Expomark

Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä

Jaa

Fysioterapeuttien ja kuntoutuksen ammattilaisten työhön haetaan uusia tuotteita ja ratkaisuja Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.9.2022. Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 kattaa messut ja koulutuspäivät, joiden teemana on kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä. Kävijät voivat myös vierailla samaan aikaan järjestettävillä vanhustyön ammattilaisten ja ikäihmisten Hyvä Ikä -messuilla.

Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.

Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 -messuilla on esillä alan laajin ja monipuolisin tarjonta, kuntoutuksen ja terapiatyön välineet, laitteet ja tarvikkeet. Ohjelmalavoilla kuultavat puheenvuorot esittelevät parhaita käytäntöjä ja innostavat keskusteluun. Yksi asiantuntijoista ja keynote-puhujista on pitkän linjan erikoislääkäri ja sote-ammattilainen Pippa Laukka, joka puhuu työkyvystä keskiviikkona 28.9. klo 13.30 teemalla Hyvinvointia ja energiaa jokaiseen päivään.

Elämänlaatua järkevin resurssein

Kuntoutus on tärkeää niin yksilön hyvinvoinnin kuin yhteiskunnan kannalta. Puhutaan sekä elämänlaadullisista vaikutuksista että järkevistä taloudellisista resursseista. On kaikkien etu, että ihmiset pysyvät terveinä ja toimintakykyisinä.

Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Miten uudet teknologiset ratkaisut mahdollistavat osallistumisen kuntoutukseen, ryhmätoimintaan ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen? Tähän asti kuntoutuksessa käytettävän teknologian tutkimukset ovat keskittyneet tekniseen käytettävyyteen, ja kuntoutujien subjektiivisia kokemuksia teknologian käytöstä on tutkittu vain vähän. Teknologioita tulisikin tutkia vaikuttavuuden ja merkityksellisyyden näkökulmasta. Jyväskylän yliopistossa on tutkittu teknologiaa hyödyntävää kuntotutusta useissa tutkimushankkeissa. Liikuntatieteellisen tiedekunnan fysioterapia-tiimi nousee messujen ohjelmalavalle keskiviikkona klo 15–16 ja torstaina klo 13–14 esittelemään alan tuoretta tutkimustietoa.

Tukea aivojen hyvinvointiin
 
Suomen Fysioterapeuttien järjestämien koulutuspäivien teemoina ovat työkyky ja aivoterveys.

Aivoterveydellä tarkoitetaan aivojen hyvinvointia, jota tukevat terveelliset elämäntavat, kuten terveellinen ravinto, liikunta ja päihteettömyys. Myös fyysisellä aktiivisuudella on vaikutusta aivoterveyteen.

– Fyysisten haasteiden lisäksi nykypäivän työelämä haastaa aivoja ennennäkemättömällä tavalla. Ärsyketulva on valtava ja aivoilta vaaditaan entistä enemmän plastisuutta jokapäiväisessä työssä.

Keskustelu työurien pidentämisestä pakottaa sekin pohtimaan keinoja, joiden avulla ihmiset jaksaisivat työssä pidempään. Työn muokkaaminen tekijälle sopivaksi on niistä yksi. Kyvyttömyys tiettyyn tehtävään ei tarkoita sopimattomuutta kaikkeen työhön, sanoo Suomen Fysioterapeutit ry:n kehittämisasiantuntija Hanna Häkkinen.

Samanaikaiset tapahtumat luovat sisällöllistä synergiaa

Samanaikaisesti Helsingin Messukeskuksessa pidettävät Fysioterapia ja Kuntoutus- sekä Hyvä Ikä -messut tukevat toisiaan sisällöllisesti. Tapahtumat tarjoavat näkökulmia niin fysioterapia-alan ammattilaisille ja kuntoutujille kuin vanhusten parissa työskenteleville ja ikäihmisille.

Fysioterapia & Kuntoutus 2022 - messut ja koulutuspäivät Helsingin Messukeskuksessa ke-to 28.-29.9.2022. Ammattilaisten sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä. Yleisökävijöiden messuliput 10 € (ovelta 12 €).

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Hyvä Ikä -messut, joka on vanhustyön ja vanhuusiän oma tapahtuma. Kävijät voivat vapaasti tutustua molempiin.

Tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Expomark Oy ja Suomen Fysioterapeutit ry. Hyvä Ikä -messujen yhteistyökumppanina on Vanhustyön keskusliitto.

fysioterapiamessut.fi

#fysioterapiamessut #fysiokuntoutus

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön: kuvapankkiin
https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Hanna Häkkinen, kehittämisasiantuntija, Suomen Fysioterapeutit ry, p. 0207 199 593,
hanna.hakkinen@suomenfysioterapeutit.fi

Median palvelut: Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Kuvat

Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja 7 hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä.

Tapahtumiamme ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Hyvä Ikä 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Perhe, terveys ja toimeentulo tärkeintä ikäihmisten elämässä5.8.2022 11:11:03 EEST | Tiedote

Kansalaisten asenteet vanhenemiseen ovat pääosin myönteisiä, mutta moni kokee, että yhteiskunnassamme vanhuutta pidetään kielteisenä. Tuoreen, keväällä valmistuneen kyselytutkimuksen tuloksia esitellään syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa Hyvä Ikä 2022 -tapahtumassa. Tapahtumakokonaisuuteen 28.–29.9.2022 kuuluu messujen lisäksi seminaari, jonka teemana on kuntouttava hoiva. Lisäksi kävijät voivat vierailla samaan aikaan järjestettävillä Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 -messuilla.

Tervetuloa Apuvälinemessuille Helsingin Messukeskukseen keskiviikosta perjantaihin 11.–13.5.2022.9.5.2022 09:47:43 EEST | Kutsu

Hyvä Toimittaja, apuvälinealan tärkein messutapahtuma käynnistyy tällä viikolla! Messujen teemana on erityisen hyvä arki. Ratkaisuja siihen haetaan niin opiskelun ja työllistymisen kannalta kuin harrastamisen, matkailun, seksuaalisuuden ja yhdenvertaisen osallisuuden näkökulmasta. Tapahtuma tarjoaa uusinta tietoa, tuotteita sekä iloa ja elämyksiä kuntoutuksen, apuväline-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme