Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Fredrikinkadun kaasuräjähdyksessä siirrytty turvallisuuden varmistamiseen

Jaa

Helsingissä Fredrikinkatu 20:ssä olevan rakennuksen kellaritiloissa tapahtui voimakas kaasuräjähdys kello 14.28.

Tiloissa oli onnettomuushetkellä yhteensä viisi henkilöä, joista kaksi on ensihoidon jälkeen toimitettu sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Pelastuslaitokselta paikalle hälytettiin kuusi pelastusyksikköä ja kolme ensihoidon yksikköä. Pelastuslaitos jatkaa tilojen kokonaisturvallisuuden varmistamista ja tuulettaa tilat.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Eläinpelastusyksikkö hälytetään 1.4. alkaen hätänumeron 112 kautta14.3.2022 12:08:36 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin pelastuslaitos siirtyy eläinpelastustehtävien osalta valtakunnalliseen toimintamalliin 1.4.2022 lähtien. Huhtikuusta lähtien eläinpelastusyksikkö hälytetään tehtäville hätäkeskuksen tekemän riskinarvion perusteella. Pelastuslaitoksen aiemmin tarjoama eläimiin liittyvä puhelinneuvonta päättyy. Jatkossa eläinpelastusyksikön toiminnassa painottuu lakisääteisten tehtävien hoitaminen.

Helsingissä pelastustoimen ja ensihoidon tehtävämäärät ovat kasvaneet17.2.2022 16:51:57 EET | Tiedote

Pelastuslaitoksen tunnuslukuja -raportti on päivitetty vuoden 2021 tiedoilla. Tilastot kertovat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen toiminnasta. Kuinka usein pelastusyksikkö eli tuttavallisemmin paloauto, hööki, sammutusauto, pelastusauto, pelastusyksikkö, sammutusyksikkö lähtee hälytysajoon ja kuinka paljon hälytystehtäviä on? Entä ambulanssi? Ensihoitajat lähtevät ensihoitotehtäville moninkertaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme