Messukeskus

Gastro Helsinki toi horeca-alan yhteen vaikeiden vuosien jälkeen

Jaa

Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa pääosassa olivat kohtaamiset. Messukävijät ja messuille osallistuneet yritykset tapasivat toisiaan kasvotusten ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi nousi työvoimapulan ratkaiseminen.

Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa vieraili 8365 horeca-alan ammattilaista ja opiskelijaa. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran keväällä 2020, jolloin tapahtuma jouduttiin keskeyttämään pandemian vuoksi. Alaa kurittaneiden vuosien jälkeen Gastro Helsinki toi ammattilaiset vihdoin tapaamaan toisiaan. Messuosastoilla todistettiin lämpimiä kohtaamisia ja puhuttiin bisneksestä.

”Meitä on erityisesti ilahduttanut, että messuilla on ollut paljon päättäjiä liikkeellä. Olemme päässeet keskustelemaan juuri niiden ihmisten kanssa, jotka päätöksiä tekevät. Lisäksi tunnelma on ollut todella hyvä - kaikki iloitsevat, että päästään pitkästä aikaa kohtaamaan kasvokkain”, sanoo Dietan markkinointipäällikkö Irene Lähdemäki.

Yli kahden vuoden tauon jälkeen on ollut kiva olla messujen rennossa tunnelmassa. Olemme tavanneet asiakkaita ja kollegoita, joita ei ole päässyt tapaamaan pitkään aikaan. Toimme Gastro Helsinkiin tällä kertaa myös laajan viinivalikoimamme, ja olemme saaneet hyvin viestimme sillä läpi”, Jukka Kahri, asiakaskoulutuspäällikkö Sinebrychoffilta puolestaan kertoo.

Alan työvoimapula ja sen ratkaiseminen on ollut kuumana puheenaiheena Gastro-messujen ohjelmalavalla ja näytteilleasettajien osastoilla. 

”Mielestäni messujen tärkein juttu on se, että viedään yhdessä tätä alaa eteenpäin”, kommentoi Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen. ”Täällä on ollut mukana paljon alan toimijoita ja asiakkaita on ilahduttavan hyvin liikenteessä. Tällainen yhdessä tekeminen on tärkeää, jotta saadaan homma taas nousuun!”

Kilpailut rytmittivät tapahtumaa

Gastro-messuilla kisattiin alan taidoissa. Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kahden päivän aikana käydyn kilpailun voittivat Niki Sipilä ja Jasper Juutinen Turun ammatti-instituutista. Seafood chef -kilpailu inspiroi ammattikokkeja tekemään kala- ja äyräisannoksia. Tittelin vei kotiin Ville NeulanenRavintola Smöristä, Turusta.  Kalaosaamista nähtiin myös Osterinavauksen suomenmestaruuskilpailussa, jossa parhaaksi tuomaroitiin Martin Söderström. Suomen kokkimaajoukkueen osastolla käydyn epävirallisen Suomi-Viro -maaottelun, FIN-EST Gastro champion -kilpailun voitto meni Viron kokkimaajoukkueelle. 

Gastro Helsinki 2024 järjestetään 13.-15.3.2024.

Lisätietoja 

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. 

Kuvia Gastro Helsinki 2022 -messuilta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme