Fredman Group varustaa Bocuse d’Or -joukkueemme Food Tech -osaamisella

Suomea Bocuse d’Or -kokkikilpailun finaalissa edustava Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela ovat harjoitelleet kisaa varten päätoimisesti jo yli vuoden ajan. Kilpailussa perinteisesti hyvin menestyneen Suomen joukkueen varustaminen on tärkeä kansainvälistymismahdollisuus myös keittiöteknologiaan erikoistuneelle Fredman Groupille. Sen kehittämät älykkäät keittiönjohtamispalvelut automatisoivat ravintolan arkirutiineja ja helpottavat keittiöhenkilökunnan työtä minimoimalla ruoanlaittoon ja asiakaspalveluun kuulumattomia toimenpiteitä.
”Bocuse d’Or -kilpailu on testilaboratorio, jossa voidaan esitellä uudenlaista suomalaista ruoka-ajattelua. Siihen kuuluu keittiöosaamisen lisäksi myös huipputeknologian mahdollistama ensiluokkainen ruokaturvallisuus, vastuullisuus ja kestävät ympäristöarvot. Ruokamaailman kovimmat ammattilaiset ja mielipidevaikuttajat seuraavat Bocuse d’Or -kilpailuja ja niissä pärjääviä maita tarkkaan”, kertoo Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman ja jatkaa: ”Food Tech tulee meillä ja maailmalla olemaan seuraava iso ja pysyvä teema. Ruoan ja raaka-aineiden turvallisuus liitetään vahvasti Suomeen, minkä vuoksi meillä on mahdollisuus nousta ruokaturvallisuuden kansainväliseksi suunnannäyttäjäksi myös ruokateknologian alalla.”
Suomalainen Fredman Food Tech on ammattikeittiöiden ja ravintoloiden omavalvontaan sekä keittiöiden tiedolla johtamiseen suunniteltu palvelukokonaisuus. Se skaalautuu niin pienten kuin suurten ammattikeittiöiden tarpeisiin. Se vapauttaa työaikaa omavalvonnan rutiineista parhaiden makujen valmistamiseen, minimoi ruokaturvallisuusriskit ja auttaa pienentämään hävikin määrää.
Palvelukokonaisuudessa Fredman Pro -mobiilisovellus on integroitu ravintolan päivittäisiin prosesseihin, ja laitteisiin ja tiloihin asennettavat Kitchen Robo anturit sensorit keräävät tietoa keittiöstä vuorokauden ympäri. Chefstein® kerää ruokaturvallisuuteen, keittiöhygieniaan, hävikkiin ja kestävään kehitykseen liittyvät tiedot yhdeksi näkymäksi helpottamaan johtamista ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä.
Palvelun avulla ravintoloitsijan ei enää tarvitse pelätä kylmiöiden liiallista lämpenemistä tai pakastimen sulamista, sillä palvelu esimerkiksi hälyttää riskitilanteista jo ennen, kuin vahinkoa on tapahtunut. Suomessa kehitetty palvelukokonaisuus huolehtii omalta osaltaan myös siitä, että raaka-aineet säilyvät tuoreina ja oikean lämpöisinä aina raaka-aineiden vastaanotosta lautaselle saakka.
Suomen tavoitteena palkintosija
Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia. Tänä vuonna Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueeseen kuuluvat edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsén, sekä valmentaja Tommi Tuominen. Sipeläinen ja Kurkela valmistavat kisassa kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittavat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia.
”Tehtävä on erittäin haastava, mutta Sipeläisen tiimin valmistautumista läheltä seuranneena tiedän joukkueemme olevan mitalikunnossa. Suomalaisten yleinen kisamenestys on tukenut koko suomalaista ruokakulttuurityötä, mikä antaa mahdollisuuksia myös uudenlaisille suomalaisille ruoka-alan vientimahdollisuuksille niin tuote-, kuin palvelupuolellakin. On upeaa saada olla osa maailmanluokan mestarijoukkuetta ja tukea Sipeläistä ja Kurkelaa matkallaan kohti koko ruokaa rakastavan Suomen unelmaa”, lisää Peter Fredman.
Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. Suomen kilpailupäivän aikataulu:
9.00 Suomen kilpailusuoritus alkaa
14.00 Lautasannos valmis
14.35 Lihavati valmis
19.00 Palkintojenjakoseremonia, tulostiedot
Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä ja taistelee parhaiden makujen puolesta. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Olemme ruokaturvallisuuden, omavalvonnan ja keittiöjohtamisen, ammattikeittiöiden korkean hygieniatason turvaamisen ja ruokahävikin vähentämisen taitureita. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetyt Food Tech -palvelut ovat mukana sadoissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredmanin työvälineet, kuten Carita®-liinat, Comple®-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmu®kelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group Oy, +358 50 4011 616, peter.fredman@fredmangroup.com
Riikka Raatikainen, brändijournalisti, Fredman Professional Kitchen Oy, +358 44 0769 171, riikka.raatikainen@fredmangroup.com
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat





Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Usva by Terhen Spa juhlii ensimmäistä vuottaan – hyvinvointia ja saunaperinteitä Helsingin ytimessä18.9.2025 13:08:34 EEST | Tiedote
Vuosi sitten avautuneen NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin hyvinvointikeskus Usva by Terhen Spa ammentaa inspiraationsa suomalaisesta sauna- ja hoitoperinteestä. Kyseessä ei ole tavallinen hotellin saunaosasto tai day spa, vaan elämyksellinen kokonaisuus, joka kutsuu syventymään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan. Saunan ja hoitolan lisäksi se käsittää myös täysin varustellun, 300 neliömetrin kuntosalin venyttelyalueineen.
Uusi Wine & Tapas Helsinki lisää mutkattomia ruokaelämyksiä keskustaan17.9.2025 13:44:12 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustaan, Kampin Narinkkatorin laidalle, on avautunut uusi Wine & Tapas Helsinki. Se tarjoaa töiden jälkeen ja iltaisin laadukkaan sekä kohtuuhintaisen mahdollisuuden nauttia jaettavista tapaksista ja viinistä rennossa tunnelmassa. Päivisin ravintolaan katetaan entuudestaan tunnettu, keskustan suosituimpiin kuuluva buffetlounas.
Vuosi huipulla − cocktailbaari Kupoli juhlii merkkipäiväänsä16.9.2025 12:51:30 EEST | Tiedote
Vuosi sitten NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin ikonisen tornin kupoliin avautunut Kupoli-cocktailbaari hurmasi hetkessä sekä helsinkiläiset että matkailijat. Klassisia cocktaileja ja pohjoista luontoa yhdistävä konsepti sekä historiallisen voimalan lanterniin rakennettu uniikki tila tarjoavat elämyksen, jonka kruunaavat 360 asteen panoraamanäkymät yli kaupungin kattojen. Kupoliin tullaan uteliaisuudesta, ja palataan yhä uudelleen tunnelman, palvelun ja taidokkaiden juomien vuoksi.
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme