Messukeskus

GoExpo Horse tarjoilee hevosurheilun eri lajit tiiviissä paketissa

Jaa

GoExpo Horse esittelee hevosurheilun koko kirjon ja tarjoilee vauhdikkaita ja viihteellisiä näytösnumeroita. Lisäksi ohjelmissa esitellään eri hevosrotuja upeimmillaan. Tapahtuma järjestetään 28.2.-1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Ratsastusjousiammunta on näyttävä show-numero GoExpo Horse -messuilla. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Ratsastusjousiammunta on näyttävä show-numero GoExpo Horse -messuilla. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.

GoExpo Horsen esteratsastuskilpailuissa kisataan kolmessa eri luokassa jokaisena päivänä. Kansainvälistä väriä kilpailuun tuovat ainakin maajoukkueratsastaja Tiit Kivisild Virosta, nuoriin hevosiin erikoistunut ammattiratsastaja Giedrius Butkus Liettuasta sekä kansainvälisesti kilpaileva Aleksandrs Sakurovs Latviasta. Portugalia edustaa Tampereella asuva José Bernardes.

Myös Suomen esteratsastuksen ranking-tilaston viime vuoden voittaja Susanna Granroth on mukana kilpailussa. Granroth arvelee, että areena on vaikea esimerkiksi nuorelle hevoselle, koska siellä on niin paljon valoja, ja myös yleisö on kovin lähellä kilpailijoita. Aivan kokematonta hevosta ei hänen mukaansa kannata kisaan viedä.

-        Tykkään kisasta, sillä siellä on hyvä tunnelma ja isojen kisojen fiilis. Yleisö on aina innolla mukana, Granroth kertoo ennakkotunnelmistaan.

Kouluratsastuksen harrastajia hemmotellaan opetusklinikoilla, jotka vetää yksi Suomen tämän hetken parhaista kouluratsastajista, Anna von Wendt. Hän keskittyy valmentajana ja opettajana erityisesti hevosten suoruuteen ja hänen perusperiaatteenaan on ratsastaa hevonen mahdollisimman kevyeksi. Ratsastus ei ole voimalaji, mutta ratsastaja tarvitsee vahvan istunnan. Valmennuksessaan von Wendt keskittyy myös ratsastajien istuntaan ja pyrkii korjaamaan sitä.

Islanninhevoset ovat tunnettuja luotettavina maastoratsuina, mutta ne ovat myös upeita kilpahevosia. Suomen nuoret askellajiratsastuksen arvokisamitalistit esittelevät omia harjoitusrutiinejaan askellajiratsastusklinikalla.

Vauhdikkaat showt ja jännittävät näytöskilpailut

Valjakkoajossa on luvassa näyttävä haastekilpailu, jossa maajoukkuetason kuskit ottavat mittaa toisistaan. Perinteinen kouluosuus ajetaan perjantaina, vauhdikas maraton lauantaina ja taidokas tarkkuusajo sunnuntaina. Valjakot esiintyvät messujen ohjelmissa aina näyttävissä kilpailuvarusteissaan.

Jännittävä ratsastusjousiammuntakilpailu käydään kolmen ratsukon väillä. Haastekisassa kohtaavat hallitseva suomenmestari Marko Suhonen, maailmanennätysmies Mihai Cozmei sekä haastajana kansainvälisesti menestynyt, suomenmestari 2018, Anna Minkkinen.

Erilaiset hevosrodut tutuiksi

Suomenhevosen monipuolisuus tulee esiin rotuesittelyssä, jossa ovat mukana kaikki rodun jalostussuunnat: esteratsut, kouluratsut, ravihevoset ja työhevoset. Irlannincobeilla puolestaan on Areenalla tanssiaiset, jossa nähdään rodulle tyypillisten jalkatupsujen eli vuohiskarvojen juhlavaa hulmuamista. Rotuesittelyissä tutustutaan myös muun muassa upeaan barock pintoon, pilkulliseen knabstrupiin sekä harvinaiseen pohjoisruotsin kylmäveriseen hevoseen.

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

 

Lisätiedot ja kuvat:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää

050 540 4231 | riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpohorse.fi

www.facebook.com/goexpohorse

IG: @goexpohorse

#goexpohorse

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Ratsastusjousiammunta on näyttävä show-numero GoExpo Horse -messuilla. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Ratsastusjousiammunta on näyttävä show-numero GoExpo Horse -messuilla. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Lataa
GoExpo Horsen ohjelmassa on mm. kansainvälinen esteratsastuskilpailu. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
GoExpo Horsen ohjelmassa on mm. kansainvälinen esteratsastuskilpailu. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
Lataa
Vauhdikas valjakkoajo on yksi esiteltävä laji GoExpo Horsessa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Vauhdikas valjakkoajo on yksi esiteltävä laji GoExpo Horsessa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme