Messukeskus

GoExpo Horsen estekisoissa Suomi-Viro-maaottelun henkeä

Jaa

GoExpo Horse tuo kansainvälisen CSI*-esteratsastuskilpailun Helsinkiin. Viron yhdeksän ratsastajan joukkue haastaa kotimaiset hyppääjät, ja palkinnoille mielii myös kolme ratsukkoa Latviasta. Rahapalkintojen lisäksi kilpailu tarjoaa väylän ensi syksyn Helsinki International Horse Show’n luokkiin. Viikonloppuna nähdään myös kouluratsastaja Anna von Wendtin opetusklinikka. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa.

GoExpo Horsen estekisoissa hypätään jopa 140 cm korkeudelta. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Horsen estekisoissa hypätään jopa 140 cm korkeudelta. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.

Kolmipäiväiseen kilpailuun on ilmoitettu mukaan yhteensä yli 50 hevosta ja yli 30 ratsastajaa.  Kilpailujen johtaja Pekka Larsen nostaa suomalaisnimistä esiin nuoren Wilma Heikkisen vauhdikkaalla hevosellaan Elvis PS, Maija Yli-Huhtalan ja Finnderbyn toissakesänä voittaneen Birchcape's Wonderlandin sekä suomenhevostenkin selästä tutun Marja Tetri-Rantasen Prospectilla. Myös vakiomenestyjää Susanna Granrothia KG Corazonilla kannattaa seurata tarkasti.

Kokenut esteratsastaja Maija Yli-Huhtala saapuu ensimmäistä kertaa Messukeskukseen. Hän hyppää kilpailujen Big Touria 130-140 cm tasolla. Alla on 10-vuotias kimotamma Birchcape's Wonderland 3033 eli ”Tytti”.

-       Suomessa järjestettävät kansainväliset kilpailut kiinnostavat aina. Sekin on mukavaa, jos paikalla on paljon yleisöä. Tytti tuntuu hyvältä talvitauon jälkeen. Hevonen ei ole maailman nopein, mutta mahdollisuutemme paranevat, kun esteet nousevat, Yli-Huhtala kommentoi tunnelmiaan ennen kilpailuja.

Viron huippuesteratsastajat haastavat suomalaiset

GoExpo Horsen kilpailuun saapuu Virosta kokenut joukkue, jonka kovimmat nimet ovat maailmancup-finalisti Rein Pill, Viron viime vuoden menestyksekkäin esteratsastaja Paul Argus, kokenut Tiit Kivisild sekä sinnikäs ja voitontahtoinen Maarja Martinsson. Lisäksi kilpailussa on mukana osallistujia Latviasta. Heistä ennakkoon kovin on voitonnälkäinen, kansainvälisellä tasolla kilpaileva Aleksandrs Sakurovs.

Kolmepäiväisen kilpailun aikana hypätään kolmessa eri tasoluokassa. Big Tourin ratkaisuluokka ratsastetaan sunnuntaina 140 cm korkeudella ja Small Tourin 125 cm tasolla. Nuoret hevoset kilpailevat lisäksi 110-125 cm tasoilla.

Kannustimena hyvät palkinnot

Kilpailuissa on jaossa kaikkiaan yli 12 000 euroa palkintorahaa. Sunnuntain pääluokassa, Prix de Bemer 140 cm Big Tour Grand Prix:ssä, on jaossa yhteensä 6 000 euroa, joista voittaja kuittaa 2 000 euroa.

GoExpo Horsen esteratsastuskilpailusta on reitti myös ensi syksyn Helsinki International Horse Show’n eri luokkiin. Sunnuntain paras 6-vuotias ja 7-vuotias hevonen pääsevät nuorten hevosten luokkiin. Lisäksi sunnuntain Small Tourin voittaja pääsee Horse Show’n Medium Tourille ja pääluokan voittaja selvittää tiensä Horse Show’n Nordic Tourille.

Kouluratsastusklinikalla piaffia ja piruetteja

Kouluratsastaja Anna von Wendt ratsastaa lauantain opetusklinikassaan pippurisella tammalla Donna Lottchen. Hän näyttää Donnan kanssa yleisölle perusasioita, jotka ovat tärkeitä kaikessa ratsastuksessa riippumatta hevosen koulutustasosta tai ratsastuksen lajista. Tällaisia ovat muun muassa suoruus, puolipidätteet ja temponvaihtelut.

Sunnuntaina Anna von Wendtin alla nähdään ykkösratsu Denzel. von Wendt on kouluttanut 18-vuotiaan Denzelin nelivuotiaasta asti itse ja menestynyt sillä SM-kilpailuissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Ratsukko avasi tämän kauden helmikuussa Grand Prix -voitolla Ypäjällä. Sunnuntain klinikassa kerrataan tärkeitä perusasioita, kuten suoruutta ja puolipidätteitä. Niiden merkitys vain korostuu, kun siirrytään kohti GP-liikkeitä. Sunnuntaina luvassa myös piaffia, passagea ja piruetteja.

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Lisätiedot ja kuvat:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231 riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Lisätietoja CSI* esteratsastuskilpailusta: kilpailun johtaja Pekka Larsen 0500 631 693, larsenpekka@gmail.com

www.goexpohorse.fi

www.facebook.com/goexpohorse | IG: @goexpohorse | #goexpohorse

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

GoExpo Horsen estekisoissa hypätään jopa 140 cm korkeudelta. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Horsen estekisoissa hypätään jopa 140 cm korkeudelta. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Design today is original and uncompromising – look out for these four emerging designers19.3.2020 08:00:00 EETPress release

Habitare’s Talentshop will present the four most interesting designers whom Finland and the world should be watching at the moment: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen and Zuzana Zmatekova. What these featured designers have in common is originality in their ideas and an uncompromising attitude to quality. Each of the designers will get their own stand at Habitare, to be shown at Messukeskus in Helsinki from 9 to 13 September 2020.

Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan19.3.2020 08:00:00 EETTiedote

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme