbefinnande för området och erbjuder en trygg och bekväm miljö för stadsbor i alla åldrar.

”Staden söker en lösning tillsammans med fastighetsbolaget om hur den obemannade lobbyns trygghet och trivsel skall säkerställas. Det behövs ett brett samarbete mellan områdets aktörer så att biblioteksbesöket är behagligt för alla. Biblioteket kommer också att få ytterligare personal på viss tid”, säger Saara Ihamäki, som är chef för de regionala bibliotekstjänsterna vid Helsingfors stadsbibliotek.

Alla planerade evenemang arrangeras enligt överenskommelse också i december. På programmet finns bl.a. teaterpjäsen "Verhot ovat auki jos niitä onkaan - kertomuksia kodista" (Gardinerna är uppdragna om sådana finns – berättelser om hemmet) på tisdagen den 3 december kl. 18. Pjäsen består av texter och tankar som skapats under höstens lopp i teaterverkstäder för vuxna.

Stapelstadens bibliotek
Formansplatsen 5, 00750 Helsingfors
https://www.helmet.fi/sv-FI/Bibliotek_och_tjanster/Stapelstadens_bibliotek
www.facebook.com/Tapulikaupunginkirjasto 

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsinformation fås av:

Saara Ihamäki
Chef för regionala bibliotekstjänster
Helsingfors stadsbibliotek
saara.ihamaki@hel.fi, 050 342 1232

Virpi Jero
Chef för Stapelstadens- och Parkstads bibliotek
Helsingfors stadsbibliotek
virpi.jero@hel.fi, 040 334 9668

Bilder

Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider under december. Foto: Helsingfors stad.
Stapelstadens bibliotek har förkortade öppettider under december. Foto: Helsingfors stad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum