Vaasan kaupunki - Vasa stad

Haaste vaasalaisille toimijoille: Miten huomioimme lasten oikeudet teemaviikolla 15.–21.11.

Jaa

Vuoden 2021 Lapsen oikeuksien viestinnän teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Haastamme vaasalaiset toimijat mukaan huomioimaan teemaviikon eli lapsen oikeudet - tavalla tai toisella. Ilmoita tapahtumasi mukaan 5.11. mennessä!

Ilmoita tapahtumasi Vaasan kaupungin Varhaisen tuen perhetyö Pepille: varhaisentuenperhetyo@vaasa.fi. Koostamme Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat Vaasan kaupungin tiedotteeseen vaasa.fi –sivuille ja nostamme teemaviikon Vaasan kaupungin sosiaalisen median kanavissa: Facebookissa ja Twitterissä. 

Jos haluat jakaa tapahtumasi myös valtakunnallisesti, tutustu Lapsen oikeuksien viikon –sivustoon www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/ ja täytä tapahtumailmoituslomake.  

Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon. Tämä tarkoittaa, että jokainen lapsi on oikeutettu suojeluun laiminlyöntiä, ruumiillista ja henkistä väkivaltaa, riistoa, syrjintää ja epäinhimillistä kohtelua vastaan. Lapsella on oikeus koskemattomuuteen ja turvallisuuteen ja myös oikeus saada osakseen ymmärtämystä ja hellyyttä. Kyse ei siis ole vain kaltoinkohtelun kiellosta, vaan velvoitteesta kohdella lapsia hyvin.  

Myös Suomen perustuslaissa on erikseen mainittu, että lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä. Lapsen oikeus hyvään kohteluun -teema näkyy järjestöjen, valtion, kuntien, seurakuntien ja vapaa-ajan toimijoiden toiminnassa pitkin vuotta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perheohjaaja Jenni Ovaska, puh. 040 357 5684, jenni.ovaska@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme