Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian ja Business Technology Forumin yhteistyö edistää bisnesteknologiaosaamista

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Business Technology Forum allekirjoittivat 29.4.2021 yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä syntyvä yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia bisnesteknologiaosaamisen kehittämiseen koulutuksessa. Yhteistyön tavoitteena myös lisätä yleistä tietoisuutta ja osaamista BT-standardista.

Sopimuksen myötä Haaga-Helia saa opetuksessaan laajemmin käyttöönsä Business Technology Forumin ainutlaatuisen bisnesteknologiamallin. Business Technology Forum puolestaan saa Haaga-Helialta oivalluksia ja kehitysehdotuksia mallinsa kehittämiseen.

– Digitalisaatio on kaiken toiminnan ytimessä ja ilman sitä yritys ei voi menestyä. BT-standardi antaa opiskelijoille käytännönläheisen kokonaiskuvan siitä, miten informaatioteknologia kytkeytyy yrityksen liiketoimintaan ja miten sitä kehitetään liiketoiminnan tarpeisiin. Tämä auttaa opiskelijoitamme saamaan etulyöntiaseman työelämässä, koska heillä on jo valmiina työkaluja digitalisaation hyödyntämiseen, kommentoi lehtori Jari Hyrkäs, joka vastaa yhteistyöstä Haaga-Helian puolelta.

Bisnesteknologiamalli, lyhyesti BT-standardi, on avoin johtamisen viitekehys, jota voidaan hyödyntää informaatioteknologian suunnittelussa, rakentamisessa ja johtamisessa nykypäivän digitalisaation keskellä. Business Technology Forum on kehittänyt sen yhdessä yhteisönsä kanssa.

– Bisnesteknologiamallin perimmäinen tarkoitus on varmistaa, että teknologia on valjastettu kautta yrityksen parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin asiakkaiden toiveet ja tarpeet ja niiden täyttyminen ovat myös etusijalla, sanoo Katri Kolesnik, Business Technology Forumin toiminnanjohtaja.

Haaga-Helia saa yhteistyön myötä oikeuden käyttää standardin materiaalia koulutustarkoituksiin sekä oikeuden osallistua BT Forumin yliopistotapahtumiin. Tarkoituksena on hyödyntää BT-standardia oppimateriaalina ja käytännön puitteina, joita opiskelijat voivat käyttää tulevassa työssään.

– Sopimuksen myötä pääsemme tekemään aktiivista yhteistyötä, mikä antaa meille laajemman pääsyn BT Standard -materiaaliin, ja toisaalta me voimme vastaavasti antaa heille oivalluksia, kehitysehdotuksia ja palautetta mallin kehittämiseen, Hyrkäs toteaa.

Business Technology Forum (BT Forum) Oy on ei-kaupallinen yhtiö, joka koordinoi Pohjoismaisten yritysten ja julkisen sektorin toimijoista koostuvaa kehitysyhteisöä. BT Forum kehittää kaikille avointa bisnesteknologian viitekehystä, Bisnesteknologiamallia, tai lyhyemmin BT-standardia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaajan tutkintonimike ei kerro tarpeeksi asiantuntijuudesta4.5.2021 11:54:07 EEST | Blogi

Liikunta-alalla on jo pitkään kipuiltu ongelmallisten tutkintonimikkeiden kanssa. Liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut on asiantuntija, jolla on valmiudet toimia vastuullisissa tehtävissä liikunnan, hyvinvoinnin ja urheilun toimialoilla. Tällä hetkellä liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike kuitenkin pelkistää koulutuksen tavoitteita ja sisältöjä mielikuvissa liian suppeiksi jättäen asiantuntija- ja kehittämisosaamisen näkymättömiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme