Expomark

Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä

Jaa
Fysioterapeuttien ja kuntoutuksen ammattilaisten työhön haetaan uusia tuotteita ja ratkaisuja Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.9.2022. Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 kattaa messut ja koulutuspäivät, joiden teemana on kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä. Kävijät voivat myös vierailla samaan aikaan järjestettävillä vanhustyön ammattilaisten ja ikäihmisten Hyvä Ikä -messuilla.
Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.

Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 -messuilla on esillä alan laajin ja monipuolisin tarjonta, kuntoutuksen ja terapiatyön välineet, laitteet ja tarvikkeet. Ohjelmalavoilla kuultavat puheenvuorot esittelevät parhaita käytäntöjä ja innostavat keskusteluun. Yksi asiantuntijoista ja keynote-puhujista on pitkän linjan erikoislääkäri ja sote-ammattilainen Pippa Laukka, joka puhuu työkyvystä keskiviikkona 28.9. klo 13.30 teemalla Hyvinvointia ja energiaa jokaiseen päivään.

Elämänlaatua järkevin resurssein

Kuntoutus on tärkeää niin yksilön hyvinvoinnin kuin yhteiskunnan kannalta. Puhutaan sekä elämänlaadullisista vaikutuksista että järkevistä taloudellisista resursseista. On kaikkien etu, että ihmiset pysyvät terveinä ja toimintakykyisinä.

Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Miten uudet teknologiset ratkaisut mahdollistavat osallistumisen kuntoutukseen, ryhmätoimintaan ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen? Tähän asti kuntoutuksessa käytettävän teknologian tutkimukset ovat keskittyneet tekniseen käytettävyyteen, ja kuntoutujien subjektiivisia kokemuksia teknologian käytöstä on tutkittu vain vähän. Teknologioita tulisikin tutkia vaikuttavuuden ja merkityksellisyyden näkökulmasta. Jyväskylän yliopistossa on tutkittu teknologiaa hyödyntävää kuntotutusta useissa tutkimushankkeissa. Liikuntatieteellisen tiedekunnan fysioterapia-tiimi nousee messujen ohjelmalavalle keskiviikkona klo 15–16 ja torstaina klo 13–14 esittelemään alan tuoretta tutkimustietoa.

Tukea aivojen hyvinvointiin
 
Suomen Fysioterapeuttien järjestämien koulutuspäivien teemoina ovat työkyky ja aivoterveys.

Aivoterveydellä tarkoitetaan aivojen hyvinvointia, jota tukevat terveelliset elämäntavat, kuten terveellinen ravinto, liikunta ja päihteettömyys. Myös fyysisellä aktiivisuudella on vaikutusta aivoterveyteen.

– Fyysisten haasteiden lisäksi nykypäivän työelämä haastaa aivoja ennennäkemättömällä tavalla. Ärsyketulva on valtava ja aivoilta vaaditaan entistä enemmän plastisuutta jokapäiväisessä työssä.

Keskustelu työurien pidentämisestä pakottaa sekin pohtimaan keinoja, joiden avulla ihmiset jaksaisivat työssä pidempään. Työn muokkaaminen tekijälle sopivaksi on niistä yksi. Kyvyttömyys tiettyyn tehtävään ei tarkoita sopimattomuutta kaikkeen työhön, sanoo Suomen Fysioterapeutit ry:n kehittämisasiantuntija Hanna Häkkinen.

Samanaikaiset tapahtumat luovat sisällöllistä synergiaa

Samanaikaisesti Helsingin Messukeskuksessa pidettävät Fysioterapia ja Kuntoutus- sekä Hyvä Ikä -messut tukevat toisiaan sisällöllisesti. Tapahtumat tarjoavat näkökulmia niin fysioterapia-alan ammattilaisille ja kuntoutujille kuin vanhusten parissa työskenteleville ja ikäihmisille.

Fysioterapia & Kuntoutus 2022 - messut ja koulutuspäivät Helsingin Messukeskuksessa ke-to 28.-29.9.2022. Ammattilaisten sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä. Yleisökävijöiden messuliput 10 € (ovelta 12 €).

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Hyvä Ikä -messut, joka on vanhustyön ja vanhuusiän oma tapahtuma. Kävijät voivat vapaasti tutustua molempiin.

Tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Expomark Oy ja Suomen Fysioterapeutit ry. Hyvä Ikä -messujen yhteistyökumppanina on Vanhustyön keskusliitto.

fysioterapiamessut.fi

#fysioterapiamessut #fysiokuntoutus

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön: kuvapankkiin
https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Hanna Häkkinen, kehittämisasiantuntija, Suomen Fysioterapeutit ry, p. 0207 199 593,
hanna.hakkinen@suomenfysioterapeutit.fi

Median palvelut: Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Kuvat

Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Tämän päivän kuntoutuksessa on käytössä mm. etäteknologiaa, robotiikkaa, virtuaalitodellisuutta ja pelillisiä menetelmiä. Uudet ratkaisut esitellään messuilla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja 7 hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä.

Tapahtumiamme ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä27.10.2022 13:53:40 EEST | Tiedote

Energia-alan Suomen suurin tapahtuma keräsi alan uusimmat tuulet ja timanttisimmat asiantuntijat saman katon alle, kun odotetut Energiamessut järjestettiin 25.-27.10. Vaikka alalla tapahtuu paljon ja ihmiset ovat kiireisiä, oli liikkeellä paljon messuvieraita: kaikkiaan Energiamessuilla vieraili noin 5600 kävijää. Palveluitaan ja uusimpia innovaatioitaan esitteleviä näytteilleasettajia paikalla oli yli 300.

KUTSU: Energiamessuilla Tampereella 25.–27.10.2022 pohditaan energiatuotannon vakaata tulevaisuutta – tule kuulemaan alan tärkeimmät uudet tuulet!18.10.2022 07:01:44 EEST | Kutsu

Tervetuloa tekemään kattava katsaus energia-alan muuttuvaan tulevaisuuteen Energiamessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 25.–27.10.2022! Tapahtumakokonaisuuden kattauksessa nostetaan esiin mielenkiintoisia seikkoja siitä, miten Suomen tulisi mukautua energia-alan muutokseen. Media voi akkredoitua messuille paikan päällä messutoimistossa tai etukäteen sähköisesti.

Energiamessuilla Tampereella visioidaan Suomen energiateollisuuden tulevaisuutta19.9.2022 13:59:14 EEST | Tiedote

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma yhdistää alan huippuosaajia ja rohkaisee pohtimaan energia-alan tulevaisuutta uudella tavalla. Horisontissa siintävät paitsi ekologiset haasteet, myös kysymykset energia-alan omavaraisuudesta. Maailma muuttuu, ja energia-alan on vastattava tähän muutokseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme