Kultaseppämestari Tarkkanen Oy

Guldsmedsmästare Tarkkanen – Vi lanserar en egen klock kollektion, formgiven och tillverkad i Arabiastranden i Helsingfors

Dela

Mika Tarkkanen tar ett modigt kliv mot något nytt. Han skapade vid sidan om unika smycken, även en unik klock kollektion tillsammans med sitt guldsmedsteam. Tarkkanens guldsmeds-ateljé är ensam om att även tillverka egendesignade klockor i Finland.

Coronaåret har varit produktivt på produktutvecklingssidan. Formgivarna har skapat nya smycken som utökar en redan befintlig kollektion. De speglar alla en klassisk elegans.

Utöver smycken lanserar Tarkkanen nu en klock kollektion, som formgivits för att komplettera en smyckeskollektion. Klockorna formgivs och tillverkas i Finland, klockor för både kvinnor och män. Varje klocka har sin egen berättelse. Tarkkanen utmanade sina guldsmeder att formgiva sin egen drömklocka.

- Varje klocka är ett unikt konstverk, som speglar sin formgivares stil, berättar Tarkkanen.

- Jag har redan länge drömt om en egen klock kollektion och nu blir den drömmen äntligen uppfylld.

Klockan är ofta mannens huvudsmycke. Tarkkanen säljer bara produkter som de själva tillverkat. Han svarar på efterfrågan, en utvidgning till klockor var egentligen naturlig. Så föddes en kollektion med modeller för både män och kvinnor.

- Vi har speciellt lagt vikt på att våra designade och tillverkade klockor ska vara en del av klädseln och stilen, precis som vilket smycke som helst, beskriver Tarkkanen. - Våra klockor har ett högkvalitativt urverk från Schweiz. Vi konkurrerar inte med urtillverkare, utan vår idé är att hitta en naturligt fortsättning till våra smycken.

Enda guldsmedsateljén som tillverkat handgjorda klockor

Av de klockor som nu ingår i kollektionen tillverkas det bara ett begränsat antal. Det rör sig om 10-12 klockor beroende på modell.

- Vi använder ädla metaller, såsom guld, silver, platina och titan samt diamanter och färgande ädelstenar. Dessa klockor är ett äkta och unikt samarbete mellan en guldsmed och en urmakare, berättar Tarkkanen.

Klockorna som nu ingår i kollektionen är formgivna av Mika Tarkkanen, “Karkki” (fritt översatt Karamell). Mikas son Rober Tarkkanen “ The story of my Era”, Ville Tuovinen “ XNZ” samt Christoffer Nyström ”Aina lähelläsi” (Alltid nära dig).

- Karkki klockans mönster hör samman med vårt företags historia. Salmiakfigurerna har använts i vårt företag redan på 50-talet. Samma mönster fanns i vår stans. Min son Roberts klockas namn anknyter till hans tid inom företaget. Samtidigt är det hans mognadsprov, från gesäll till färdigutbildad artesan(guldsmed), berättar Tarkkanen.

- Ville Tuovinen är känd för sitt sinne för geometriska figurer. Hans klocka har fått inspiration av torx-nyckeln och dess 12 kanter. Christoffer Nyströms klocka är en naturlig fortsättning på “Minä ajattelen sinua” (Jag tänker på dig) smyckeskollektionen. Aina lähelläsi (Alltid nära dig) är en klocka som väcker uppmärksamhet, för en självsäker och stilmedveten kvinna.

Klock kollektionen har samma idé som redan finns inom smyckesidan: att vara unika produkter.

Inhemsk och ansvarskännande produktion

Alla Tarkkanens produkter, såväl smycken som klockor tillverkas för hand i Helsingfors i Arabiastranden. Detta är en hederssak, alla smycken som överlåts till kunden från Tarkkanens butik är garanterat även tillverkade där. Våra råvaror köps också in av endast pålitliga leverantörer, som förser ädelstenar och ädla metaller med äkthetsintyg och intyg över ansvarsskyldighet. Ansvarskänsla för oss betyder två saker-för det första; Vi använder oss endast av råvaror som vi skaffar in ansvarsfullt. För det andra: Vi känner ansvar för vår personal och dess välmående. Detta har framkommit tydligt under Corona pandemins tid. Jag tror att det att vi tagit väl hand om vår personal även under svårare tider även i fortsättningen för oss framåt, summerar Tarkkanen.

Klockorna och de tillhörande smyckena finns till påseende i ateljén hos Gulsmedsmästare Tarkkanen på Tavastvägen 155 (besöksadress Kanansgatan 2), Helsingfors. Ytterligare information och bilder finns på adressen:
https://www.sttinfo.fi/uutishuone/kultaseppamestari-tarkkanen-oy/m?publisherId=69819050


Unika Limited+

Limited + klockor tillverkas bara i ett exemplar. Klockans innehavare äger rätten till modellens design. Klockan registreras hos Tarkkanen och endast innehavaren till äkthetsintyget har rätt att beställa fler av denna modell. Limited + är valet om du vill äga en unik klocka som skapas bara för dej. Samtidigt ger det dej rätten att skapa en modell för familjemedlemmar eller andra nära, en gemensam modell som bara får bäras av er. Du bestämmer.

LIMITED EDITION

Tillverkningsantalet på respektive klockmodell finns på klockmodellens informationssida. Numreringen görs på två sätt. Den första siffran är en löpande numrering, den berättar i vilken ordning den tillverkats hos Tarkkanen. Nummer 001 är alltså den första klockan hos Tarkkanen. Denna nummer är inte bunden till klockmodellen, utan den rör alla modeller. Den andra siffran berättar hur många klockor av den specifika modellen som tillverkats. T. ex. 1/10 berättar att ägaren till denna klocka innehar den första på en serie på 10(tio) klockor. Fler än tio kommer aldrig att tillverkas av denna modell.

Nyckelord

Kontakter

Mika Tarkkanen
Guldsmedsmästare, ägare
mika@tarkkanen.fi
040 070 5155

Pia Toivanen
Storyteller,kommunikatör
pia@tarkkanen.fi
040 589 5525

Bilder

Länkar

Om

Kultaseppämestari Tarkkanen Oy
Kultaseppämestari Tarkkanen Oy
Hämeentie 155 A, sisäänkäynti Kaanaankatu 2
00560 HELSINKI

040 070 5155https://www.tarkkanen.fi

Följ Kultaseppämestari Tarkkanen Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kultaseppämestari Tarkkanen Oy

Guldsmedsmästare Tarkkanen blev nästan utan coronastöd - investerade ändå över 80 000 € i produkter för att utveckla verksamheten och utbilda personalen24.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

När coronapandemin slog till och lamslog möjligheten att ordna stora festligheter, uteblev också beställarna av t.ex. vigselringar. Då skulle det ha varit ekonomiskt klokt och befogat att permittera personalen. Mika Tarkkanen beslöt sig för att göra precis tvärtom. Han investerade i framtiden och anställde mera personal till sin guldsmedsateljé i Arabiastranden i Helsingfors. Resultatet av beslutet: nya smycken, en helt ny produktlansering - klockor, som tillverkas och formges i den egna ateljén samt investering i 3D-teknologin.

Kultaseppämestari Tarkkanen jäi ilman korona-ajan päätukia – investoi silti yli 80.000 € tuotteiden, toiminnan ja henkilökunnan kehittämiseen24.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Koronavuoden pysäyttäessä suurten juhlien vieton ja korujen hankkimisen, yrittäjän olisi ollut taloudellisesti kannattavampaa lomauttaa henkilökuntaa. Mika Tarkkanen päätti tehdä toisin. Hän investoi tulevaan ja palkkasi lisää henkilökuntaa Helsingin Arabianrannassa toimivaan ateljeeseensa. Tuloksena syntyi uusia koruja, oma ateljeella valmistettu kellomallisto ja 3D-teknologian hyödyntäminen suunnittelussa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum