Grillauskesän hittejä ovat street food, klassikot ja koko aterian valmistus grillissä

Suomalaisten kesäruokien ikisuosikkien eli burgereiden ykkösinä ovat viime kesän tapaan smash burgerit, joiden juju on pihvi, joka kypsennetään litistämällä kuumaa paistopintaa vasten. Myös erilaiset hodarit ja grillatulla tai savustetulla lihalla, kanalla tai kalalla täytettävät leivät ovat kesän ostetuimpien tuotteiden listalla.
– Street food -tuotteet ovat monipuolista kesäsyötävää, sillä sämpylöiden tai leivän väliin voi grillata kunkin suuhun parhaiten sopivat täytteet ja maustaa ne mieleisillään kastikkeilla, esimerkiksi valmiiksi maustetuilla majoneeseilla, myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta sanoo.
Yhä useampi grillaa vuoden ympäri, mutta varsinainen grillaussesonki käynnistyy yleensä pääsiäisviikolla. S-ryhmän myyntidatassa tämä näkyy esimerkiksi grillimakkaroiden myynnin kaksinkertaistumisena edellisiin viikkoihin nähden.
Kovalaisen mukaan grilliä käytetään kokkauksessa monipuolisesti: siinä voidaan valmistaa päivän ateriat pääruoista ja lisukkeista makeisiin jälkiruokiin. Suosittua on esimerkiksi pitsan paistaminen grillissä.
Ruoat valmistetaan tänä kesänä erityisesti pitkään hauduttamalla ja matalalla lämmöllä hiiligrillillä ja savustamalla. Savustuksessa erimakuiset savustuslastut ja purut kiinnostavat.
Laaja grillivalikoima on saatavilla Prismoissa ja nestekaasuja on saatavilla useissa Prismoissa, Prisma Raudoissa, S-marketeissa, ABC:lla, Alepoissa ja Saleissa sekä S-Raudoissa.
Sipulinippuja ja toscanalaista leipäsalaattia
Grillaajien ikisuosikkeja hedelmä- ja vihannesosastolta ovat kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat. Ne ovat helppoja valmistella, pilkkoa ja käsitellä grillissä. Ananaksesta on myös tullut monen grillaajan suosikki, ja sitä myytiin esimerkiksi maaliskuussa 2023 tuplasti edellisvuotta enemmän.
– Suosittelen grillaamaan kotimaisia sipuli- ja punasipulinippuja, ne muuttuvat grillissä makeaksi. Niitä tosin joudutaan odottamaan säästä riippuen kesäkuuhun asti, mutta hyvää kannattaa aina hieman odottaa. Myös tankoparsan, varsiparsakaalin ja varhaiskaalin valmistaminen on helppoa: riittää, kun pinnalle pirskottaa hieman oliiviöljyä ja ripauksen suolaa tai pippuria, myyntipäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän marketkaupasta vinkkaa.
– Ja grillattua panzanellaa eli toscanalaista leipäsalaattia kannattaa myös kokeilla grillattuna, se on viimeisen päälle hyvää, Mikko Kovalainen lisää.
Lihassa maistuu nyt savu, etnisyys ja hedelmäisyys
Monen grillauskesään kuuluvat myös kestosuosikit makkara, kassler, jauhelihatuotteet ja broilerin reisipaisti. Lihanystävien valintoja ovat erityisesti erilaiset lihavartaat, ribsit ja laadukkaat pihvit.
– Myös kala sopii hyvin grillattavaksi, myös kokonaisena. Eikä pidä unohtaa myöskään äyriäisiä, niitä kannattaa kokeilla rohkeasti, Mikko Kovalainen kannustaa.
Lihaisien tuotteiden makumaailmoissa korostuvat klassikkomaut kuten savu ja tutut BBQ-maut, mutta lisäksi myös etniset ja hedelmäiset maut.
– Monet meistä arvostavat helppoutta ruoanlaitossa ja se näkyy kyllä kesälläkin. Puolivalmiit grillattavat ja valmiit lisukkeet kuten grilliperunat ja -kasvikset sekä grilli- ja raastesalaatit ovat ostoskorien suosikkeja, Kovalainen kuvaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Kovalainen, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, mikko.kovalainen@sok.fi, p. 010 768 6261
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Prisman ja Sokoksen noutopiste joka kylään – S-ryhmä valjastaa suurimman valttinsa asiakasomistajien eduksi7.5.2025 15:05:37 EEST | Tiedote
Asiakkaat voivat tulevaisuudessa noutaa Prisman ja Sokoksen verkkokaupan ostoksensa S-ryhmän ruokakauppoihin tulevista ässänvihreistä noutolokerikoista ympäri Suomen. S-ryhmässä on kehitetty suosittua käyttötavarakaupan verkkokauppojen myymälänoutoa usean vuoden ajan ja tällä hetkellä myymälänouto toimii Prismoissa ja Sokoksissa. Tulevina vuosina mukaan valjastetaan S-ryhmän ainutlaatuisen laaja toimipaikkaverkosto, jotta asiakkaiden arki helpottuu entisestään. Tarkoituksena on toimittaa tuotteet asiakkaille nopeasti, edullisesti ja harppauksen ekologisemmin.
S-ryhmän ruokakaupoissa kiinnitetään huomiota muovikassien kulutukseen: kestokassin hinta alas, muovikassin hinta ylös5.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän ruokakaupoissa tehdään toimenpiteitä muovikassien määrän vähentämiseksi. Tästä päivästä alkaen kaikissa marketkaupan ketjuissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa) tarkistetaan eri kassivaihtoehtojen hintoja ja esillepanoja niin, että muovikassien hintaa nostetaan, kestokassin hintaa lasketaan ja paperikassi säilyy kassalta jo löytyneistä kassivaihtoehdoista edullisimpana. Kassoille sijoitetaan tarjolle myös edullisia ja muovimäärältään ohuempia jätekassirullia.
Uusi malli mullistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen – 3500 S-ryhmän työntekijää valitsee itse omat työvuoronsa2.5.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi työvuorosuunnittelun malli helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista ja lisää merkittävästi vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön. Tänä keväänä noin 3500 työntekijää osallistuu itse aktiivisesti omien työvuorojensa valintaan, kun useat S-ryhmän osuuskaupat käyttävät yhteisöllisen työvuorosuunnittelun mallia.
SOK:n hallintoneuvosto 2025 on valittu – puheenjohtajana jatkaa Timo Santavuo29.4.2025 14:55:04 EEST | Tiedote
SOK:n hallintoneuvosto valittiin 29.4.2025 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvostossa aloitti kolme uutta jäsentä.
Bonuksen kerryttäminen Applen Lompakossa olevalla S-Etukortilla laajenee S-ryhmän ravintoloihin29.4.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen mobiilisti onnistuu pian entistä useammassa paikassa, kun S-ryhmän kaupoissa suosioon noussut käytäntö laajenee myös ravintoloihin. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain tämän vuoden aikana ravintoloiden maksupäätteiden vaihtuessa uusiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme