Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs ensimmäistä kertaa Suomeen

Jaa
Lila Downs
Lila Downs

Maailman merkittävimpiin latinalaismuusikoihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä Lila Downs vierailee Savoy-teatterissa sunnuntaina 10. syyskuuta. Suomen-vierailu on artistin ensimmäinen.

Meksikolaisen misteekkiäidin ja skotlantilais-amerikkalaisen isän lapsi Lila Downs kasvoi kahden kulttuurin vaikutuspiirissä, Yhdysvaltain Minnesotassa ja Meksikon Oaxacassa. Monikulttuurinen tausta kuuluu hänen musiikissaan, joka sisältää kaikuja meksikolaisista rancheroista, boleroista, jazz-standardeista, hip-hopista ja pohjoisamerikkalaisesta folkista.

Downs käyttää lauluissaan espanjan ja englannin lisäksi useita Amerikan alkuperäiskansojen kieliä, kuten sapoteekin-, misteekin- ja taraskinkieliä. Downsin laulut kertovat usein Meksikon historiasta ja nykypäivästä aiheinaan muun muassa kapitalismikritiikki, ympäristöongelmat, huumesodat ja alkuperäiskansojen vaikea tilanne.

Lila Downs tunnetaan laulujensa lisäksi myös lavakarismastaan ja monivivahteisesta lauluäänestään. ”Downsin ääni taipuu hämmästyttävän vaivattomasti hauraanherkästä aina väkevään dramatiikkaan”, kuvailee toimittaja Mika Kauhanen (MK 14.10.2015).

Downs on latinalaismusiikin supertähti: Spotifyssa Downsia kuunnellaan lähes kaksi miljoonaa kertaa joka kuukausi, ja Youtubessa hänen videoitaan on katsottu yli 100 miljoonaa kertaa. Downs on palkittu Grammyllä kategoriassa Best Latin Pop Album levystään Raíz (2014).Hän on myös voittanut kuusi Latin Grammy -palkintoa. Downsia on kuultu myös Oscar-gaalassa 2002 Frida-elokuvan tiimoilta sekä Valkoisessa talossa Barack Obaman kutsumana.

Savoy-teatterissa Downs esiintyy seitsenhenkisen yhtyeensä kanssa.

Savoy WORLD: Lila Downs (Meksiko)

su 10.9.2023 klo 18.00

Liput 15/47/69/79 € + toimitusmaksut

Lipunmyynti alkaa ma 20.3. klo 12 lippu.fi

Lila Downsin kotisivu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
Tuottaja Sirpa Hynninen, sirpa.hynninen@hel.fi, +358 50 428 0365

Kuvat

Lila Downs
Lila Downs
Lataa
Lila Downs, kuva: Tato Arce
Lila Downs, kuva: Tato Arce
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme