Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Haaga-Helia sai laatuleiman – strateginen johtaminen vahvaa

Jaa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttamassa auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 16.6.2017 alkaen. Ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Auditointiryhmä näki yhtenä Haaga-Helian laatujärjestelmän vahvuuksista hyvin toimivan strategisen johtamisen. Strategisessa johtamisessa hyödynnetään laajalti laatujärjestelmän tuottamaa tietoa. Koko korkeakouluyhteisö on sitoutunut laatutyöhön.

Auditointiryhmän puheenjohtaja, yksikönjohtaja Asta Wahlgrén Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kiittää Haaga-Helian strategista johtamista:

”Laatu on keskeisessä asemassa Haaga-Helian strategiassa, ja valitut seurantaindikaattorit edistävät sekä strategian toteuttamista että toteutumisen arviointia. Indikaattorit ovat hyvin yhteensopivia valitun mission ja vision kanssa, ja kuvastavat myös laajemmin korkeakoulun tarpeita.”

Auditointiryhmä katsoi, että pedagogiikka on keskeisellä sijalla Haaga-Helian toiminnassa. Käytössä on laaja valikoima erilaisia opetusmenetelmiä ja oppimisympäristöjä. Koulutuksen laadunhallinta on vakiintunutta ja kattaa kaikki keskeiset prosessit.

Auditoinnissa tarkasteltiin tarkemmin kolmea koulutusohjelmaa: englanninkielisiä ammattikorkeakoulututkintoon johtavia ohjelmia Bachelor´s Programme in Business Information Technology ja Bachelor´s Programme in International Business sekä suomenkielellä toteutettavaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa Palveluliiketoiminnan koulutusohjelmaa. Kaikissa kolmessa koulutusohjelmassa sitoutuminen laatutyöhön oli hyvällä tasolla. Erityisesti molemmat englanninkieliset koulutusohjelmat ovat erinomaisia esimerkkejä toimivasta laatutyöstä, johon yhdistyvät vahva pedagogiikka ja kiinteät suhteet yrityksiin.

Auditointiryhmä antoi Haaga-Helialle myös suosituksia laatujärjestelmän kehittämiseksi. Korkeakoulussa on tällä hetkellä monimutkainen sisäinen työryhmärakenne, jota ehdotetaan yksinkertaistettavaksi. Lisäksi Haaga-Helialle suositellaan, että jatkossa kehittämistoimien suunnittelussa huomioitaisiin nykyistä vahvemmin priorisointi, koordinaatio ja realistiset aikataulut. Näin voidaan välttää tilanne, jossa useita kehittämisprojekteja käynnistetään samanaikaisesti. Vastikään perustetun TKI-palvelut (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta) -yksikön rooli edellyttää selkiyttämistä, kuten myös TKI-toiminnan rooli kokonaisuudessaan. Auditointiryhmän mukaan ylimmän johdon olisi määriteltävä, millaista tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan tulisi olla Haaga-Heliassa.

Haaga-Helian valitsema valinnainen auditointikohde oli StartUp Schoolin laadunhallinta. Yrittäjyys on keskiössä Haaga-Helian vuosien 2016-2020 strategiassa ja profiilissa, ja StartUp School toimii välineenä teeman levittämisessä koko korkeakouluun. Henkilöstö ja ulkoiset sidosryhmät osallistuvat jo StartUp Schoolin laadunhallintaan, ja osittain myös opiskelijat.

Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditoinnit käynnistettiin Suomessa vuonna 2005, ja auditointeihin osallistuvat kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Auditointiraportti on luettavissa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen verkkosivuilla http://www.karvi.fi/.

Lisätietoja:

  • auditointiryhmän puheenjohtaja Asta Wahlgrén, puh. 040 576 9372, asta.wahlgren(at)jamk.fi
  • arviointiasiantuntija Kati Isoaho, puh. 029 533 5519, kati.isoaho(at)karvi.fi
  • raporttien tilaukset: hallinnollinen avustaja Arja Bilund, puh. 029 533 5503, arja.bilund(at)karvi.fi

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
PL 28
00101 HELSINKI

029 533 5500http://karvi.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen koulutuksen arviointiviranomainen, joka toimii Opetushallituksen erillisyksikkönä. Karvi toteuttaa koulutukseen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintaan liittyviä arviointeja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Arviointikeskus koostuu arviointineuvostosta, korkeakoulujen arviointijaostosta ja kolmesta osaamisyksiköstä: yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen ja vapaan sivistystyön yksiköstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Mistä suomalainen varhaiskasvatuksen laatu koostuu? - Suomalaiset varhaiskasvatuksen laadun indikaattorit julkaistaan ensimmäistä kertaa22.10.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

Varhaiskasvatuksen laatu puhuttaa julkisessa keskustelussa. Varhaiskasvatusta ja sen laatua voidaan kuitenkin tarkastella ja arvioida vain, jos tiedetään, mitä laadulla tarkoitetaan. Karvi julkaisee Varhaiskasvatuksen laadun arvioinnin perusteet ja suositukset -asiakirjan 25.10.2018. Se pitää sisällään ensimmäistä kertaa laajan tutkimuskoonnin siitä, mistä suomalaisen varhaiskasvatuksen laatu koostuu.

KUTSU: Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tulokset vertailussa Northern Lights -konferenssissa 27.–28.9.13.9.2018 08:00:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) ja Pohjoismaisen arviointiverkoston järjestämään Northern Lights -konferenssiin, jossa käsitellään Pohjoismaiden uusimpia PISA- ja TIMSS-oppimistuloksia. Puheenvuorojen keskeisiä teemoja ovat opettajan rooli, motivaatio, digitalisaatio ja sosiaaliset erot kaupunkien ja maaseudun välillä. Konferenssissa julkaistaan raportti Northern Lights on TIMSS and PISA 2018. Kyseessä on ainoa julkaisu, jossa verrataan eri Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tuloksia ja niiden taustamuuttujia. Aika: to–pe 27.–28.9.2018, torstaina klo 13–18 ja perjantaina klo 8.45–13 Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo Tuloksia esittelevät ja kommentoivat raportin kirjoittajat ja kutsuvieraspuhujat pohjoismaisista yliopistoista sekä asiantuntijat OECD:stä ja IEA:sta. Tapahtumaan osallistuu 120 opetushallinnon ja tutkimuksen edustajaa eri Pohjoismaista. Tilaisuuden juontaa Kirsi Heikel. Tapahtuma on englanninkielinen. Konferenssin ohjelma Konferenssin ja rap

En kvalitetsstämpel till Högskolan på Åland – arbetslivskontakterna och en strävan att möta arbetslivets behov är högskolans styrka27.8.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

En nordisk auditeringsgrupp tillsatt av Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) har genomfört en auditering av Högskolan på Åland. NCU har beviljat högskolan en kvalitetsstämpel som gäller i sex år från och med den 23 augusti 2018. Högskolan på Ålands kvalitetssystem uppfyller de nationella kriterierna för kvalitetshantering som fastställts för högskolor och motsvarar de europeiska principerna och rekommendationerna.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye