Like Kustannus

George Floydin elämä ja kuolema on vaikuttava uutuuskirja, joka antaa kasvot amerikkalaisen rasismin historialle

Jaa

George Floydin kuolemasta tuli juuri kuluneeksi kaksi vuotta. Amerikkalaistoimittajien uunituore tietokirja on vaikuttava kuvaus turhasta kuolemasta ja sen synnyttämästä kaikkien aikojen laajimmasta kansalaisoikeusliikkeestä.

Amerikkalaistoimittajien Robert Samuelsin ja Toluse Olorunnipan uutuuskirja George Floydin elämä ja kuolema antaa kasvot amerikkalaisen rasismin historialle. Sen kuvaus rakenteellisesta eriarvoisuudesta puhuttelee kaikissa yhteiskunnissa.  

Poikkeuksellisen laajaan lähdemateriaaliin ja yli 400 haastatteluun pohjautuva teos piirtää väkevän kuvan miehestä, joka oli isä, veli, elämänkumppani, ystävä ja lapsi ja joka onnistui kuollessaan siinä, mitä hän niin vimmaisesti halusi eläessään: muuttaa maailmaa.

Black Lives Matter -liike nousi koko maailman tietoisuuteen George Floydin traagisen kuoleman seurauksena. Tapaus ei jäänyt yhdeksi monista, vaan sillä on ollut valtava vaikutus maailmanlaajuisesti.  

Kirjassa kuvataan myös Floydin surmanneen poliisi Derek Chauvinin elämänkulkua. Millaiset ulkoiset olosuhteet vaikuttavat siihen, millaiseksi ihmisen elämänsuunta, tavoitteet ja päämäärät muodostuvat?  

Kirjaan on haastateltu valtava määrä Floydin sukulaisia, ystäviä, hänet kohdanneita henkiköitä sekä viranomaisia ja asiantuntijoita. Siinä pureudutaan kysymykseen: miksi juuri Floydin tarina nousi maailman tietoisuuteen? 

Robert Samuels ja Toluse Olorunnipa ovat Washington Postin tutkivia toimittajia. Englanninkielinen alkuteos ilmestyi 17.5.  

George Floydin elämä ja kuolema ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jani Toivolan lukemana äänikirjana. Teoksen ovat suomentaneet Maryan Abdulkarim ja Peter Stenman. 

 

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

Pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme