Thales DIS Finland Oy

Gemalto toimittaa Suomen uudet biometriset passit ja henkilökortit - sopimukseen kuuluvat myös oleskelulupakortit

Jaa

Maailman johtava digitaalisen turvallisuuden ratkaisutoimittaja Gemalto on valittu Poliisihallituksen kesällä 2015 järjestämän kilpailutuksen perusteella Suomen uusien biometristen passien, sähköisten henkilökorttien ja oleskelulupakorttien toimittajaksi. Sopimuksen mukaiset toimitukset alkavat vuoden 2017 alussa. Poliisihallitus on edustanut hankinnassa myös Maahanmuuttovirastoa, Ulkoasiainministeriötä ja Väestörekisterikeskusta.

Gemalto toimittaa uudet passit, jotka vastaavat viimeisimpiä ICAOn1 suosituksia ja varmistaa turvallisen ja nopeamman passintarkastuksen. Passissa on useita uusia turvatekijöitä ja sen visuaalisessa suunnittelussa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota suomalaisuuteen ja Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on graafisen suunnittelun pääteemoja. Passi suunnitellaan ja valmistetaan Gemalto Oy:ssä Vantaalla. Poliisihallitus hankkii jo tällä hetkellä Suomen henkilökortit ja oleskeluluvat Gemaltosta. Näidenkin tuotteiden turvatekijöihin ja graafiseen ilmeeseen tehdään uuden sopimuksen myötä uudistuksia.

Uuden sopimuksen myötä Gemalto vastaa passimenettelyssä tutusta suoratoimituksesta myös henkilökorteille. Passien ja henkilökorttien noutopisteitä on kattavasti koko maassa ja sopimuksen mukainen noutopisteverkosto tulee laajenemaan selvästi nykyisestä. Noutopisteinä toimivat jatkossa jakelusta vastaavan Matkahuollon omien toimipaikkojen lisäksi nimetyt Lähikaupan, R-kioskin ja mahdolliset muiden vähittäiskauppaketjujen pisteet.

”Tämä on kolmannen sukupolven biometrinen passi, mikä korostaa Poliisihallituksen sitoutumista kaikkien modernin matkustusasiakirjojen ja henkilökorttien hyötyjen tuottamiseen suomalaisille”, sanoo Minna Gråsten Poliisihallituksen lupahallintojohtaja. Gemalton tarjous vastasi kaikkiin päävaatimuksiimme liittyen korkeaan turvatasoon, nopeaan käyttöönottoon ja korkeaan palvelutasoon kansalaisille, kuten myös laajaan osaamiseen asiakirjojen graafisessa suunnittelussa.”

”Sopimus on Gemaltolle erittäin tärkeä ja palaaminen Suomen passitoimittajaksi on merkittävä luottamuksenosoitus myös suomalaiselle työlle ja sen laadulle”, toteaa Gemalto Oy:n toimitusjohtaja Tommi Nordberg. ”Sopimukseen sisältyy myös merkittävä määrä tuoteominaisuuksia, joilla voidaan edesauttaa suomalaisten asiointia turvallisesti ja helposti digitalisoituvassa viranomais- ja yritysympäristössä.”

 Gemalto on tähän mennessä toimittanut henkilön tunnistamisessa käytettäviä tuotteita, ratkaisuja ja palveluja noin 100 viranomaiselle mukaan lukien lähes 50 yksilöintiteknologiatoimitusta ja 20 hakemusprosessitoimitusta. Passikirjoja Gemalto Oy toimittaa mm. Ruotsiin, Viroon, Norjaan, Tanskaan, Belgiaan ja Luxemburgiin.

1ICAO = International Civil Aviation Organization

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Tommi Nordberg, Gemalto Oy
GSM 0400 453 420
sähköposti tommi.nordberg@gemalto.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Thales DIS Finland Oy
Thales DIS Finland Oy
Myllynkivenkuja 4
01621 VANTAA

09 89411http://www.thalesgroup.com
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) on maailman johtava digitaalisen turvallisuuden ratkaisujen toimittaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 2,5 miljardia euroa. Yhtiöllä on asiakkuuksia yli 180 maassa. Gemalton tarjoamien ratkaisujen avulla ihmiset voivat käyttää digitaalisia sovelluksia helposti ja turvallisesti tietoverkoissa. Suomessa Gemaltolla on noin 400 työntekijää. Yhtiö kehittää ja valmistaa Suomessa mm. biometrisiä passeja, sähköisiä henkilökortteja, ajokortteja, terveydenhuollon korttiratkaisuja, pankkien EMV -kortteja ja näissä käytettävien sirujen käyttöjärjestelmiä, tunnistamisen, maksamisen ja joukkoliikenteen ratkaisuja myös mobiiliympäristöön, asiakassovelluksia sekä turvapainotuotteita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Thales DIS Finland Oy

Uusi SAP-tokenisointiratkaisu auttaa suojaamaan arkaluonteisia tietoja pilvessä30.5.2022 08:55:37 EEST | Tiedote

● Thalesin SAP-sertifioitu tokenisointiratkaisu mahdollistaa datan kattavan suojauksen lukuisissa SAP-sovelluksissa. ● CipherTrust-tokenisointi ratkaisee merkittäviä pilveen siirtymisessä syntyviä tietoturvahaasteita suojaamalla tiedot käyttöoikeuksien hallinnan avulla ● Thalesin CipherTrust Tokenization -ratkaisu on saanut SAP-sertifioinnin ”Co-Innovated with SAP” -ohjelmassa

Thales ostotarjous Gemaltosta on saatettu loppuun, maailman johtava digitaalisen turvallisuuden yritys syntyy2.4.2019 08:00:00 EEST | Tiedote

- Thales (Euronext Paris: HO) on tänään saattanut loppuun Gemalton osakekannan hankinnan (Euronext Amsterdam and Paris: GTO), jonka seurauksena syntyy maailman johtava digitaalisen turvallisuuden yritys. - Gemalton hankinnan myötä Thales pystyy tarjoamaan asiakkailleen aukottoman arvoketjun digitaalisessa maailmassa datan generoinnista asiakastukeen saakka. - Yrityskauppa nostaa Thalesin liikevaihdon 19 miljardiin euroon. Sen panostukset tutkimus- ja tuotekehitykseen ovat miljardi euroa vuodessa ja yhtiöllä on 80 000 työntekijää 68 eri maassa. Yrityskaupan hinta oli 4,8 miljardia euroa ja Gemalton hankintaprosessi kesti 15 kuukautta. Kaupan myötä Thales kasvattaa liikevaihtoaan ja laajenee maailman johtavaksi digitaalisen turvallisuuden yhtiöksi, joka työllistää 80 000 henkilöä. Uusi suurempi Thales saa teknologisen johtoaseman kaikilla markkinoillaan asiakkaidensa, yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten, digitaalisessa muutoksessa. Gemaltolta yrityskaupassa saadun osaamisen ja t

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme