Fujitsu

Fujitsu Finland saavutti hiilineutraaliuden ja vauhditti kestävää kehitystä

Jaa

Fujitsu Finland julkaisee vuosittain Suomen-toimintojaan koskevan yritysvastuuraportin. Tuore raportti käsittelee 31.3.2021 päättynyttä tilikautta, joka oli monella tapaa poikkeuksellinen globaalin koronapandemian takia.  

”Ykkösasia oli yhteiskunnan kannalta kriittisten palvelujen turvaaminen ja kehittäminen. Olimme esimerkiksi mukana rakentamassa nopealla aikataululla Valtiokonttorille ratkaisua, jonka avulla saatiin maksettua ajallaan kustannustukea pandemiasta kärsiville yrityksille”, kertoo Fujitsu Finlandin toimitusjohtaja Simo Leisti

”Samalla keskityimme henkilöstön hyvinvoinnin ja työkyvyn turvaamiseen haastavissa olosuhteissa”, Leisti jatkaa ja huomauttaa, että Fujitsussa etätyön tekeminen oli mahdollista jo ennen pandemiaa. ”Luotamme siihen, että ihmiset itse tietävät, mikä on heille paras ja tuottavin tapa tehdä töitä. Haluamme jatkossakin olla vastuullinen työnantaja, joka osallistaa työntekijöitä paremman työelämän kehittämiseen ja yhteisistä pelisäännöistä sopimiseen.”

Hiilineutraali Fujitsu auttaa asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteitaan

Yksi menneen tilikauden merkittävimmistä vastuullisuusaskelista oli hiilineutraaliuden saavuttaminen Fujitsu Finlandin toiminnasta syntyvien suorien päästöjen osalta. Tavoite saavutettiin hankkimalla uusiutuvaa, päästötöntä sähköä sekä kompensoimalla lähitukipalvelujen ja ostetun kaukolämmön päästöjä Etiopiassa toteuttavan metsityshankkeen avulla.

Fujitsu Finlandin kestävän kehityksen asiantuntija Pilvi Liikkanen muistuttaa, että Fujitsun ilmastotyö ei pääty tähän:

”Suurin osa toimintamme aiheuttamista päästöistä ovat epäsuoria, ja ne syntyvät esimerkiksi tuotetoimitusten logistiikasta ja hankkimistamme palveluista. Kartoitamme parhaillaan toimintamme epäsuoria päästöjä ja asetamme niille vähentämistavoitteita yhdessä kumppaneidemme kanssa.”

Simo Leisti lisää, että on tärkeää pyrkiä vähentämään oman toimintamme kielteisiä vaikutuksia ympäristöön. ”Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että suurimmat myönteiset vaikutukset yhteiskuntaan syntyvät ydinosaamisemme ja liiketoimintamme kautta. Teknologiaratkaisuilla voimme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan omia kestävän kehityksen tavoitteitaan.”

Leisti nostaa esimerkiksi yhdessä tekemisen voimasta Fujitsun yhteistyön Lahden, Euroopan ympäristöpääkaupungin 2021 kanssa.

”Autamme kaupunkia sekä sen asukkaita kehittämään digiratkaisuja kestävän kaupunkielämän tueksi. Näin toteutamme käytännössä globaalia toimintafilosofiaamme Fujitsu Way’ta ‒ rakennamme kestävämpää maailmaa innovaatioiden avulla.”  

Konkreettisia vastuullisuustekoja yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi

Fujitsu Finland edistää vastuullisuutta viidellä osa-alueella, jotka ovat ympäristö, yhteisö, monimuotoinen ja osallistava työyhteisö, työhyvinvointi sekä vastuulliset toimintatavat. Eri osa-alueille asetetaan vuosittain paikalliset tavoitteet, joiden toteutumista seuraa kuukausittain kokoontuva vastuullisuusjohtoryhmä.

Yritysvastuupäällikkö Milla Uusi-Pietilä kertoo, että Fujitsu kehittää aktiivisesti yritysvastuuseen liittyvää raportointia. ”Kuvaamme nyt entistä avoimemmin eri osa-alueiden konkreettisia tavoitteita ja saavutuksia”, hän sanoo ja nostaa esiin kymmenen esimerkkiä vastuullisista teoista päättyneeltä tilikaudelta:

  1. Saavutimme hiilineutraaliuden hankkimalla uusiutuvaa sähköä ja kompensoimalla ostetun kaukolämmön ja lähitukipalvelujen ajojen aiheuttamia päästöjä.
  2. Huolehdimme materiaalitehokkuudesta laiteliiketoiminnassamme. Käytöstä poistuneet laitteet hyödynnettiin mahdollisimman pitkälle joko kokonaisina, varaosina tai uusien tuotteiden materiaalina. Vuonna 2020 yli 95 prosenttia materiaaleista hyödynnettiin uudelleen raaka-aineina.
  3. Lahden, Euroopan ympäristöpääkaupungin 2021 innovaatiokumppanina autoimme Lahden kaupunkia ja sen asukkaita ideoimaan digiratkaisuja kestävän kaupunkielämän tueksi ja kiertotalouden edistämiseksi.
  4. Edistimme tekoälyn eettistä hyödyntämistä ja lasten oikeuksia Unicefin globaalissa AI for Children -hankkeessa. Testaamme Unicefin ohjeistusta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa kehittämässämme Nuora-tekoälyratkaisussa, joka ennustaa nuorten syrjäytymisriskiä.
  5. Järjestimme pitkäaikaiselle yhteistyökumppanillemme Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnalle sekä sen Italiassa ja Jordaniassa toimiville sisarjärjestöille virtuaalityöpajan, jossa ideoitiin digitaalisia palveluja nuorten työllistymisen tukemiseksi.
  6. Tuimme järjestökumppaneitamme myös kannustamalla henkilöstöämme käyttämään työpäivän vapaaehtoistyöhön, keräämällä varoja Suomen Punaiselle Ristille Nälkäpäivä- ja Ketjureaktio-kampanjoissa, lahjoittamalla tietokoneita koululaisille sekä tekemällä joululahjoituksen Pelastakaa lapset ry:lle.
  7. Vahvistimme yhteiskunnan kyberturvallisuutta yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa. Osallistuimme muun muassa Digi- ja väestötietoviraston koordinoimaan VAHTI-yhteistyöhön, jonka tavoitteena on julkisen hallinnon toiminnan ja ict-palveluiden turvaaminen kyberhäiriötilanteissa.
  8. Panostimme henkilöstömme hyvinvointiin ja työkyvyn ylläpitämiseen. Osallistumme Työterveyslaitoksen kolmivuotiseen Kimmoisat työntekijät muuttuvassa työelämässä -tutkimukseen, jossa luodaan konkreettisia keinoja työuupumuksen ehkäisyyn. Julkaisimme esihenkilöille suunnatun työkalupakin psyykkisen kuormituksen tunnistamiseksi.
  9. Edistimme eettisesti kestävää toimintakulttuuria Oikeusministeriön Sano ei korruptiolle -kampanjassa. Osallistumalla kampanjaan vakuutamme, että johtomme on sitoutunut vastustamaan korruptiota, emme hyväksy minkäänlaista korruptiota työntekijöiltämme emmekä yhteistyökumppaneiltamme ja ohjeistamme työntekijöitä toimimaan oikein riskitilanteissa sekä ilmoittamaan epäilyttävästä toiminnasta.
  10. Maksoimme verot täysimääräisesti Suomeen. Emme tee verojen välttelyyn pyrkiviä järjestelyjä tai siirrä verorakenteita ulkomaille pienentääksemme Suomeen maksettavien verojen määrää. Fujitsu Finland Oy maksoi tilikauden aikana veroja ja muita veroluonteisia eriä kaikkiaan 100,2 miljoonaa euroa.

Fujitsu Finland Oy:n 31.3.2021 päättynyttä tilikautta koskevan yritysvastuuraportin sekä aiempien vuosien raportit löydät osoitteesta https://www.fujitsu.com/fi/about/finland/yritysvastuu/


Fujitsu on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin

YK:n vuonna 2015 hyväksymät kestävän kehityksen tavoitteet ovat ihmiskunnan yhteisiä päämääriä, jotka on määrä saavuttaa maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä. Fujitsun tarkoitus on tehdä maailmasta kestävämpi luomalla innovaatioiden avulla luottamusta yhteiskuntaan. Lupaamme rakentaa omalla toiminnallamme parempaa tulevaisuutta kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Mediayhteydet

Fujitsu Finland Oy:n viestintä
Satu Pelttari
Puh. 045 7880 9624, satu.pelttari@fujitsu.com

Tietoja julkaisijasta

Fujitsu
Fujitsu
Valimotie 16
00380 Helsinki

+ 358 29 302 3216http://www.fujitsu.com/fi/

Fujitsusta

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yhtiö, joka tarjoaa täyden valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 126 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n voimaa muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa.  Fujitsu Limitedin (TSE:6702) liikevaihto oli 3,6 biljoonaa jeniä (34 miljardia USD) 31.3.2021 päättyneellä tilikaudella. Lisää tietoa: www.fujitsu.com/fi

Fujitsu on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin

YK:n vuonna 2015 hyväksymät kestävän kehityksen tavoitteet ovat ihmiskunnan yhteisiä päämääriä, jotka on määrä saavuttaa maailmanlaajuisesti vuoteen 2030 mennessä. Fujitsun tarkoitus on tehdä maailmasta kestävämpi luomalla innovaatioiden avulla luottamusta yhteiskuntaan. Lupaamme rakentaa omalla toiminnallamme parempaa tulevaisuutta kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fujitsu

Fujitsu toimittaa Suomen Pankille asianhallintaratkaisun19.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Fujitsu ja Suomen Pankki ovat solmineet sopimuksen CaseM-ratkaisun toimituksesta sekä nelivuotisesta tukipalvelusta. Julkisesti kilpailututetun sopimuksen arvo on 0,8 miljoonaa euroa. Suomen Pankin vanha asianhallintajärjestelmäoli tullut elinkaarensa päähän. ”Haimme uutta modernia asianhallintajärjestelmää. Fujitsun ratkaisu sai kilpailutuksessa parhaat kokonaispiteet ja varsinkin laatupisteet olivat vakuuttavat. Toimitusprojekti on edennyt hyvin, ja tavoitteena on saada järjestelmä käyttöön vielä ennen tämän vuoden loppua. Fujitsun kanssa olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä muun muassa it-asiantuntijapalvelun puitesopimuksen kautta”, sanoo Suomen Pankin Tietohallinto-osaston osastopäällikkö Petteri Vuolasto. ”Kuriositeettina mainittakoon, että meillä on ollut yhteyshenkilönä sama ihminen jo lähes 20 vuotta, mikä kuvastaa osaltaan yhteistyömme toimivuutta. Tällainen sitoutuminen on nykymaailmassa todella harvinaista.” Fujitsu on toimittanut it-asiantuntijapalveluita keskuspankille j

Fujitsun digiratkaisut tukevat Terveystalon vahvaa kasvua27.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki, 27. syyskuuta 2021 ‒ Fujitsu Finland Oy on allekirjoittanut uuden jatkosopimuksen it-palveluista maan suurimman yksityisten terveyspalvelujen tarjoajan Terveystalo Oyj:n kanssa. Sopimus sisältää kokonaisvaltaiset loppukäyttäjien tukipalvelut sekä kattavasti sovelluksia ja konesalipalveluja. Mukana ovat myös etätyöskentelyssä ja lääkäreiden etävastaanotoilla tarvittavat laitteet sekä niiden yhteydet, etätyötä tekevien lähituki, koko perustietotekniikka ja kriittisten sovellusten alustojen ylläpito. Fujitsun kokonaisvaltaisen tietotekniikkapalvelun ansiosta Terveystalo on voinut keskittyä asiakkaidensa ensiluokkaiseen hoitoon ja uusien terveydenhoitopalvelujen kehittämiseen myös koronapandemian aikana. ”Meille on olennaista palvelujemme joustavuus ja suoritusvarmuus. Odotamme it-kumppaniltamme toimivaa palvelunhallintaa ja tuotteistusta, pitkälle vietyjä seurantajärjestelmiä ja hyvin paketoituja palveluita, joita on helppo johtaa oman IT- ja digitalisaatio-organisaatiomme näkök

Fujitsun uudistetut PRIMERGY-palvelimet kiihdyttävät keskisuurten yritysten digitalisaatiota20.9.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Fujitsu julkistaa yksikantaisten PRIMERGY-palvelinten uudistetun malliston keskisuurten ja kasvavien yritysten digitalisaation kiihdyttämiseksi. Uudet M5-sukupolven räkki- ja tornimalliset PRIMERGY-palvelimet tekevät keskisuurille yrityksille entistä helpommaksi ottaa edistyksellistä teknologiaa käyttöön nopeasti. Digitalisaatio nähdään usein vain suurten yritysten strategisena valintana, mutta se on aivan yhtä tärkeä keskisuurten yritysten tulevaisuudelle. Se vaatii kuitenkin oikeanlaisen it-infrastruktuurin. Gartnerin mukaan keskisuurten yritysten tietotekniset tarpeet ja haasteet ovat erilaisia kuin suurempien ja myös niiden budjetit ja resurssit ovat usein hyvin rajallisia. Fujitsun tuoreimmat PRIMERGY-palvelimet ovat ihanteellinen ratkaisu keskisuurten yritysten liiketoiminnan kriittisille työkuormille ja asiakasdatan hallintaan. Ne hyödyntävät uusimpia moniytimisiä suorittimia (joko Intelin neljän, kuuden tai kahdeksan ytimen Xeon E-2300 tai Intelin Pentium) parhaan mahdollisen s

Fujitsun sertifioidut PRIMERGY-palvelimet helpottavat siirtymistä Windows Server 2022:een15.9.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Fujitsun PRIMERGY-palvelimet on nyt sertifioitu Windows Server 2022 -yhteensopiviksi. Tuorein versio suosituimpiin kuuluvista palvelinten käyttöjärjestelmistä on datakeskusten moottori ympäri maailmaa. Uuden käyttöjärjestelmän innovaatioihin kuuluvat esimerkiksi edistynyt monikerroksinen tietoturva sekä aiempaa turvallisempi etätyöskentely. Fujitsun PRIMERGY-palvelimissa nämä nostavat turvatasoa ja parantavat työn joustavuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta. Yhdistelmä muodostaa myös joustavan alustan sovellusten modernisointiin sovelluskonteilla tai muiden migraatiohankkeiden helppoon toteutukseen. Kyberuhkien määrä kasvaa ja ongelmien vaikutukset pahenevat, joten tietoturva on hyvin tärkeää it-asiantuntijoille. Fujitsun PRIMERGY-palvelimissa ja Windows Server 2022 -käyttöjärjestelmässä on uusia turvaominaisuuksia kuten Secured-Core Server, Secure Connectivity ja Platform Firmware Resilience (PFR). Secured-Core Server yhdistää tehokkaan suojauksen laitteiden, laiteohjelmistojen ja käytt

Fujitsu suuntaa puhdistustiimit Itämeripäivän siivoushaasteeseen Suomessa, Ruotsissa ja Virossa25.8.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Helsinki, 25. elokuuta 2021 ‒ Fujitsu osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Itämeripäivään kolmen Itämeren rannalla toimivan maayhtiön eli Fujitsu Finlandin, Fujitsu Swedenin ja Fujitsu Estonian voimin. Fujitsu Finland kannustaa työntekijöitään osallistumaan ympäristön siivoukseen torstaina 26.8. Jokainen Fujitsu Finlandin työntekijä saa käyttää yhden työpäivän verran eli 8 työtuntia vapaaehtoistyöhön tilikauden aikana. Aktiivisimmat ympäristön siivousjoukot ovat aiemmin toimineet Turussa, Tampereella, Vaasassa, Oulussa ja Helsingissä. Myös Fujitsu Estonia on järjestänyt Tallinnan ranta-alueiden siivouspäiviä jo useana vuonna. ”Vastuullisena yrityksenä Fujitsulle ympäristöarvot ovat hyvin tärkeitä ja haluamme kaikin tavoin tukea Itämereen liittyviä ponnisteluja. Vastuullisuusajattelumme korostaa vastuullisia tekoja ja koko yhteiskunnalle hyödyllistä toimintaa. Me ihmiset ratkaisemme, millainen on sekä meidän ympäristömme että ainoan meremme tulevaisuus”, sanoo Fujitsu Finlandin toimitusjoh

Fujitsun 11. sukupolven työasemat ja tehotyöasemat sopivat toimistoon, kotiin ja etätyöskentelyyn30.7.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Fujitsun uuden sukupolven työasemat ja tehotyöasemat on suunniteltu erityisesti etätöitä tekevien työntekijöiden tarpeisiin. Uutuuslaitteet kuluttavat aiempaa vähemmän sähköä, ja niiden käyntiääni on hyvin vaimea, vaikka suorituskyvystä ei ole tingitty. Uusissa 11. sukupolven Fujitsu ESPRIMO -työasemissa ja CELSIUS-tehotyöasemissa käytetään Intelin tuoreimpia piirisarjoja sekä Core-suorittimia. Niiden avulla laitteiden suorituskykyä on lisätty ja virrankulutusta pienennetty. Malliston erittäin pienen FUJITSU ESPRIMO G5011 -minityöaseman kotelon tilavuus on vain 0,86 litraa. Se on helppo sijoittaa näytön taakse tai pöydän alle, joten se sopii hyvin neuvotteluhuoneisiin, työtiloihin, konferenssitiloihin ja kotitoimistoihin. Tehotyöasemauutuus CELSIUS W5011 on helposti laajennettava. Se sopii vaativaan suunnitteluun sekä graafiseen tuotantoon ja visualisointiin. Vahvan suorituskyvyn takaavat Intelin Xeon W-1300 -suorittimen sekä entistä nopeamman muistin ja viimeisimmän sukupolven näytöno

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme