Vaasan kaupunki - Vasa stad

Försök med deltagande budgetering – i fjol fick vi en körsbärspark

Dela

Vasa stad har reserverat 5000 € för förverkligande av invånarnas idéer via ett försök med deltagande budgetering. Syftet med försöket är att inkludera stadsborna i utvecklandet av den egna omgivningen, att lyfta fram vad offentliga medel kan användas till.

En födelsedagspresent till Vasaborna

Försöket ordnas smidigt, för ansökningar kan skickas in fram till 29.9 och de vinnande projekten offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10. Avsikten är att anslagen ska användas under hösten.

En ansökan kan skickas in av en privatperson, ett kompisgäng, invånare på samma gata eller föreningar. Idéerna skickas in med en webblankett, där man ska berätta om idén och var den ska förverkligas samt i stora drag framställa kostnaderna för förverkligandet. Därtill får den sökande svara på frågan hur förslaget skulle förbättra Vasabornas liv eller göra dem lyckliga. Förslagets kostnadskalkyl kan vara allt mellan 1 och 5000 €.

De inkomna förslagen behandlas i en kommitté, som väljer ett eller flera av dem för genomförande. Vinnarna offentliggörs på Vasas födelsedag 2.10, och förverkligandet av idén följs på Vasa stads kanaler i sociala medier.

Nyckelord

Kontakter

Aho Suvi
Regionservicechef

+358503268877
suvi.aho@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum