Digi- ja väestötietovirasto

Gigantin tietoturva-aukon henkilötiedot eivät ole peräisin väestötietojärjestelmästä

Jaa

Helsingin Sanomat uutisoi 17.11.2019 Gigantin verkkosivuston tietoturva-aukosta, jonka vuoksi sivustolta pääsi hakemaan henkilötietoja. Väestörekisterikeskuksen selvityksen mukaan tiedot eivät ole peräisin väestötietojärjestelmästä. Väestörekisterikeskus ei luovuta Bisnodelle tietoja uutisoinnissa mainittuun yhteystieto- ja henkilömarkkinointirekisteriin, vaan henkilötiedot ovat peräisin muista lähteistä.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan Gigantin verkkopalvelun kautta pystyi hakemaan myös tietoja henkilöistä, jotka ovat tehneet telemarkkinointikiellon tai suoramarkkinointikiellon Väestörekisterikeskukselle.

Henkilölle voidaan merkitä väestötietojärjestelmään tietojen luovuttamiskielto, kuten suoramarkkinointikielto ja asiakasrekisterin päivityskielto. Tällöin tietoja ei luovuteta väestötietojärjestelmästä näihin tarkoituksiin. Kielto on aina rekisterikohtainen eli se estää tietojen luovutuksen ainoastaan väestötietojärjestelmästä. Muihin rekistereihin tietojen luovutuskiellot on tehtävä erikseen.

Puhelinnumeron luovutuskieltoa tai telemarkkinointikieltoa väestötietojärjestelmään ei voi tehdä, sillä järjestelmä ei sisällä puhelinnumerotietoja.

Linkki Helsingin Sanomien uutiseen 17.11.2019:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006312024.html

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestörekisterikeskus, tietopalvelupäällikkö Päivi Pösö, p. 0295 535 288, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. www.vrk.fi

1.1.2020 toimintansa aloittaa Digi- ja väestötietovirasto, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi. Virastossa työskentelee yli 800 henkilöä. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Virasto toimii useilla paikkakunnilla Suomessa.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja 4.–8.5.202027.4.2020 12:30:00 EESTTiedote

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme