Vaasan kaupunginteatteri

Giuditta Vaasaan tammikuussa: ”jotain aivan muuta kuin perinteinen operetti”

Jaa

Giuditta-operetti leiskuu intohimoa Vaasan kaupunginteatterin näyttämöllä tammikuussa. Vierailuesitys kuljettaa katsojat Afrikan tummansinisiin öihin Vaasan kaupunginorkesterin säestämänä.

Giuditta. Kuvassa Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta. Kuvassa Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja

Giuditta on säveltäjä Franz Lehárin viimeiseksi jäänyt ja kunnianhimoisin operetti, jota ei ole usein päästy näkemään Suomen näyttämöillä. Libreton ovat kirjoittaneet Paul Knepler ja Fritz Löhner-Beda. Helsinkiläisen Opera Boxin tuottama Giuditta sai ensi-iltansa helmikuussa Aleksanterin teatterissa, ja saapuu tammikuussa viihdyttämään pohjalaisyleisöä Vaasan kaupunginteatteriin.

Lumoava Giuditta jättää miehensä Manuelen ja karkaa upseeri Octavion kanssa Pohjois-Afrikkaan. Octavio määrätään rintamalle sotilastehtäviin, ja hän joutuu jättämään Giudittan taakseen. Giuditta ryhtyy esiintyjäksi paikalliseen yökerhoon, josta Octavio hänet lopulta löytää. Intohimo on edelleen tallella, mutta ylpeys on koitua rakkauden kohtaloksi.

Toteutus on tulvillaan pukuloistoa ja operetti sisältää useita hittiaarioita, kuten Meine Lippen, sie küssen so heiss, Freunde, das Leben ist lebenswert ja In einem Meer von Liebe. Giuditta on saanut vaikutteita mm. 30-luvun Marokko-elokuvasta, jota tähdittivät Marlene Dietrich ja Gary Cooper.

Operetti toteutetaan yhteistyössä Opera Boxin, Vaasan Oopperan sekä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Orkesteria johtaa kapellimestari Jonas Rannila. Tuottajana toimii Pierrinon roolissakin nähtävä Ville Salonen. Puvustuksen ja lavastuksen on suunnitellut Taina Relander ja koreografian Elina Lindroos.

Marianna Metsälampi ohjaa teoksen Vaasan näyttämölle Ville Saukkosen alkuperäisohjauksen pohjalta.Saukkoselle Giuditta on yksi toteutuneista unelmista ohjaajana.

- Tiesin aina, että haluan ohjata tämän Giuditta-operetin: intohimoa Afrikassa ja 30-luvun hehkuvaa synnillisyyttä. Jotain aivan muuta kuin perinteinen operetti husaareineen ja aatelishöpsöttelyineen. Tämä oli Lehárin ja operettiajan joutsenlaulu – tämän jälkeen musiikkiteatterin valtikka siirtyi amerikkalaisen musikaalin maailmaan, Saukkonen toteaa.

Giudittan nimikkoroolissa vuorottelevat sopraanot Mari Palo ja Riikka Hakola. Octaviona esiintyy tenori Heikki Halinen. Muissa rooleissa nähdään Emilia Vesalainen-Pellas, Ville Salonen, Mika Nikander, Markus Nieminen, Aku Rantama, Sampsa Vanhala, Teemu Lönnmark, Erja Honkamaa, Karl-Henrik Wahlfors, Risto Saarela sekä tanssijat Anni Kaila, Jaakko Nieminen, Ilona Salonen ja Miika Alatupa.

Giuditta saa ensi-iltansa 10. tammikuuta 2020. Operettia esitetään ainoastaan viiden näytöksen verran Vaasan kaupunginteatterissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Giuditta. Kuvassa Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta. Kuvassa Mari Palo. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa
Giuditta. Kuvassa Mika Nikander. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta. Kuvassa Mika Nikander. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa
Giuditta. Kuvassa vasemmalta Ville Salonen, Emilia Vesalainen-Pellas ja kuoro. Kuva: Markku Pihlaja
Giuditta. Kuvassa vasemmalta Ville Salonen, Emilia Vesalainen-Pellas ja kuoro. Kuva: Markku Pihlaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme