Vaasan kaupunginteatteri

Giuditta-operetti Vaasan kaupunginteatterin näyttämöllä tammikuussa

Jaa

Tulevana talvena vieraillaan Afrikan kuuman auringon alla, koetaan kiihkeää rakkautta ja nautitaan upeista musiikkinumeroista. Franz Lehárin säveltämä Giuditta-operetti saapuu Vaasan kaupunginteatterin näyttämölle tammikuussa.

Giuditta-operetti. Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta-operetti. Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja

Helsinkiläisen Opera Boxin tuottama Giuditta sai ensi-iltansa helmikuussa Aleksanterin teatterissa. Suuren suosion saavuttanut esitys saapuu nyt Vaasan näyttämölle. Operetti toteutetaan yhteistyössä Opera Boxin, Vaasan kaupunginteatterin, Vaasan Oopperan sekä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.

Tarina vie katsojat Välimeren aurinkoon, Pohjois-Afrikan tummansinisiin öihin ja 30-luvun savuisiin yökerhoihin. Giuditta karkaa upseeri Octavion kanssa tylsää avioliittoaan, mutta sota erottaa rakastavaiset. Lopulta nainen joutuu valitsemaan onnen ja intohimon välillä. Operetti on täynnä kiihkeitä juonenkäänteitä, kaunista musiikkia ja hehkuvaa pukuloistoa. Giuditta sisältää useita hittiaarioita, kuten Meine Lippen, sie küssen so heiss , Freunde, das Leben ist lebenswert ja In einem Meer von Liebe.

Giuditta on Lehárin viimeiseksi jäänyt operetti, jonka on sanottu olevan elokuvallisempi ja kunnianhimoisempi kuin Lehárin aiemmat operetit. Giudittaa onkin kuvailtu Lehárin oopperamaisimmaksi operetiksi.

Libreton ovat kirjoittaneet Paul Knepler ja Fritz Löhner-Beda ja teksti on Marika Hakolan suomentama. Vaasassa nähtävän esityksen ovat ohjanneet Ville Saukkonen ja Marianna Metsälampi, ja tuottajana toimii Ville Salonen. Vaasan kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Jonas Rannila. Puvustus sekä lavastus ovat Taina Relanderin käsialaa, ja koreografiat on suunnitellut Elina Orpana.

Giudittan nimikkoroolissa vuorottelevat sopraanot Mari Palo ja Riikka Hakola. Octaviona nähdään tenori Markus Nykänen. Muissa rooleissa esiintyvät Emilia Vesalainen-Pellas, Ville Salonen, Mika Nikander, Markus Nieminen, Aku Rantama, Sampsa Vanhala, Teemu Lönnmark sekä tanssijat Anni Kaila, Ilona Salonen, Antti Nieminen ja Jaakko Nieminen.

Giuditta saa ensi-iltansa 10. tammikuuta 2020. Operetti on Vaasan kaupunginteatterin ohjelmistossa ainoastaan viiden esityksen verran.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Giuditta-operetti. Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta-operetti. Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa
Giuditta-operetti. Ville Salonen ja Emilia Vesalainen-Pellas. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta-operetti. Ville Salonen ja Emilia Vesalainen-Pellas. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme