ICC Finland

Global Compact -verkosto Suomeen

Jaa

Johtavat vienti- ja kotimarkkinayritykset ovat perustaneet Suomeen uuden Global Compact Network Finland -verkoston. Verkosto kokoaa yhteen kaikki YK:n Global Compact -vastuullisuusaloitteeseen sitoutuneet yritykset ja muut yhteisöt. Toiminta käynnistyy vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Verkoston ensimmäinen tilaisuus pidetään 12.10.2018 Helsingissä. Tavoitteena on entisestään vahvistaa suomalaisten yritysten edelläkävijyyttä yritysvastuussa ja kestävän kasvun mahdollistajana.

Uusi Global Compact Network Finland kokoaa perjantaina 12.10.2018 Helsinkiin lähes 60 yritysedustajaa keskustelemaan yhdessä kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten kanssa viimeaikaisista haasteista edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) toteutumista liiketoiminnassa. Tilaisuudessa YK:n Global Compactin johtaja Lise Kingo valottaa yritysvastuun tulevia trendejä.

Aloite käynnistyi vuonna 2000

YK käynnisti Global Compact -aloitteen vuonna 2000. Aloite vaatii, että siihen sitoutuneet yritykset noudattavat työoloihin, ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja lahjonnanehkäisyyn liittyviä kansainvälisiä velvoitteita kaikissa maissa, maiden kansallisten lakien puutteista riippumatta. Yritysten pitää toimia yhtä vastuullisesti riippumatta siitä, missä maissa ne operoivat. YK tarjoaa Global Compact -aloitteeseen liittyen yrityksille säännöllisesti tietoa, neuvoja ja koulutusta markkinoilla nousevien epäkohtien ratkaisemiseksi vastuullisella tavalla.

”On itsestään selvää, että myös suomalaisten yritysten täytyy vahvistaa vapaaehtoista toimintaansa ja linkittää toimintansa laajempaan Global Compact -yhteisöön. Odotamme tältä yhteistyöltä paljon ja haluamme sen avulla edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista” sanoo Global Compact -yhteisön puheenjohtaja Sami Lundgren (UPM).

Suomi Pohjoismaiden edelläkävijänä

Global Compact -aloitteeseen on tähän mennessä Suomessa sitoutunut 78 yritystä. Global Compactin perustamisesta alkaen suomalaiset yritykset ovat tehneet tiivistä yhteistyötä muiden pohjoismaisten yritysten kanssa Global Compact Nordic Network -verkostossa.

YK:n Global Compact on nyt perustamassa erillistä kansallista verkostoa kuhunkin Pohjoismaahan. Ruotsin ja Tanskan verkostot on jo perustettu ja Norjan verkosto perustetaan ensi viikolla. Islannin verkosto on valmisteilla.

Global Compact Network Finland toimii rekisteröitynä yhdistyksenä, jonka jäseneksi hyväksytään Global Compact -aloitteeseen sitoutuneet yritykset ja yhteisöt. Jäsenhankinta käynnistetään vielä kuluvan vuoden aikana. Uuden verkoston hallituksen puheenjohtajana toimii Sami Lundgren ja hallituksen jäseninä Timo Kolehmainen (Nokia), Karoliina Loikkanen (Cargotec), Niina Niemelä (Fiskars Group), Jaana Tyynismaa (Ramboll) ja Birgitta Selonen (Patria) sekä hallituksen sihteerinä Timo Vuori (ICC Suomi).

Lisätiedot: Timo Vuori, p. 050 553 5319

Tietoja julkaisijasta

ICC Finland
ICC Finland
Aleksanterinkatu 17
00101 Helsinki

+358 9 4242 620http://www.icc.fi/

Kansainvälinen kauppakamari ICC on ainoa globaali, kaikki toimialat kattava yhteistyöjärjestö, jolla on 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöjä jäsenenä yli 140 maasta ja kansallisia toimistoja kaikissa maanosissa, 92 maassa, kuten Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, USA ja luonnollisesti Suomessa - ICC Suomi. Suomessa ICC-jäseniä ovat keskeiset kansainvälisessä kaupassa - viennissä ja tuonnissa - mukana olevat yritykset sekä niitä tukevat palveluyritykset ja kotimaiset järjestöt. ICC vahvistaa yritysten kansainvälisiä toimintaedellytyksiä vaikuttamalla regulaatioympäristöön, kehittämällä ulkomaankaupan työkaluja ja tarjoamalla niihin liittyviä palveluita yrityksille. ICC haluaa tehdä kansainvälisestä kaupan käynnistä helppoa - Make Trade Simple - hengessä. Kansainvälisissä verkostoissa ICC- jäsenyys on yksi osoitus yrityksen luotettavuudesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ICC Finland

Mediakutsu: The Future Trends of Sustainability – The Global Compact of Driver for Responsible Business10.10.2018 10:24:51 EESTTiedote

Global Compact Finland Network järjestää ensimmäisen avoimen ja julkisen tilaisuutensa perjantaina 12.10.2018 Helsingissä. Tilaisuus on avoin kaikille GC-toimijoille, sidosryhmille sekä medialle. Tapahtuman ajankohtaisia teemoja ovat yritykset ja ilmastonmuutos sekä yritysten kestävä kasvu. Tarkoitus on tuoda yhteen suomalaisia yrityselämän johtajia ja asiantuntijoita jakamaan näkemyksiään yritystoiminnan kansainvälisistä vaikutuksista, vastuullisuudesta sekä ihmisoikeuksista. Tilaisuuden pääpuhuja on YK:n Global Compact -ohjelman toimitusjohtaja Lise Kingo. Vuonna 2000 lanseerattu Global Compact (www.unglobalcompact.org) on YK:n vastuullisuusaloite, johon 67 suomalaista yritystä ja muuta toimijaa on liittynyt. Se on kansainvälisesti tunnustettu työkalu kehittää yrityksen vastuullisuutta ja riskienhallintaa kansainvälisillä markkinoilla ottaen huomioon työoloja, ihmisoikeuksia, ympäristöä ja lahjontaa koskevat haasteet. YK:n vaatimuksesta kussakin maassa toimii kansallinen Global Compa

Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vetäjäksi - Esko Aho jatkaa hallituksessa21.6.2018 13:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vuosikokous on tänään Pariisissa valinnut Unileverin toimitusjohtaja Paul Polmanin uudeksi puheenjohtajakseen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin MasterCardin toimitusjohtaja Ajay Banga. Esko Aho jatkaa ICC:n kansainvälisessä 25 jäsenen hallituksessa. ICC:n Suomen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä UPM Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Ifo-kysely: Suomen vientimarkkinoiden näkymät heikkenevät8.5.2018 12:09:11 EESTTiedote

Maailmantaloudessa menee yhä hyvin, mutta suhdanneodotukset ovat muuttuneet varovaisemmiksi kaikissa maanosissa, osoittaa tuore maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -suhdannekysely. Odotukset ovat vielä hyvällä tasolla, vaikka Ifo-indikaattori on tammikuusta huhtikuuhun tippunut 26,0 pisteestä 16,5 pisteeseen. Ifo-asiantuntijat ennakoivat maailman BKT-kasvun olevan 3,9 prosenttia tänä vuonna, mutta kasvun uskotaan olevan jo heikkenemässä.

Orastavia merkkejä maailmantalouden suhdannehuipusta13.11.2017 14:00:00 EETTiedote

Maailmantalous on vahvimmillaan sitten vuoden 2011, osoittaa tänään julkaistu maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -talousasiantuntijakysely. Euroalueella Suomi mukaan lukien Ifo-indikaattori on korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2000. Lokakuussa tehdyn kyselyn mukaan talousodotukset seuraavalle kuudelle kuukaudelle ovat kuitenkin muuttuneet varovaisemmiksi esimerkiksi Saksassa ja Aasiassa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristymässä useissa maissa. Ifon mukaan Suomen talousnäkymät ovat toistaiseksi hyvät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme