Espoon kaupunki - Esbo stad

Fullmäktige firar Esbos 50 år som stad: Välkommen att följa festligheterna!

Dela

Fullmäktige i Esbo samlas 22.8 till ett jubileumsmöte till ära av att Esbo varit stad i 50 år. I programmet ingår intressanta anföranden om städers och stadsgemenskapers nutid och framtid.

Jubileumsmötet kan följas antingen på fullmäktigegården eller i direktsändning på webben. Evenemanget kan också senare ses på webben.

”Alla Esbobor är varmt välkomna att lyssna till jubileumsanförandena”, säger fullmäktiges ordförande Jarno Limnéll.

Förutom av fullmäktiges ordförande hör vi också anföranden av ordföranden för Aalto-universitetets styrelse Mikko Kosonen, biskop Kaisamari Hintikka och statsrådet Pekka Löyttyniemi, som var stadsdirektör i Esbo 1985–1995. De talar om hållbar tillväxt, gemenskap och en framtida stad som är full av liv.

”Hur viktigt gemenskap är framhävs under dessa osäkra världspolitiska tider. Vi har alla möjlighet att påverka hur trygga våra nära och kära känner sig”, säger ordförande Jarno Limnéll.

Fullmäktiges sammanträde börjar kl. 17.30 med namnupprop. Programmet inleds ungefär kl. 17.40. Fullmäktige övergår till att behandla de egentliga ärendena kl. 19.30.

Esbo har en unik uppväxtberättelse

”Jubileet över att Esbo varit stad i 50 år är en av etapperna i Esbos uppväxtberättelse”, säger stadsdirektör Jukka Mäkelä.

Esbo har vuxit mycket, men styrkan med vår nätverksstruktur ligger i att staden fortfarande är naturnära och trygg samtidigt som tjänsterna är nära. Det som är viktigt för Esboborna – närnatur, säkerhet, kompetens och välfärdstjänster – syns i stadens strategi, Berättelsen om Esbo, med utgångspunkt i värderingarna.

”Vår berättelse är alldeles unik. För några år sedan bedömdes Esbo vara den hållbaraste staden i Europa. Vi fortsätter att bygga ett hållbart Esbo, så att alla Esbobor får växa och leva i en trygg och välmående värld. För att lyckas har vi behövt vara innovativa – och det krävs också i framtiden. Det har sällan funnits några färdiga lösningar eller modeller, utan vi har varit tvungna att utveckla dem tillsammans med invånare, företag, läroanstalter och universitet”, säger Mäkelä, och fortsätter: ”Tillsammans bygger vi också framtidens hållbara Esbo.”

Festveckan Esbo firar! 22–27.8

Fullmäktiges jubileumsmöte är en del av programmet under festveckan Esbo firar!. Festveckan inleds på måndag och det gemensamma firandet fortsätter fram till lördag, då veckan kulminerar i den traditionella Esbodagen. Esbodagens evenemang är som vanligt gratis för deltagarna. Välkomna!
Hela veckans program (på finska): espoopäivä.fi

--

Fullmäktiges föredragningslistor

Följ fullmäktiges möte på webben

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum