Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittämään pandemiasta kärsineen matkailualan osaamista ja nuorten työllistymistä

Jaa

Haaga-Helia kehittää MODULE-hankkeessa jatkuvan oppimisen mallin, jolla edistetään matkailusektorin työvoiman osaamista ja tuetaan nuorten työllistymistä covid-19-kriisin aikana. Tavoitteena on luoda uusi ja ketterä järjestelmä, joka edistää alan koulutuksista valmistuvien nuorten työllistymistä ja tarjoaa samalla matkailu- ja ravintola-alan yrityksille oikeanlaista osaamista.

Matkailuala on pitkään jatkuneiden matkustusrajoituksien vuoksi yksi pandemiakriisistä eniten kärsineistä aloista. Haaga-Helian MODULE-hankkeessa lähdetään huhtikuusta alkaen rakentamaan alalle osaamistarpeiden tunnistamisen ja ennakoinnin mallia, jonka tarkoituksena on kehittää alan työvoiman osaamista ja edistää alalle kouluttautuneiden nuorten työllistymistä. Mallin avulla koulutustarjontaa on mahdollista kehittää ja laajentaa nopeasti, jotta se vastaa sen hetkisiä tarpeita.

Pilottivaiheen mallissa uusia koulutusmoduuleja suorittaa sata opiskelijaa. Erityistä huomiota kiinnitetään nuoriin, jotka ovat siirtymässä koulutuksesta työelämään ja joiden osaamistasoa ja työllistymistä voidaan parantaa osaamismoduuleilla. Tarkoituksena on luoda koulutusmoduulit, jotka ehkäisevät opintojen keskeytymistä ja tukevat siirtymävaiheita koulutuksen ja työelämän välillä.

 Uskomme, että Module-järjestelmä edesauttaa siirtymistä koulutuksesta työelämään, koska se tekee osaamisesta helposti tunnistettavaa. Uskomme järjestelmän myös ehkäisevän opintojen keskeytymistä ja syrjäytymistä, koska se tarjoaa sisältöjä, jotka vastaavat tarkasti työelämän tarpeisiin, kertoo tutkimusaluejohtaja Teemu Moilanen.

Hankkeen toteuttaa Suomen suurin restonomikoulutuksen tarjoaja Haaga-Helia, ja hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä matkailu- ja ravintola-alan yritysten ja niitä edustavien organisaatioiden kanssa. Hanke käynnistyy huhtikuussa 2021 ja kestää kaksi vuotta (1.4.202130.3.2023). Hankkeen aikana kehitetään 510 oppimiskokonaisuutta, moduulia, jotka ovat laajuudeltaan 1030 opintopistettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Olemme kansainvälinen ja rohkea työelämän uudistaja. Tähtäämme opiskelijoidemme laadulliseen työllistymiseen ja haluamme pitää ovet auki työelämään. Profiilimme koostuu neljästä elementistä: palveluliiketoiminnasta, myynnistä, yrittäjyydestä ja korkeakoulupedagogiikasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Selkeämmät uratoiveet ja oman osaamisen arvostaminen avaavat tradenominaisille oven kohti merkityksellistä työuraa19.3.2021 09:01:19 EET | Tiedote

Tradenominaisten omien uratoiveiden ja -haaveiden selkeyttäminen ja oman osaamisen arvostaminen ovat keskeisiä avaimia kohti monipuolista, palkitsevaa ja merkityksellistä työuraa. Tämä kävi ilmi Tradenomien teettämästä ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamasta tutkimuksesta. Yrittäjyys- ja palkkaneuvottelutaitojen harjoittelu antaa lisää potkua tradenominaisten urakehitykseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme