Scanfil Oyj

grandcentrix valde Scanfil som tillverkningspartner för Modbus Cloud Connect IoT-lösning

Dela
Scanfil och grandcentrix har kommit överens om tillverkning och vidareutveckling av Modbus Cloud och Connect IoT. Grandcentrix är ett tyskt IoT-företag som förvärvades av Vodafone 2020. Deras vision är att koppla ihop kundernas produkter och göra Internet of Things (IoT) överkomligt och tillgängligt för alla.

Scanfil plc     Pressmeddelande     20 april 2023 kl. 8:00

grandcentrix valde Scanfil som tillverkningspartner för Modbus Cloud Connect IoT-lösning

Scanfil och grandcentrix har kommit överens om tillverkning och vidareutveckling av Modbus Cloud och Connect IoT. Grandcentrix är ett tyskt IoT-företag som förvärvades av Vodafone 2020. Deras vision är att koppla ihop kundernas produkter och göra Internet of Things (IoT) överkomligt och tillgängligt för alla.

"IoT har varit ett modeord i flera år, men genombrottet har inte gått så snabbt som förväntat", säger Global Sales Manager Andreas Bohner på Scanfil. "Ett stort problem har varit kostnaderna för utrustning och installation. Grandcentrix har en plug & play (PnP) lösning för detta. Vi på Scanfil är stolta och glada över att göra IoT tillgängligt för alla".

Modbus Cloud Connect är en helhet som inkluderar hårdvara, anslutning, självbetjäningsportal och support och är designad för att ansluta alla Modbus-protokollenheter i molnet. En av de första storskaliga kunderna för IoT-lösningen är ett välkänt kompressorföretag, ALMiG.

"Vi på grandcentrix insåg att det största hindret för användningen av IoT lösningar bottnar på komplexiteten i implementeringen. Vår lösning är att skapa en standardiserad produkt med enkel installation och drift”, förtydligar Philipp Buhl, Head of Marketing & Channel Management på grandcentrix. ”Modbus Cloud Connect har gjort det möjligt för ALMiG att få en ny digital tjänstehantering och förbättra kundnöjdheten. Allt detta skalbart och kostnadseffektivt”.

ALMiG använder grandcentrix Modbus Cloud Connect för att ansluta nya och äldre maskiner till molnet. Syftet är att ansluta maskiner till analysplattformar i ”molnet” på enklast möjliga sätt. Detta med hjälp av en billig anslutningslösning som kan stödja alla enheter.

”Vi hade svårt att få ihop en lösning med olika partners för olika tjänster. Modbus Cloud Connect var det perfekta svaret på dessa utmaningar, eftersom alla relevanta byggstenar redan är harmoniserade och integrerade som en produkt”, förklarar Ralph Jeschabek, marknadschef på ALMiG.

Den globala industriella IoT användningen har beräknats att öka med mer än 20 % CAGR fram till 2030. IoT-lösningar har också en ESG-aspekt. Detta möjliggörs nu med energibesparingar, förbättrad drifttid och längre livslängd. IoT håller på att bli en standard för industriföretag när det gäller att hantera sin tillverkningsverksamhet.

Scanfil tillverkar grancentrix Modbus Cloud Connect och tillhörande enheter i sina fabriker i Malmö och Suzhou.

Mera information: https://grandcentrix.net/en/products/modbus/

För ytterligare information på engelska eller tyska:

Andreas Bohner
Global Sales Manager, Scanfil plc
Tel. +49 172 296 3130
email andreas.bohner@scanfil.com

Philipp Buhl
Head of Marketing & Channel Management, grandcentrix
Tel.+49 172 860 490
email philipp.buhl@grandcentrix.net

Ralph Jeschabek
Head of Marketing, ALMiG Kompressoren
Tel. +49 7024 9614 144
email ralph.jeschabek@almig.de

Scanfil är en internationell tillverkningspartner och systemleverantör med över 45 års erfarenhet av högteknologisk tillverkning.Scanfil erbjuder sina kunder ett omfattande utbud av tjänster, allt från produktdesign till serietillverkning inkluderat med inköp och logistiklösningar. Detaljtillverkning i egna fabriker kombinerat med slutmontage och produktionstest är grunden för Scanfils konkurrensfördelar: hastighet, flexibilitet och tillförlitlighet. Läs mer: www.scanfil.com

Nyckelord

Bilder

Om

Scanfil Oyj
Scanfil Oyj
Yritystie 6
85410 Sievi

https://www.scanfil.com

Följ Scanfil Oyj

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Scanfil Oyj

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum