Wolfcom

Fredman Group varustaa Bocuse d’Or -joukkueemme Food Tech -osaamisella

Jaa
Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin kaksipäiväinen finaali alkaa tänään Lyonissa ja Suomen joukkueen tavoitteena kisassa on palkintosija. Kilpailumenestys paitsi tukee kisatiimimme jäsenten uraa, myös korostaa Suomen asemaa gastronomisella maailmankartalla. Keittiöammattilaistemme korkeaa gastronomista tasoa on varmistamassa myös teknologinen huippuosaaminen, jota edustaa kotimaisen Fredman Groupin rakentama älykkäiden keittiöiden johtamiseen tarkoitettu Fredman Food Tech -palvelukokonaisuus.
Keittiömestari Ismo Sipeläinen raivasi Suomelle tien finaaliin sijoittumalla kesällä Torinossa järjestetyissä Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailussa Norjan, Ruotsin ja Tanskan jälkeen neljänneksi. Kisakuulumisia Sipeläisen kanssa vaihtamassa valmentajansa Eero Vottonen ja Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidentti Matti Jämsén. Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. alkaen klo 9 Suomen aikaa.
Keittiömestari Ismo Sipeläinen raivasi Suomelle tien finaaliin sijoittumalla kesällä Torinossa järjestetyissä Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailussa Norjan, Ruotsin ja Tanskan jälkeen neljänneksi. Kisakuulumisia Sipeläisen kanssa vaihtamassa valmentajansa Eero Vottonen ja Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidentti Matti Jämsén. Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. alkaen klo 9 Suomen aikaa.

Suomea Bocuse d’Or -kokkikilpailun finaalissa edustava Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat harjoitelleet kisaa varten päätoimisesti jo yli vuoden ajan. Kilpailussa perinteisesti hyvin menestyneen Suomen joukkueen varustaminen on tärkeä kansainvälistymismahdollisuus myös keittiöteknologiaan erikoistuneelle Fredman Groupille. Sen kehittämät älykkäät keittiönjohtamispalvelut automatisoivat ravintolan arkirutiineja ja helpottavat keittiöhenkilökunnan työtä minimoimalla ruoanlaittoon ja asiakaspalveluun kuulumattomia toimenpiteitä.

”Bocuse d’Or -kilpailu on testilaboratorio, jossa voidaan esitellä uudenlaista suomalaista ruoka-ajattelua. Siihen kuuluu keittiöosaamisen lisäksi myös huipputeknologian mahdollistama ensiluokkainen ruokaturvallisuus, vastuullisuus ja kestävät ympäristöarvot. Ruokamaailman kovimmat ammattilaiset ja mielipidevaikuttajat seuraavat Bocuse d’Or -kilpailuja ja niissä pärjääviä maita tarkkaan”, kertoo Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman ja jatkaa: ”Food Tech tulee meillä ja maailmalla olemaan seuraava iso ja pysyvä teema. Ruoan ja raaka-aineiden turvallisuus liitetään vahvasti Suomeen, minkä vuoksi meillä on mahdollisuus nousta ruokaturvallisuuden kansainväliseksi suunnannäyttäjäksi myös ruokateknologian alalla.”

Suomalainen Fredman Food Tech on ammattikeittiöiden ja ravintoloiden omavalvontaan sekä keittiöiden tiedolla johtamiseen suunniteltu palvelukokonaisuus. Se skaalautuu niin pienten kuin suurten ammattikeittiöiden tarpeisiin. Se vapauttaa työaikaa omavalvonnan rutiineista parhaiden makujen valmistamiseen, minimoi ruokaturvallisuusriskit ja auttaa pienentämään hävikin määrää.

Palvelukokonaisuudessa Fredman Pro -mobiilisovellus on integroitu ravintolan päivittäisiin prosesseihin, ja laitteisiin ja tiloihin asennettavat Kitchen Robo anturit sensorit keräävät tietoa keittiöstä vuorokauden ympäri. Chefstein® kerää ruokaturvallisuuteen, keittiöhygieniaan, hävikkiin ja kestävään kehitykseen liittyvät tiedot yhdeksi näkymäksi helpottamaan johtamista ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä.

Palvelun avulla ravintoloitsijan ei enää tarvitse pelätä kylmiöiden liiallista lämpenemistä tai pakastimen sulamista, sillä palvelu esimerkiksi hälyttää riskitilanteista jo ennen, kuin vahinkoa on tapahtunut. Suomessa kehitetty palvelukokonaisuus huolehtii omalta osaltaan myös siitä, että raaka-aineet säilyvät tuoreina ja oikean lämpöisinä aina raaka-aineiden vastaanotosta lautaselle saakka.

Suomen tavoitteena palkintosija

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia. Tänä vuonna Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueeseen kuuluvat edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsén, sekä valmentaja Tommi Tuominen. Sipeläinen ja Kurkela valmistavat kisassa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittavat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia.

”Tehtävä on erittäin haastava, mutta Sipeläisen tiimin valmistautumista läheltä seuranneena tiedän joukkueemme olevan mitalikunnossa. Suomalaisten yleinen kisamenestys on tukenut koko suomalaista ruokakulttuurityötä, mikä antaa mahdollisuuksia myös uudenlaisille suomalaisille ruoka-alan vientimahdollisuuksille niin tuote-, kuin palvelupuolellakin. On upeaa saada olla osa maailmanluokan mestarijoukkuetta ja tukea Sipeläistä ja Kurkelaa matkallaan kohti koko ruokaa rakastavan Suomen unelmaa”, lisää Peter Fredman.

Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. Suomen kilpailupäivän aikataulu:

  9.00 Suomen kilpailusuoritus alkaa
14.00 Lautasannos valmis
14.35 Lihavati valmis
19.00 Palkintojenjakoseremonia, tulostiedot

Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä ja taistelee parhaiden makujen puolesta. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Olemme ruokaturvallisuuden, omavalvonnan ja keittiöjohtamisen, ammattikeittiöiden korkean hygieniatason turvaamisen ja ruokahävikin vähentämisen taitureita. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetyt Food Tech -palvelut ovat mukana sadoissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredmanin työvälineet, kuten Carita®-liinat, Comple®-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmu®kelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group Oy, +358 50 4011 616, peter.fredman@fredmangroup.com


Riikka Raatikainen, brändijournalisti, Fredman Professional Kitchen Oy, +358 44 0769 171, riikka.raatikainen@fredmangroup.com


Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Keittiömestari Ismo Sipeläinen raivasi Suomelle tien finaaliin sijoittumalla kesällä Torinossa järjestetyissä Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailussa Norjan, Ruotsin ja Tanskan jälkeen neljänneksi. Kisakuulumisia Sipeläisen kanssa vaihtamassa valmentajansa Eero Vottonen ja Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidentti Matti Jämsén. Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. alkaen klo 9 Suomen aikaa.
Keittiömestari Ismo Sipeläinen raivasi Suomelle tien finaaliin sijoittumalla kesällä Torinossa järjestetyissä Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailussa Norjan, Ruotsin ja Tanskan jälkeen neljänneksi. Kisakuulumisia Sipeläisen kanssa vaihtamassa valmentajansa Eero Vottonen ja Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidentti Matti Jämsén. Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. alkaen klo 9 Suomen aikaa.
Lataa
Suomea Bocuse d’Or -kokkikilpailun finaalissa edustava Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat harjoitelleet kisaa varten päätoimisesti jo yli vuoden ajan.
Suomea Bocuse d’Or -kokkikilpailun finaalissa edustava Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat harjoitelleet kisaa varten päätoimisesti jo yli vuoden ajan.
Lataa
Sipeläinen ja Kurkela valmistavat kisassa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittavat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia.
Sipeläinen ja Kurkela valmistavat kisassa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittavat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia.
Lataa
Ismo Sipeläinen edustaa Suomea Bocuse d'Or -finaalissa keskiviikkona 30.1. Hänen suorituksensa alkaa kello 9.
Ismo Sipeläinen edustaa Suomea Bocuse d'Or -finaalissa keskiviikkona 30.1. Hänen suorituksensa alkaa kello 9.
Lataa
Keittiömestari Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat valmiita kokkien maailmanmestaruusfinaaliin.
Keittiömestari Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat valmiita kokkien maailmanmestaruusfinaaliin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.

Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.

Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote

Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye