Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gerbynmäen kuntoportaat avataan 19.6.

Jaa

Vaasaan saadaan jo toiset kuntoportaat, kun Gerbynmäen portaat otetaan käyttöön perjantaina 19.6.

Kuva: Marianna Österlund
Kuva: Marianna Österlund

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut on rakennuttanut kuntoportaat Gerbynmäelle eli tuttavallisemmin Rapatunturille Gerbyn koirapuistoa vastapäätä.

Portaiden pituus on noin 59,3 metriä ja askelmia lähtötasanteelta 133. Rappujen nousukulma on 21 astetta koko nousun ajan. Keskellä portaita on yksi levähdyspaikka.

- Kuntoportaita on kovasti toivottu lisää, joten on mahtavaa, että nyt saamme jo toiset portaat Vaasaan. Porrastreeni on suosittu treenimuoto ja sopii niin aloittelevalle liikkujalle kuin aktiiviurheilijallekin, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Valaistus Gerbyn ja Öjbergetin portaisiin

Gerbyn kuntoportaisiin tulee myös valaistus, ja valotolpat asennetaan loppukesästä. Myös Öjbergetin vuonna 2019 valmistuneisiin kuntoportaisiin saadaan syksyksi valaistus.

- Gerbynmäelle tulee perinteiset valotolpat. Öjbergetin portaiden kaiteiden alle asennetaan led-nauhat, joilla valaistaan koko kävelylinja, kertoo työnjohtaja Vesa Hietala.

Gerbyn kuntoportaiden rakennuttaminen maksoi 45 000 euroa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Marianna Österlund
Kuva: Marianna Österlund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme