Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helialle myönnettyjen lisäaloituspaikkojen määrä ylitti odotukset

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun saamien lisäaloituspaikkojen määrä tuli monille yllätyksenä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on aikaisemmin linjannut, että yli puolet uusista aloituspaikoista kohdennetaan osaajapulasta kärsiville terveys- ja hyvinvointialoille.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sai 65 uutta aloituspaikkaa vuonna 2022 alkaviin koulutuksiin. Lisäaloituspaikat jakautuvat siten, että 25 aloituspaikkaa kohdistuu liiketalouden tradenomi- ja 40 tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukseen.

Haaga-Heliassa uusien aloituspaikkojen määrä tuli yllätyksenä. 

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on linjannut yli 2 000 aloituspaikan lisäämisestä korkeakouluihin ympäri Suomea, mutta yli puolet uusista aloituspaikoista kohdennetaan osaajapulasta kärsiville terveys- ja hyvinvointialoille.

Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko kertoo olevansa tyytyväinen päätökseen.

 —​On hieno huomata, että ministeri Kurvinen huomioi päätöksenteossaan myös alueelliset tarpeet. Haaga-Helian saamat aloituspaikat parantavat hieman pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien nuorten lähtökohtaisestikin vaikeaa koulutukseen pääsyä, hän toteaa.

Ensi vuoden aloituspaikkalisäyksiä rahoitetaan muun muassa Suomen kestävän kasvun ohjelmaan sisältyvällä investoinnilla sekä korkeakoulujen valtionrahoitukseen sisältyvällä strategiaperusteisella ja harkinnanvaraisella rahoituksella.

​Lopullinen lisärahoitus määräytyy toteutuneiden aloituspaikan vastaanottaneiden määrän lisäysten perusteella. Yhtenä investoinnin tärkeimpänä tavoitteena on myös lieventää koronakriisin negatiivisia vaikutuksia nopeuttamalla nuorten pääsyä korkeakouluihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme