Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus Suuri journalistipalkinto -ehdokkaana

Jaa

Haaga-Helian journalismin koulutuksen järjestämä maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutus on ehdokkaana Suuri Journalistipalkinto 2021 -kilpailussa Vuoden journalistinen teko -sarjassa.

Palkintolautakunta perustelee ehdokkuutta näin: "Maahanmuuttajataustaisten journalistien määrä on Suomessa melko pieni. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun koulutusohjelma pyrkii muuttamaan tilannetta auttamalla muualta muuttaneita journalisteja tekemään työtään uudessa kotimaassaan.

Samalla uudet tekijät antavat suomalaiselle journalismille uusia mahdollisuuksia laajentua aiheisiin ja näkökulmiin, jotka ovat jääneet vähälle huomiolle. Hanke tuo lisää monipuolisuutta kansainvälistyvän Suomen journalismiin."

"Suomalainen yhteiskunta monimuotoistuu nopeasti, mutta työelämä ei ole pysynyt kehityksessä mukana. Osaamista pitäisi tunnistaa monipuolisemmin. Esimerkiksi hyvää kielitaitoa ei voi olla vain se, että osaa täydellisesti suomea, vaan se voi tarkoittaa myös, että osaa viittä muuta kieltä", sanoo journalismin lehtori Reetta Nousiainen, jolla on ollut aivan keskeinen rooli maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutuksen ideoinnissa ja toteuttamisessa.

"Journalismin koulutus voi olla ratkaisemassa toimitusten kanssa yhdessä sitä, miten maahanmuuttajat integroituvat suomalaiseen työelämään ja rikastavat suomalaista julkista keskustelua", Nousiainen sanoo.

Suuri Journalistipalkinto on maan merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Haaga-Helian journalismin koulutus voitti palkinnon keväällä 2016 ja on ollut ehdolla myös keväällä 2019.

"Se, että journalismin koulutuksemme tulee tällä tavalla huomioiduksi alan kilpailussa kerta toisensa jälkeen, ei ole itsestäänselvyys. Voimme olla todella ylpeitä ja tyytyväisiä, että työelämä kokee meidän etsivän ja löytävän ratkaisuja, joita alalla kipeästi tarvitaan", sanoo tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi.

Nousiaisen ja Leppäjärven rinnalla koulutusta ovat kehittäneet ja siinä ovat opettaneet Esko HatunenPanu HietanevaUlla HuovinenTaija HämäläinenPäivi Peltonen, Kaijaleena Runsten ja Pauliina Siniauer.

Koulutuksen järjestelyissä ovat tukeneet Tuuli Itkonen ja Henna Penttilä.

Suuri Journalistipalkinto -voittajat julkistetaan kansainvälisenä lehdistönvapaudenpäivänä 3.5.2022 suorassa tv-lähetyksessä Nelosella kello 19 alkaen. Sarjoja ovat Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo sekä Vuoden journalisti.

Haaga-Helian maahanmuuttajataustainen koulutus on kehitetty ja toteutettu Opetushallituksen valtionavustuksen sekä Helsingin Sanomain Säätiön apurahan turvin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Jos ikäihminen ei pääse oopperaan, tuodaan ooppera heille kotiin – virtuaalinen HomeOpera esteettömien kulttuurielämysten edelläkävijänä13.5.2022 16:21:05 EEST | Tiedote

Foibekartanossa järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta ilahduttava oopperaelämys, kun Kansallisoopperan Koko Karita -esitys heijastetaan kartanon ikääntyneiden asukkaiden iloksi sen Päätalon salin valkokankaalle. Tapahtumatila koristellaan punaisella matolla, kukka-asetelmilla sekä antiikilla, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen. Tarjolla on myös juhlapukuja ja ehostusta niitä kaipaaville. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme