Varma

Gigantti ja Terveystalo avaavat Rajalla-kauppakeskuksessa - katolle nousee myös aurinkovoimala

Jaa

Gigantti ja Terveystalo aloittavat toimintansa Varman omistamassa Tornion Rajalla På Gränsen -kauppakeskuksessa syksyllä. 10 vuotta täyttävä kauppakeskus saa katolleen myös oman aurinkovoimalan.

Kauppakeskus Rajalla på Gränsen
Kauppakeskus Rajalla på Gränsen

– Uudet toimijat vahvistavat kauppakeskuksen asemaa alueen merkittävimpänä kauppakeskittymänä ja tuovat alueelle uutta asiakasvirtaa, sanoo Varman asiakkuuspäällikkö Tytti Juhokas.

Gigantti on vuokrannut Rajalla-kauppakeskuksesta noin 1000 m²:n toimitilat. Tavaratalosta tulee uuden konseptin mukainen, ja tiloja remontoidaan parhaillaan. Tornioon liikkeensä avaava elektroniikkajätti uskoo alueen potentiaaliin.

– Olemme iloisia, että löysimme Torniosta tarpeisiimme sopivat tilat. Odotamme innolla, että pääsemme palvelemaan Tornion ja lähialueiden asiakkaita ja tuomaan paikkakunnalle kattavan valikoiman kodinkoneita- ja elektroniikkaa, kertovat Tornion Gigantin kauppiaina aloittavat Saija ja Ari Ollakka.

Kauppakeskuksen toinen uusi toimija Terveystalo siirtää toimintansa Tornion Satamakadulta Rajalla-kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Terveystalo avaa kauppakeskukseen hieman aikaisempaa isomman toimipisteen. Uudet tilat valmistuvat arviolta syyskuussa.

Myös osa kauppakeskukseen nykyisistä vuokralaisista on kasvattanut toimintaansa. Keväällä kauppakeskuksen elokuvateatteri Biorex laajensi tilojaan avaamalla neljännen elokuvasalinsa. Lisäksi H&M teki 500 m²:n laajennuksen tiloihinsa ja kasvatti valikoimaansa.

Rajalle oma aurinkovoimala

Kauppakeskuksen katolle asennetaan 626 aurinkopaneelin aurinkovoimala. Asennustyöt ovat juuri alkaneet, ja voimalan on tarkoitus valmistua syksyn aikana. Paneelit tuottavat vuodessa noin 120 000-130 000 kWh energiaa. Tämä vastaa noin 8 pienehkön omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta.

– Pohjois-Suomessa vuosittaisen kokonaissäteilyn määrä on hieman matalampi kuin Etelä-Suomessa. Auringon säteilyjakauma sijoittuu kuitenkin suurimmaksi osin kesäkuukausille, joten aurinkosähköjärjestelmät soveltuvat pohjoiseen hyvin. Aurinkosähköllä pystytään korvaamaan suuri osa kauppakeskuksen kesän sähkönkulutuksesta, jolloin myös jäähdytystehon tarve on suurin. Järjestelmän vuosittainen energiantuotanto sijoittuu alkukeväästä myöhäiseen loppusyksyyn, kertoo Caverionin tekninen asiantuntija Ida Johansson.

Kauppakeskus Rajalla på Gränsen sijaitsee Tornion ja Haaparannan kaksoiskaupungissa, aivan Suomen ja Ruotsin rajalla. Kauppakeskuksessa on noin 50 myymälää, ja kävijöitä on vuosittain noin 2,3 miljoonaa. Kauppakeskus on osa Tornion ja Haaparannan yhteishanketta kaupunkien keskustojen yhdistämiseksi. Rajalla-kauppakeskus täyttää lokakuussa 10 vuotta.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 885 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2017 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2018 lopussa 45,7 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Tytti Juhokas, asiakkuuspäällikkö, etunimi.sukunimi@varma.fi, puh 050 463 5268

Tiia Perä, markkinointikoordinaattori, etunimi.sukunimi@varma.fi, puh. 050 564 3111

Avainsanat

Kuvat

Kauppakeskus Rajalla på Gränsen
Kauppakeskus Rajalla på Gränsen
Lataa
Kauppakeskus Rajalla på Gränsen
Kauppakeskus Rajalla på Gränsen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Tehtävämme on turvata eläkkeet nyt ja tulevaisuudessa. Varma on myös vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme