Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Gardeniaan uusi vuokralainen – panimoravintola CoolHead Brew aloittaa toiminnan ensi kesäkuussa

Jaa

Viikissä pitkään tyhjillään olleeseen Gardeniaan on solmittu vuokrasopimus. Panimoravintola CoolHead Brew aloittaa toimintansa talvipuutarhana toimineessa rakennuksessa ensi vuoden kesäkuussa.

Uusi toimija tuo lisää elämää Viikkiin


Uusi vuokralainen on kotimainen pienpanimo, jolla on suunnitelmissa rakentaa tiloihin itse tuotantolaitoksen lisäksi panimokauppa, panimobaari ja ravintola terasseineen. Tiloihin on suunniteltu järjestettävän lisäksi myös tapahtumia. Läheinen sijainti Helsingin yliopiston mikrobiologian ja elintarviketieteiden osastojen kanssa luo lisäksi uusia yhteistyömahdollisuuksia. Uusi toimija tuo siis lisää elämää Viikin kaupunginosaan.


Talvipuutarhan tilat aluksi kolmeksi vuodeksi vuokralle


Vuokrasopimus solmitaan määräaikaiseksi kolmen vuoden ajaksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Hallintaoikeus siirtyy CoolHead Brewille jo joulukuussa. Uudelta vuokralaiselta ei peritä vuokraa ensimmäisen puolen vuoden ajalta, jolloin panimoravintola tekee tiloihin tarvittavia muutoksia ja hoitaa toiminnan käynnistämiseksi vaadittavat viranomaisluvat. Vuokrattava tila on yhteensä 1447 m2.

Gardenian rakennukset ovat valmistuneet vuonna 2001. Lasirakenteisessa päärakennuksessa on toiminut trooppinen puutarha. Gardenian toiminta loppui vuonna 2015 kaupunginhallituksen päätöksestä, sillä toimintaa ei saatu yrityksistä huolimatta taloudellisesti kannattavaksi. Helsingin kaupunki on yrittänyt myydä rakennusta vuosien varrella.


Gardenian ympäristöön suunnitteilla myös täydennysrakentamista


Gardenian tontille ja sen lähiympäristöön suunnitellaan uusia liikennejärjestelyitä ja täydennysrakentamista. Kun asemakaavan suunnittelu alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa osoitteessa kartta.hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Autiosuo
myyntineuvottelija
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21014
heidi.autiosuo@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.9.202017.9.2020 16:35:53 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.9.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 1.10.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 15.9.202015.9.2020 20:52:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 15.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme