Fujitsu

Fujitsu auttaa siirtymään Amazon Web Services -pilveen

Jaa

Fujitsu julkistaa uuden palvelun, joka auttaa suuria organisaatioita nopeuttamaan siirtymistään Amazon Web Services -pilvipalveluun (AWS) ja näin parantamaan liiketoimintaprosessejaan ja kiihdyttämään uuden kehittämistä. Fujitsun ja AWS:n uuden strategisen yhteistyön ansiosta Fujitsu Cloud Service for AWS -palvelu on välittömästi saatavissa Euroopassa. Se antaa asiakkaille mahdollisuuden siirtää it-ratkaisujaan markkinoiden johtavaan AWS-pilvipalveluun.

Monet suuryritykset vievät työkuormia sellaisinaan pilveen IaaS-palvelujen (infrastruktuuri palveluna) avulla. Yhä useammat yritykset suunnittelevat kuitenkin jo sovelluksensa tai arkkitehtuurinsa alusta alkaen pilvialustalle. Yritykset suosivat pilvipalveluja vikasietoisuuden, turvallisuuden, ketteryyden ja skaalautuvuuden vuoksi. Pilvipalvelut auttavat myös leikkaamaan pääoma- ja käyttökustannuksia.

Uusi AWS-pilvipalvelu yhdistää Fujitsun laajan asiantuntemuksen järjestelmäintegraattorina AWS:n pilvialustaan. Tässä hyödynnetään Fujitsun osaamista erityisesti vahvasti säännellyillä toimialoilla ja vaativissa organisaatioissa, joissa tietoturva ja suuret muutoshankkeet ovat olennaisia. Ratkaisussa on useita AWS-pilveen siirtymistä nopeuttavia palveluja, kuten liiketoiminnan konsultointia, strategista arviointia sekä muutostiekartta, joka näyttää sopivimman ja tehokkaimman tien siirtyä AWS-alustalle. Lisäksi saatavissa on valinnaisia konsultointipalveluja, kuten infrastruktuurin suunnittelua, rakentamista ja testausta uusien sovellusten tuomiseksi AWS-pilvialustalle. Mukana on myös sovellusten modernisointipalveluja, jotka auttavat muokkaamaan käytössä olevia sovelluksia pilveen sopiviksi.

Sovellusten luomisen ja modernisoinnin lisäksi Fujitsu tukee niiden jatkuvaa optimointia AWS-alustalla. Tähän kuuluvat infrastruktuurin hallintapalvelut ja sovellusten valvontapalvelut, joiden avulla asiakkaat voivat alentaa kustannuksia ja tarjota samaan aikaan optimoidun käyttäjäkokemuksen. Fujitsun pilvipalvelu auttaa myös VMwaren ratkaisuja käyttäviä yrityksiä ja organisaatioita käyttämään VMware Cloud -ratkaisua AWS-pilvessä.

”Menestyksekkäässä digitalisaatioprosessissa on edettävä maaliin nopeasti ja mahdollisimman vähäisin häiriöin. Uusi Fujitsu Cloud Service for AWS -palvelu laajentaa kykyämme integroida pilviratkaisut saumattomasti yritysten tietoteknisiin ympäristöihin yhteistyössä pilvitoimittajien kanssa. Näin autamme asiakkaitamme modernisoimaan sovelluksensa ja hyötymään AWS:n skaalautuvuudesta, turvallisuudesta, ketteryydestä ja tehokkuudesta”, sanoo Fujitsun EMEIA-alueen johtaja Duncan Tait.

Järeä koulutusohjelma vastaa tietotekniikan modernisoinnin kasvavaan kysyntään

Fujitsu liittyi AWS Partner Network -kumppaniverkostoon (APN) vuonna 2014 ja on nopeasti noussut Advanced Consulting -tasolle. Jo sadoilla Fujitsun työntekijöillä on AWS Certified ja Accredited -sertifiointi. Vastatakseen asiakkaiden kasvavaan kysyntään Fujitsu aikoo kouluttaa 4 000 työntekijää AWS-asiantuntijoiksi seuraavien kolmen vuoden aikana. Fujitsun ratkaisuarkkitehtien, kehittäjien, järjestelmävalvojien ja kehitysasiantuntijoiden AWS-sertifiointi kertoo sitoutumisesta asiakkaiden digitaalisten muutoshankkeiden nopeuttamiseen.

“Pilvi on kaiken menestyksekkään digitaalisen muutoksen perusta, ja monet suuryritykset ovat valinneet Fujitsun kiihdyttämään etenemistään. Fujitsun suunnitelmat kouluttaa tuhansia sertifioituja ammattilaisia innostavat meitä työskentelemään heidän kanssaan ja auttamaan heidän asiakkaitaan siirtymään AWS-alustalle ja innovoimaan entistä nopeammin”, sanoo Amazon Web Services EMEA:n kanavista ja liittoumista vastaava Niko Mykkänen.

Asiakkaat voivat hyödyntää myös muita Fujitsun kehittämiä ja AWS-alustalla toimittamia palveluja. Esimerkiksi palveluna toimitettava RunMyProcess-alusta auttaa yrityksiä rakentamaan, testaamaan, ottamaan käyttöön ja skaalaamaan laitteista riippumattomia sovelluksia nopeasti ja turvallisesti sekä kytkemään digitaaliset liiketoimintaprosessit toisiinsa pilvessä, omissa järjestelmissä sekä mobiiliympäristöissä.

“AWS-palvelun ansiosta innovoimme ratkaisuja entistä nopeammin ja säännöllisemmin, jolloin voimme vastata paremmin asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja kehittää asiakaskokemusta. Meillä on kymmenen vuoden kokemus AWS:n käyttämisestä omalla ratkaisullamme. AWS on liiketoimintamme menestyksen ytimessä”, kertoo Fujitsu RunMyProcessin toimitusjohtaja Hiroshi Yazawa.

Fujitsu Cloud Service for AWS -asiakkaita ovat jo muun muassa AdvanSix ja SGN.

Lehdistöyhteydet

Fujitsu Finland Oy
Viestintäjohtaja Satu Pelttari
Puh. 045 7880 9624, satu.pelttari@fi.fujitsu.com

Tietoja julkaisijasta

Fujitsu
Fujitsu
Valimotie 16
00380 Helsinki

+ 358 29 302 3216http://www.fujitsu.com/fi/

Fujitsusta
Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 140 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli 4,1 triljoonaa jeniä (39 miljardia USD) 31.3.2018 päättyneellä tilikaudella. Lisää tietoa: www.fujitsu.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fujitsu

Fujitsu huolehtimaan Kevan liiketoimintakriittisistä sovelluksista Microsoftin Azure-alustalla12.3.2019 11:00:00 EETTiedote

Helsinki, 12.3.2019 – Suomalainen julkisen sektorin työeläkeyhtiö Keva on valinnut Fujitsun Microsoftin Azure-alustalla toimivien eläkesovellustensa hoitajaksi. Sopimukseen sisältyy Kevan sovellusten hallinta ja niiden korkean käytettävyyden takaaminen sekä jatkuva kehitys. Fujitsu tekee yhteistyötä Kevan ohjelmistokehityskumppaneidenkanssa digitaalisen palvelukehityksen alueella. Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva palvelee yhteensä noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Keva halusi lisätä hankintaprosessiensa joustavuutta esimerkiksi koordinoimalla projekteja ja erikoistöitä saman sopimuksen piirissä ja nostamalla töistä kilpailevien mahdollisten toimittajien lukumäärää. Työeläkeyhtiö valitsi kilpailutuksen jälkeen kumppanikseen Fujitsun. Fujitsu hyödyntää globaalia järjestelmäintegraattorikumppanuuttaan Microsoftin1 kanssa Kevan liiketoimintakriittisten sovelluksen hallinnassa. Sopimus käsittää kattavan pa

Fujitsun Digital Annealer ratkaisee ongelmat kvanttinopeudella11.3.2019 11:56:26 EETTiedote

Fujitsun toisen sukupolven Digital Annealer -tietojenkäsittelypalvelu auttaa organisaatiota ratkaisemaan monimutkaisia kombinatorisia optimointiongelmia nopeasti ja kustannustehokkaasti. Näin voidaan tehdä läpimurtoja valmistusprosessien optimoinnissa, liikenneruuhkien vähentämisessä sekä sijoitussalkkujen muokkaamisessa jatkuvasti muuttuvien riskien mukaan. Kvanttiteknologian inspiroiman palvelun avulla voidaan kehittää aivan uudenlaisia ratkaisuja esimerkiksi seuraavan sukupolven matkapuhelinverkkojen käyttöönoton suunnitteluun asiakasmäärien maksimoimiseksi, lääkkeiden kehittämiseen ja molekyylisimulaatioihin. ”Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme ja yhteiskuntaa ratkaisemaan yhä suurempia ja mutkikkaampia haasteita. Mooren lain mukainen teknologiakehitys näyttää hidastuvan, joten laskentatehon vajaus voi uhata jo yleisen kehityksen nopeutta. Fujitsu etsii tähän ratkaisua Digital Annealerilla, joka tarjoaa kokonaan uudenlaisen, kvanttitietokoneiden inspiroiman lähestymistavan onge

Fujitsun selvitys: tärkeintä on kyky sovittaa yhteen erilaiset pilviympäristöt21.2.2019 08:50:09 EETTiedote

Fujitsun teettämän kyselyn tulokset osoittavat, että organisaatiot tarvitsevat yhä enemmän joustavuutta ja kykyä sovittaa yhteen hybridi-it- ja monipilviympäristöjä sekä hallita niitä keskitetysti. Organisaatioiden on sovitettava yhteen pilvitietojenkäsittelyn ketteryyden tuomat edut sekä toisaalta yhteen toimittajaan sitoutumisen ja ympäristön monimutkaistumisen riskit. Digitalisoitumisen kiihtyessä hybridi-it-ympäristöistä on tullut arkipäivää. Menestyksekkäimmät käyttäjät ovat omaksuneet toimintamallin, jossa valitaan kullekin työkuormalle sopivin pilvialusta. Tämä luo kuitenkin myös uudenlaista monimutkaisuutta. Where is Hybrid Heading? Views on exploiting multi-modal IT -selvityksen mukaan palveluiden ostaja voi joutua tilanteeseen, jossa toimittajan vaihto on erittäin vaikeaa. Hybridi-it:n käyttöönotossa mahdollisuus monipuolistaa toimitusketjuja eli ostaa eri toimittajilta on noussut tärkeimmäksi huomioonotettavaksi seikaksi. Noin 80 prosenttia kyselyyn vastaajista piti tätä lii

Fujitsu tuo Hybrid IT -mallin Borregaardille28.1.2019 14:13:00 EETTiedote

Fujitsu toimittaa norjalaiselle biojalostamolle Borregaardille uudet tietojärjestelmät ja hyödyntää hankkeessa maailmanlaajuista järjestelmäintegraattorikumppanuuttaan Microsoftin kanssa. Borregaard tuottaa kehittyneitä ja ympäristöä säästäviä biokemikaaleja, joilla voidaan korvata öljypohjaisia tuotteita. Yhtiö innovoi ja hyödyntää teknologiaa älykkäästi kehittääkseen tuotevalikoimaansa ja tehdäkseen uusia läpimurtoja. Borregaard on tehnyt Fujitsun kanssa kolmen vuoden ulkoistussopimuksen, johon kuuluu hyperskaalautuvan julkisen Microsoftin Azure -pilviympäristön käyttöönotto. Fujitsu alkaa siirtää Borregaardin kriittisiä työkuormia Microsoftin Azureen vähitellen joustavuuden parantamiseksi sekä laite- ja käyttökustannusten alentamiseksi. Fujitsu toimittaa Borregaardille Hybrid IT -mallin, johon kuuluu eräiden sovellusten ylläpito yhtiön pääkonttorin tiloissa Oslon lähellä sekä 20 toimipaikassa ja yhteensä 16 maassa ympäri maailman. "Yhdessä tuomme seuraavan sukupolven tietoteknisen p

Gartner Magic Quadrant: Fujitsu jälleen johtava työasemapalvelujen tarjoaja Euroopassa28.1.2019 11:50:00 EETTiedote

Fujitsu on saanut tutkimusyhtiö Gartnerin Magic Quadrant -raportissa tunnustusta johtavana työasemapalvelujen tarjoajana Euroopassa (Managed Workplace Services, Europe) jo kolmannen kerran peräkkäin. Gartner arvioi myös Fujitsun toimituskyvyn joukon korkeimmaksi. Raportissa Gartnerin analyytikot sanovat, että “työpaikat ovat digitaalisen muutoksen ja työntekijöiden osallistamisen etulinjaa, joten innovatiiviset työasemapalvelut tuovat organisaatiolle kilpailuetua.” Fujitsun strateginen näkemys työasemapalvelujen tarjoamisesta on ennallaan. Asiakasyrityksissä huomio on siirtynyt suoraviivaisesta kustannusten vähentämisestä toimistoympäristön muuttamiseen digitaalisen kyvykkyyden parantamiseksi. Kun asiakasyritykset muuttuvat, ne pyrkivät samalla tehostamaan työntekijöidensä kykyä kehittää omaa toimintaansa ja tuloksellisuuttaan. Fujitsun näkemyksen mukaan palveluntarjoajien on siksi pystyttävä tarjoamaan ratkaisuja ja laitteita, jotka sopeutuvat yksityiselämän ja työelämän rajan hämärty

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme