Gummerus

Gummeruksen kesän ja syksyn kirjaluettelo on julkaistu – Tutustu uutuuksiin ja katso kirjailijoiden haastatteluvideot

Jaa
Gummeruksen kesä ja syksy on täynnä kiinnostavia romaaneja, elämäkertoja ja ajankohtaisia puheenaihekirjoja. Populaarimusiikin voimahahmot Maija Vilkkumaa ja Jake Nyman jakavat elämäntarinansa. Toukokuussa Helsingissä vierailevalta Nobel-voittaja Annie Ernaux’lta suomennetaan kaksi teosta: Tapaus ja Nuori mies.

Kotimaista kaunokirjallisuutta nykyromaaneista spekulatiiviseen fiktioon ja dekkareihin

Erkka Mykkänen syväluotaa Sellainen mies -esseeromaanissaan oman sitoutumiskammonsa syitä ja seurauksia sekä pohtii aikamme odotuksia rakkaudesta, läheisyydestä ja seksistä. Anni Kuu Nupposen maaginen romaani Sydänmeri maalaa kuvan lähitulevaisuudesta, jossa merten suojelu on otettu vakavasti ja ympäristöongelmat ratkaistu. Tuuli Salmisen Varpu kertoo keski-ikäisestä naisesta, joka menettää miltei kaiken. Juristi-kirjailija Anu Ojalan dekkari Kuolinsoitto vie Meri-Lappiin Suomen ja Ruotsin rajalle, ja kuvaa Lapin huumesodan pahentunutta tilannetta.

Tietokirjoissa koskettavia muistelmia, elämäkertoja ja historiaa

Toimittaja Antti Järvi selvittää kaimansa kohtaloa tietokirjassaan Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä. Kirjallisuustoimittaja, suomentaja Outi Hytönen sukeltaa lappilaisen kohukirjailijan, kulttuurivaikuttajan ja seikkailijan Annikki Kariniemen vaiherikkaaseen elämään ja ääripäihin ulottuneeseen persoonaan elämäkerrassa Kairojen kosmopoliitti. Anu Aspiala puolestaan muistelee kommelluksiaan vastasyntyneen kanssa Sapporossa äänikirjassaan Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa.

Bestsellereitä ja maailmankirjallisuuden helmiä

Yhdysvaltalaiset menestysteokset Hernan Diazin Luotto ja Gabrielle Zevinin Huomenna, huomenna ja huomenna nousivat vuonna 2022 kustantajien ammattijulkaisun Publishers Lunchin kokoamalle Best of the Best -listalle. Molemmat romaanit ilmestyvät suomeksi syksyllä. Palkittujen maailmankirjailijoiden, pakistanilalaissyntyisen Kamila Shamsien ja brittiläis-turkkilaisen Elif Shafakin romaanit kuljettavat lukijat Kyprokselle, Karachiin ja Lontooseen.

Selaa kesän ja syksyn 2023 kirjaluetteloa täältä.

 

Katso kirjailijoiden haastatteluvideot:

Erkka Mykkänen: Sellainen mies

Anu Ojala: Kuolinsoitto

Tuuli Salminen: Varpu

Anni Kuu Nupponen: Sydänmeri

Antti Järvi: Minne katosi Antti Järvi – Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä

Outi Hytönen: Kairojen kosmopoliitti – Annikki Kariniemen elämä ja teot

Anu Aspiala: Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Anni Kuu Nupposen Sydänmeri on maaginen romaani merestä ja kaunokirjallinen hätähuuto merensuojelun puolesta5.6.2023 08:22:44 EEST | Tiedote

Anni Kuu Nupposen Sydänmeri (Gummerus) piirtää toiveikkaan kuvan lähitulevaisuudesta, jossa ympäristöongelmia on ratkaistu. Päähenkilönsä, seitsemänkymppisen merenvartija Marian kautta teos pohtii palaamista yhteisöön, vastuun ottamista omista teoista, anteeksiantoa ja vanhemman naisen valtaa.​ Tarina ammentaa monille kulttuureille yhteisistä vedenpaisumusmyyteistä.

Palkitun Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -dekkareita on myyty jo yli 100 000 kappaletta – Taivaankartano ilmestyy suomeksi 12.6.30.5.2023 09:17:26 EEST | Tiedote

Nopeasti bestseller-dekkaristiksi nousseen Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan kahta ensimmäistä osaa on myyty yhteensä jo yli 100 000 kappaletta ruotsiksi ja suomeksi. Kjellsdotterin viime vuonna ilmestynyt läpimurtoteos Kivipuiston tyttö (Gummerus) palkittiin Suurella äänikirjapalkinnolla Storytel Awards -gaalassa vuoden 2022 parhaana jännityskirjana. Kjellsdotterille on myös myönnetty Österbottens svenska kulturfondin palkinto Pohjanmaan tunnetuksi tekemisestä. Murhia Pohjanmaalla -sarjan toinen osa Taivaankartano (Gummerus) ilmestyy suomeksi 12.6.

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre22.5.2023 10:31:30 EEST | Tiedote

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

Ennakkotiedote: Kuinka suomalaisjuristi selviää vauva-arjesta Japanissa vailla kielitaitoa ja verkostoja? Kimono kireällä ilmestyy 7.6.12.5.2023 10:26:50 EEST | Tiedote

Anu Aspiala lähti vastasyntyneen esikoisensa kanssa vuodeksi Sapporoon puolisonsa työn vuoksi ja monien hulvattomien ja opettavaisten sattumusten kautta perehtyi äidin, lapsen ja perheen rooliin japanilaisessa kulttuurissa. Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa (Gummerus) vie keskelle teeseremoniaa huutavan vauvan kanssa, salakuvaamisen kohteeksi joutumista kauppareissulla ja ihmettelemään rokotuskäytäntöjä paikallisessa neuvolassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme